Skip to main content

My Favourite Surfing Spot


okeh aku agak ketinggalan sebenarnya mengikuti program istimewa Project Alpha... the Instant Cash Blogging program.. da masuk week 3 dah.. takpelah.. mungkin belum sampai rezeki aku.. so sekarang aku nak try.. tajuk yang diberikan adalah "My Favourite Surfing Spot" 


aku rasa.. zaman sekarang nih semua orang menggunakan Internet kan.. cuba angkat tangan sapa yang tak guna (ehhh mana leh angkat tangan sebab orang tak guna Internet camner nak baca blog aku kan) so abaikan soalan itu..  bagi aku Internet adalah antara keperluan paling utama sekarang kerana kita sekarang dalam proses menuju ke era 'paperless' kan.. ini menunjukkan betapa pentingnya berada di dalam talian bagi memastikan kita tidak ketinggalan..


macam aku.. kalau tak connect to Internet dalam sehari tuh cam tak baper lengkap jer.. yelah i need to update my blog, i need to connect to facebook (for the purpose of finding all my lost friends) selain tuh dengan Internet juga aku dapat berita pasal kawan2 aku (through their blogs) jadinya kalau tadak Internet mmg sungguh bosan dan rasa cam aku dah duduk di bawah tempurung (sadis sungguh aiiihhh)


dengan berbekalkan broadband aku.. tmpt yang aku suka duduk waktu melayari Internet adalah di depan tv sambil tengokkan2 anak2 aku or sometime sambil2 buaikan si kecik.. haha.. kronik kan.. mmg selesa duduk kat sini... atas sofa.. depan mata ada laptop n oso the big tv.. hehe... 


see ropa laptop aku dan juga tv besar aku


haaa kat sofa nihlah tempat aku selalu lepak2 sambil2 tgk anak.. dan tengok blog2



kiranya ni tempat paling disukai semua orang...

macam yang aku sebut tadi.. buat sementara waktu nih aku guna bband.. tapi kalau dapat guna Portable Modem WIGGY mesti lagi happening pelayaran aku ke alam cyber kan... hmm how i wish... mimpi ini akan menjadi kenyataan..

kecik comey jer kan..

jadinya.. di mana pula tempat lepak yang paling anda suka di waktu melayari Internet.. orang lain pun da ramai buat.. korang buat jugak lah yer.. tak susah pun kan.. 

aku akhiri n3 aku dengan sepatah dua kata dari pihak penaja Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS




Comments

  1. kak iena, laju ka piw1max tu? bb tgh survey mobile bband jgk ni..tp tkut slow..kiena guna apa skrg ni?

    ReplyDelete
  2. Bie, not sure pulak kat sini laju ke idak sebab tak pakai pun lagi.. hehe.. tengok tempat jugak kot.. skrg guna bband celcom...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…