Skip to main content

My Favourite Surfing Spot


okeh aku agak ketinggalan sebenarnya mengikuti program istimewa Project Alpha... the Instant Cash Blogging program.. da masuk week 3 dah.. takpelah.. mungkin belum sampai rezeki aku.. so sekarang aku nak try.. tajuk yang diberikan adalah "My Favourite Surfing Spot" 


aku rasa.. zaman sekarang nih semua orang menggunakan Internet kan.. cuba angkat tangan sapa yang tak guna (ehhh mana leh angkat tangan sebab orang tak guna Internet camner nak baca blog aku kan) so abaikan soalan itu..  bagi aku Internet adalah antara keperluan paling utama sekarang kerana kita sekarang dalam proses menuju ke era 'paperless' kan.. ini menunjukkan betapa pentingnya berada di dalam talian bagi memastikan kita tidak ketinggalan..


macam aku.. kalau tak connect to Internet dalam sehari tuh cam tak baper lengkap jer.. yelah i need to update my blog, i need to connect to facebook (for the purpose of finding all my lost friends) selain tuh dengan Internet juga aku dapat berita pasal kawan2 aku (through their blogs) jadinya kalau tadak Internet mmg sungguh bosan dan rasa cam aku dah duduk di bawah tempurung (sadis sungguh aiiihhh)


dengan berbekalkan broadband aku.. tmpt yang aku suka duduk waktu melayari Internet adalah di depan tv sambil tengokkan2 anak2 aku or sometime sambil2 buaikan si kecik.. haha.. kronik kan.. mmg selesa duduk kat sini... atas sofa.. depan mata ada laptop n oso the big tv.. hehe... 


see ropa laptop aku dan juga tv besar aku


haaa kat sofa nihlah tempat aku selalu lepak2 sambil2 tgk anak.. dan tengok blog2



kiranya ni tempat paling disukai semua orang...

macam yang aku sebut tadi.. buat sementara waktu nih aku guna bband.. tapi kalau dapat guna Portable Modem WIGGY mesti lagi happening pelayaran aku ke alam cyber kan... hmm how i wish... mimpi ini akan menjadi kenyataan..

kecik comey jer kan..

jadinya.. di mana pula tempat lepak yang paling anda suka di waktu melayari Internet.. orang lain pun da ramai buat.. korang buat jugak lah yer.. tak susah pun kan.. 

aku akhiri n3 aku dengan sepatah dua kata dari pihak penaja Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS




Comments

  1. kak iena, laju ka piw1max tu? bb tgh survey mobile bband jgk ni..tp tkut slow..kiena guna apa skrg ni?

    ReplyDelete
  2. Bie, not sure pulak kat sini laju ke idak sebab tak pakai pun lagi.. hehe.. tengok tempat jugak kot.. skrg guna bband celcom...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata