Skip to main content

Rehat dan Berkemas

bagaimana hari pertama cuti sekolah anak2 korang.. hehe.. aku nothing special sebabnya aku n Hn masing2 sibuk.. cuma sempat jugakler bawak anak2 gi beriadah kat Pengkalan Assam.. tempat jogging tuh.. hehe.. teruja kejap dapat tengok sampan or they prefer calling it a boat..

kenduri pun banyak kan cuti2 sekolah nih.. kami pun sama.. sepupu Hn pun ada kenduri ari Isnin nih.. lawan orang Kodiang.. insyaallah tadak aral kami akan smp ke sana.. at the same time my family is now at Ayer Keroh Melaka.. yup dorang ada gathering family sebelah mama aku.. rajin sungguh ler buat gathering... aktiviti tahunan... tapi yang tak bestnya kami sekeluarga jarang sangat dapat attend...

aku rasa last aku pergi gathering tuh adalah sewaktu aku mengandungkan si kembar... balik dari situ aku kena demam campak.. dan sejak2 tuh tak pernah dah aku gi.. kiranya da dekat 7 thn ler (usia si kembar).. adik aku yang kecik pun tak pegi sebab kalini dia ada kelas n maybe exam kot (mama bagitau) so cumanya adik aku yagn di KL je lah yang pegi kalini..

they are planning to lajak ke Singapore.. sonoknya... hati2 ye korang.. n have fun..

ni baru je lepas lunch.. pastu memandangkan Afi masih tido aku amik kesempatan lipat2 baju.. sebab plan ari Khamis ni ngan Seri nak kemas stor.. aku nak kemas semua majalah2 masuk situ.. pastu nak sort out benda2 yang rasa tak perlu tuk dibuang.. n baju2 yang mana masih boleh pakai aku ingat nak sedekahkan.. sebab terlalu banyak aku rasa barang kat umah nih.. dan boleh dikatakan lebih banyak yang dah tak digunakan lagi berbanding yang masih digunakan..

hmm bercakap pasal itu.. korang rasalah ada tak mana2 tempat yang amik majalah tuk dibeli.. i mean aku punya koleksi Pa&Ma tuh sejak 2003.. dan banyak sangat aku rasa.. so aku ingat kalau ada pusat yang terima majalah 2nd hand aku nak jualkan jer.. ada tak..
Justify Full
kalau ada tolong bagi cadangan ye

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..