Skip to main content

kenapalah kau habis di saat aku memerlukan


ni cerita kemarin.. ala hari Isnin itu hari.. kan aku ada sebut pasal kena pi kenduri tuh.. haaa nilah kendurinya... tapi harap maklum.. gegambar hanyalah sebelum tiba di rumah kenduri.. sebabnya sampai je umah kenduri hp aku kehabisan bateri (buleh gitu)

alkisah kenduri nih kenduri sepupu Hn.. kalau dulu Pak Ngah attend setiap event kenduri aku ngan Hn so anak dia takkan pulak aku tak pegi kan.. so kiranya membalas balik budi yang ditabur lah nih.. lagipun Hn agak rapat ngan pakcik dia yang sorang nih.. 

ikutkan plannya kul 12 kami akan bertolak dari rumah Pak Ngah ke umah kenduri di Kodiang.. tapi besalah janji Melayu (kenapalah dinamakan Melayu yer - sbb mmg orang Melayu nih susah buat janji kot kan) hampir2 kul 1 baru kami bertolak dari situ.. dengan cuaca yang agak panas dan Afi pulak yang tidak baper sihat (selesema) so keadaan amatlah tidak menyenangkan.. 


Afi dengan kasut pertamanya (murah jer)


dalam kereta kami ada MIL n Tok Hn.. kira penuh lah kan.. tambah adik Hn sorang lagi.. ingatkan nak terus ke rumah kenduri ropanya tidak singgah kat Petronas pulak isi minyak.. yang tok dalam kereta dan bising2 nape tak isi minyak awal2.. hehe.. aku gelakkan jer.. takkan nak tambah minyak pulak kan.. 


then baru gerak ke sana... pengantin naik dengan kawan dia kot.. yang aku pelik tuh.. kalau nak ikut plan jalan nak pegi tu sikit punya senang tapi kenapa pulak kereta si pengantin nih ikut jalan jauh.. aku ngan Hn dah cam pelik kan.. tapi takpelah ikutkan jer.. then sampai satu tempat tuh tengok kereta PakNgah ada kat situ.. ler.. dia pun ikut jalan jauh jugak.. tunggu kawan kat situ katanya.. takpelah... then teruskan lagi perjalanan


  aku suka lah tudung nih.. tak tau kenapa (wpun satu ketika dulu agak kureeng berkenan)

hmm gambar2 nih antara yang terakhir aku sempat amik.. sebelum turun dari kereta sebabnya Afi tido so aku biarkan dulu lagipun dia tengah bf.. layankan kejap.. bebudak berdua nih.. kalau bab bergambar sekarang dah bukan main pandai posing.. mcam2 style.. tapi yg best tu part tangan tuh harus ler buat ala2 peace gitu..


  Annisa buat peace pesen baru ker



  Afi yang masih nak bf wpun panas waktu tuh



hmm gambar terakhir.. adehh kemek pulak awning tudung aku nih.. hehe.. beli dekat kawan yang dok jual kat sekolah.. memula mmg aku tidak baper berkenan dengan tudung2 gini.. tapi last2 terpaut jugak.. hehe.. adalah 5-6 helai.. tapi idakler aku beli yang mahal2 tuh.. murah2 jer.. habuan nak pakai pi sekolah.. tu pun bukan tiap2 ari aku pakai.. kadang2... aku masih pakai tudung bawal tuh.. tulah betul orang cakap.. jgn dok benci sangat kat sesuatu or seseorang.. kang nanti lama2 jadi sayang.. 

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…