Skip to main content

nak ker??


aapa pandai cubalah teka..

pokok apakah yang ada di bawah ini....








dah sah2 nampak buah apakan.. apa punya soalan daaa..


haaaa ni pokok mempelam kat umah MIL aku.. hebat sungguh jumlah buah yang ada kat atas pokok tuh.. mmg tiap2 tahun ada jer yang datang membeli.. bukan sikit tapi berpuluh kilo jugak ler.. rezeki orang kata kan.. tulah berbudi pada tanah namanya...


so aritu masa balik umah MIL sempat ler kami berkenduri mencicah pelam dengan sambal belacan (ke korang panggil apa ek) hmmm yummy.. tapi kan aku rasa deria masam aku cam da kurang ler...


sebabnya kan.. bila orang lain cakap buah tu masam.. aku cam biasa jer... sama kes sewaktu sesi mencicah di sekolah (hehe.. projek sepanjang minggu exam itu hari) orang lain nih sampai berkerut muka tapi aku ngan sorang lagi kawan nih.. cam maintain jer kan tadak perasaan.. apakah

dorang pakat2 perli dah.. hehe.. sorry yer tadak isi pape lagi.. and actually aku mmg da plan not to have baby lagi (insyaallah)

so back to the story... sekarang mmg da nak masuk musim mempelam kot kan.. sebab aku dok tengok banyak benor dekat pokok2 kadang tuh tepi2 jalan.. dah berduyun2 buah kat atas pokok.. hmm nanti riuh pulak ler dengan musim mempelam harum manis (ntah aku pun tak tau kat mana hebatnya harum manis nih) tapi rega boleh tahan mahal...



jom makan... korang nak ke.. tapi awal sangat nih.. pagi lagi... kang petang2 elok makan yer.. hehe... ajak le kengkawan open table.. mencicah buah pelam...


Comments

  1. terliur tgk mempelam..nak skit :D

    ReplyDelete
  2. ala ciannya.. nak ker.. camner ye.. takkan nak post kot.. hehe... meh ler sini..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata