Skip to main content

sambung lagi cerita si labu

When can my Baby eat Baby Food Recipes with Pumpkin?

Babies may begin to eat Pumpkins from 6 months old. You may feed your baby plain pumpkin in pureed form or mixed into homemade cereals, yogurts, and even in meats such as chicken. Adding a dash of cinnamon to pumpkin gives baby a first exposure to the wonder of spices.

You may also bake pumpkin as you would a butternut or acorn squash and serve the baked pumpkin in small dices as Baby Finger Foods. Rub a wee bit of butter and a bit of cinnamon on the inside of the pumpkin prior to baking for a tasty nutritious treat.

Choosing a Pumpkin to cook for Homemade Baby Food Recipes

If you will be using Pumpkins in food dishes, look for smaller, immature pumpkins - sometimes these "cooking pumpkins" are labeled as "sugar pumpkins" or "pie pumpkins".

The smaller, sugar/pie pumpkins provide the most flavorful additions to any baked dish or baked good and are great as a soup. These smaller pumpkins are more tender and less stringy than the larger variety. Try to find a pumpkin anywhere between five to eight pounds.

Is it Safe to use Canned Pumpkin in Baby Food Recipes? You may use canned pumpkin for baby food. Ensure that you purchase canned pure pumpkin and NOT "Pumpkin Pie" mix. The Pumpkin Pie mix contains sugars, starches and other additives. We do not recommend using canned foods for all of baby's homemade food. Please visit our Using Canned Foods for Making Homemade Baby Foods.

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…