Skip to main content

nak ker??


aapa pandai cubalah teka..

pokok apakah yang ada di bawah ini....








dah sah2 nampak buah apakan.. apa punya soalan daaa..


haaaa ni pokok mempelam kat umah MIL aku.. hebat sungguh jumlah buah yang ada kat atas pokok tuh.. mmg tiap2 tahun ada jer yang datang membeli.. bukan sikit tapi berpuluh kilo jugak ler.. rezeki orang kata kan.. tulah berbudi pada tanah namanya...


so aritu masa balik umah MIL sempat ler kami berkenduri mencicah pelam dengan sambal belacan (ke korang panggil apa ek) hmmm yummy.. tapi kan aku rasa deria masam aku cam da kurang ler...


sebabnya kan.. bila orang lain cakap buah tu masam.. aku cam biasa jer... sama kes sewaktu sesi mencicah di sekolah (hehe.. projek sepanjang minggu exam itu hari) orang lain nih sampai berkerut muka tapi aku ngan sorang lagi kawan nih.. cam maintain jer kan tadak perasaan.. apakah

dorang pakat2 perli dah.. hehe.. sorry yer tadak isi pape lagi.. and actually aku mmg da plan not to have baby lagi (insyaallah)

so back to the story... sekarang mmg da nak masuk musim mempelam kot kan.. sebab aku dok tengok banyak benor dekat pokok2 kadang tuh tepi2 jalan.. dah berduyun2 buah kat atas pokok.. hmm nanti riuh pulak ler dengan musim mempelam harum manis (ntah aku pun tak tau kat mana hebatnya harum manis nih) tapi rega boleh tahan mahal...



jom makan... korang nak ke.. tapi awal sangat nih.. pagi lagi... kang petang2 elok makan yer.. hehe... ajak le kengkawan open table.. mencicah buah pelam...


Comments

  1. terliur tgk mempelam..nak skit :D

    ReplyDelete
  2. ala ciannya.. nak ker.. camner ye.. takkan nak post kot.. hehe... meh ler sini..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…