Skip to main content

I Wanna Be a Project Alpha TV Star!



nak masuk televisyen...


nak jadi penyanyi...



adehh aku rasa aku tidaklah punya suara yang merdu.. kalau setakat nak menyanyi dalam bilik air or nak nyanyi dodoikan si kecik tido boleh ler.. tapi teringin nih dalam hati aku yang kecik nih.. teringin sangat nak jadi femes.. teringin sangat nak orang ramai kenal aku sapa... (duhh ada ke orang nak kenal aku ek)...

camner nak jadi femes.. camner nak buat nak bagi semua orang kenal kita.. camner nak buat.. bila orang selisih jer ngan kita.. pastu semua pakat bisik2... oooo tulah si polan..sipolan.. ala yang glemer tuh... (haaaa sapa nak...)


nak tau ker... aku nih kan suka nak berkongsi ngan korang tips.... tapi arini bukan nak kongsi tips cantik, body mantap ke apa... harini aku nak story pasal Project Alpha nih.. ala yang di anjurkan oleh Nuffnang n sekian2 penaja... contoh Adidas, P1 ada MAS...





sekarang nih.. dengan menulis blog pun korang boleh fofular tau... tak caya.. gi lah tengok blog2 kengkawan korang.. haaaaa kan ramai yang boleh menulis.. yang ada ribu riban visitors, followers... glamour le tuh kan.. so sekarang nih.. kalau korang rasa cam boleh or layak or ada kemampuan tuk jadi Star TV (masuk TV tau jangan buat main) n jadi fofular cam Aznil Hj Nawawi (featured in Season 2 punya Project Alpha) senang jer...

ikut je step2 yang tertera di bawah...
  1. buat video (dalam seminit atau kurang) ceritalah kenapa agaknya korang merasakan yang korang sangat ler layak untuk menyertai Project Alpha...
pastu ikut pulak langkah2 di bwh:

Step 1: Join ruumz or login to your account
Step 2: Join the Project Alpha ruumz group! (You're looking at it!)
Step 3: Upload your video into the 'Auditions' Album below
Step 4: Insert a title and a short description about your audition.
Tip: You can also tag yourself to your video so that it will appear on your ruumz profile page
Step 5: To increase your chances of being selected, get your friends and family to "Like" your video


haaa tak susah kan... apa tunggu lagi.. gi lah buat video... aku nih segan sikit tu pasal aku tak buat video... takpelah aku kasik can kat korang yer.. buat tau..


owh hadiah2nyer ... kalau korang berjaya... adalah seperti berikut:

The Top 3 winners will be featured as guests bloggers in the next season of Project Alpha and will also walk away with:

1st Prize
- 3 days 2 nights stay at 360Kuching Hotel, Kuching in a Deluxe Room with breakfast for 2 pax
- Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
- P1 W1GGY Prepaid worth RM199

2nd & 3rd Prize
- Adidas ACTION 3 hamper worth RM100 (Includes a South Africa 2010 mini ball)
- P1 W1GGY Prepaid worth RM199




amacam.. ada berani ker nak join... hehe.. aku tau ramai yang teruja nih.. tapi takpelah aku kasik can kat korang yer... korang masuk tau.. upload ler video korang.. aku nih.. sekadar penulis yang baru nak bertatih.. (adehhh malu pulak)

aku sudahi tulisan aku kalinih dengan Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions or projectalpha.ruumz.com/groups

Comments

  1. taking part only tapi buat video no lah... hehe.. malu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..