Skip to main content

jalan-jalan sambil makan-makan


amboiii layan sungguh anak2 aku dapat gi pantai.. dorang mmg da lama dok ajak pi pantai.. tapi tulah mak bapak asyik sibuk... tak sempat nak bawak pi (walhal bukan jauh mana pun) hehe.. so alkisah.. time cuti2 gini boleh ler bawak pergi.. kami p pun petang.. around 6.. kiranya pas Asar semua dah.. Hn pun sempat gi Pauh serah cheque dulu then baru gerak gi Sg Baru..


sebelum ke tepian pantai.. sempat singgah umah tok tiri aku di Sg Baru.. sian dia da lama aku tak jengah.. alhamdulillah masih sihat.. singgah pun kejap jer sebab da janji ngan anak2 nak gi pantai.. kang kalau tak p buatnya nak lari rumah lagi kan.. so wpun jam da 630pm singgah jugaklah...


tapinya pantai tak baper nak cantik la waktu2 sekarang nih.. air surut.. tengok tuh.. kering jer kan pantai kat Perlis.. dahler ni jer tepian pantai yang berpasir (eh betul kan kang marah pulak orang2 Perlis) anak2 mmg aku tak bagi pi main pasir.. sebab kulit dorang sangat allergic kang balik bergaru2 satu badan.. so duduk lepak atas batu jer.. sambil makan keropok n Hn beli kacang rebus.. Afi memula tido tapi once kereta park jer dia pun terus jaga.. 


la hai napelah si kakak nih mulut ternganga gitu... nak kata tengah training nyanyi tidak juga.. saja ler tu... kan depa la ni dah pandai nak beraksi depan kamera (waktu ni hp aku dah nak kehabisan bateri) tengok tuh ada budak pakai baju biru dok main kat gigi air.. wpun air nya sangatlah kurang.. siannya pantai 


lepas dah duduk lepak2 then headed to gerai bihun sup sedap kat Simpang Empat.. Hn mmg suka bihun sup kat situ..  aku pulak kureeeng sikit.. bukan tak suka tapi kalau diberi pilihan lain aku akan choose yang lain.. the twin nak makan sate.. 25 sen jer sebatang.. ada ka lagi murah dari rega nih kat sini.. ntah aku pun tak tau.. kalau tak silap dulu 20 sen tapi logik aaarrr kan naik rega sikit.. sekarang barang pun da mahal.. 



Hn order bihun sup special tapi tak abis pun.. kenyang kot makan kacang rebus.. seee banyak kan rencah2 dalam bihun tuh.. aku masa nih dok tengok2 Afi yang duduh atas kerusi baby kat situ.. alahai siannya anak aku tuh lapar kot dok pulun tengok abah dia makan.. dan sememangnya lately Afi suka sangat tengok orang makan.. cam dia pun nak jugak.. tapi yolah takkan nak bagi dia makan apa yang kita makan kan.. setakat yang boleh tuh aku bagi ler jugak.. tapi bihun sup.. patut ker??


mama.. am hungry.. abah can I have some (cewah speaking London pulak)



Annisa yang dok kenen aku sebab nak makanan aku.. hehe.. tulah tadi orang tanya nak makan apa cakap nak sate jer.. kan dah berkenan ngan makanan aku.. ala no hal lah.. aku musti bagi kan.. takkan ler anak nak makan aku tak bagi pulak.. so aku makan per..










kuay teow sup siam


kalau tak silap 1st time aku makan adalah di Padang Besar.. pastu lama jugak dah tak mkn then aku tengok ada kat kedai nih.. apa lagi try ler... not bad.. lain ler sikit dari bihun sup or kuay teow sup biasa.. ada rasa limau sikit... then pedas sikit... tu yang aku suka tuh... hmm bilalah nak pi makan kat Padang Besar lagi ye.. 


Comments

  1. murahnya iena satay tu
    kat sini 1 batang 60 sen tu

    ReplyDelete
  2. wah..bestnya gi jenjalan!
    makanan pun nampok sodap je hehehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…