Skip to main content

Rehat dan Berkemas

bagaimana hari pertama cuti sekolah anak2 korang.. hehe.. aku nothing special sebabnya aku n Hn masing2 sibuk.. cuma sempat jugakler bawak anak2 gi beriadah kat Pengkalan Assam.. tempat jogging tuh.. hehe.. teruja kejap dapat tengok sampan or they prefer calling it a boat..

kenduri pun banyak kan cuti2 sekolah nih.. kami pun sama.. sepupu Hn pun ada kenduri ari Isnin nih.. lawan orang Kodiang.. insyaallah tadak aral kami akan smp ke sana.. at the same time my family is now at Ayer Keroh Melaka.. yup dorang ada gathering family sebelah mama aku.. rajin sungguh ler buat gathering... aktiviti tahunan... tapi yang tak bestnya kami sekeluarga jarang sangat dapat attend...

aku rasa last aku pergi gathering tuh adalah sewaktu aku mengandungkan si kembar... balik dari situ aku kena demam campak.. dan sejak2 tuh tak pernah dah aku gi.. kiranya da dekat 7 thn ler (usia si kembar).. adik aku yang kecik pun tak pegi sebab kalini dia ada kelas n maybe exam kot (mama bagitau) so cumanya adik aku yagn di KL je lah yang pegi kalini..

they are planning to lajak ke Singapore.. sonoknya... hati2 ye korang.. n have fun..

ni baru je lepas lunch.. pastu memandangkan Afi masih tido aku amik kesempatan lipat2 baju.. sebab plan ari Khamis ni ngan Seri nak kemas stor.. aku nak kemas semua majalah2 masuk situ.. pastu nak sort out benda2 yang rasa tak perlu tuk dibuang.. n baju2 yang mana masih boleh pakai aku ingat nak sedekahkan.. sebab terlalu banyak aku rasa barang kat umah nih.. dan boleh dikatakan lebih banyak yang dah tak digunakan lagi berbanding yang masih digunakan..

hmm bercakap pasal itu.. korang rasalah ada tak mana2 tempat yang amik majalah tuk dibeli.. i mean aku punya koleksi Pa&Ma tuh sejak 2003.. dan banyak sangat aku rasa.. so aku ingat kalau ada pusat yang terima majalah 2nd hand aku nak jualkan jer.. ada tak..
Justify Full
kalau ada tolong bagi cadangan ye

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…