Skip to main content

jalan-jalan sambil makan-makan


amboiii layan sungguh anak2 aku dapat gi pantai.. dorang mmg da lama dok ajak pi pantai.. tapi tulah mak bapak asyik sibuk... tak sempat nak bawak pi (walhal bukan jauh mana pun) hehe.. so alkisah.. time cuti2 gini boleh ler bawak pergi.. kami p pun petang.. around 6.. kiranya pas Asar semua dah.. Hn pun sempat gi Pauh serah cheque dulu then baru gerak gi Sg Baru..


sebelum ke tepian pantai.. sempat singgah umah tok tiri aku di Sg Baru.. sian dia da lama aku tak jengah.. alhamdulillah masih sihat.. singgah pun kejap jer sebab da janji ngan anak2 nak gi pantai.. kang kalau tak p buatnya nak lari rumah lagi kan.. so wpun jam da 630pm singgah jugaklah...


tapinya pantai tak baper nak cantik la waktu2 sekarang nih.. air surut.. tengok tuh.. kering jer kan pantai kat Perlis.. dahler ni jer tepian pantai yang berpasir (eh betul kan kang marah pulak orang2 Perlis) anak2 mmg aku tak bagi pi main pasir.. sebab kulit dorang sangat allergic kang balik bergaru2 satu badan.. so duduk lepak atas batu jer.. sambil makan keropok n Hn beli kacang rebus.. Afi memula tido tapi once kereta park jer dia pun terus jaga.. 


la hai napelah si kakak nih mulut ternganga gitu... nak kata tengah training nyanyi tidak juga.. saja ler tu... kan depa la ni dah pandai nak beraksi depan kamera (waktu ni hp aku dah nak kehabisan bateri) tengok tuh ada budak pakai baju biru dok main kat gigi air.. wpun air nya sangatlah kurang.. siannya pantai 


lepas dah duduk lepak2 then headed to gerai bihun sup sedap kat Simpang Empat.. Hn mmg suka bihun sup kat situ..  aku pulak kureeeng sikit.. bukan tak suka tapi kalau diberi pilihan lain aku akan choose yang lain.. the twin nak makan sate.. 25 sen jer sebatang.. ada ka lagi murah dari rega nih kat sini.. ntah aku pun tak tau.. kalau tak silap dulu 20 sen tapi logik aaarrr kan naik rega sikit.. sekarang barang pun da mahal.. 



Hn order bihun sup special tapi tak abis pun.. kenyang kot makan kacang rebus.. seee banyak kan rencah2 dalam bihun tuh.. aku masa nih dok tengok2 Afi yang duduh atas kerusi baby kat situ.. alahai siannya anak aku tuh lapar kot dok pulun tengok abah dia makan.. dan sememangnya lately Afi suka sangat tengok orang makan.. cam dia pun nak jugak.. tapi yolah takkan nak bagi dia makan apa yang kita makan kan.. setakat yang boleh tuh aku bagi ler jugak.. tapi bihun sup.. patut ker??


mama.. am hungry.. abah can I have some (cewah speaking London pulak)



Annisa yang dok kenen aku sebab nak makanan aku.. hehe.. tulah tadi orang tanya nak makan apa cakap nak sate jer.. kan dah berkenan ngan makanan aku.. ala no hal lah.. aku musti bagi kan.. takkan ler anak nak makan aku tak bagi pulak.. so aku makan per..










kuay teow sup siam


kalau tak silap 1st time aku makan adalah di Padang Besar.. pastu lama jugak dah tak mkn then aku tengok ada kat kedai nih.. apa lagi try ler... not bad.. lain ler sikit dari bihun sup or kuay teow sup biasa.. ada rasa limau sikit... then pedas sikit... tu yang aku suka tuh... hmm bilalah nak pi makan kat Padang Besar lagi ye.. 


Comments

  1. murahnya iena satay tu
    kat sini 1 batang 60 sen tu

    ReplyDelete
  2. wah..bestnya gi jenjalan!
    makanan pun nampok sodap je hehehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…