Skip to main content

sambung lagi cerita si labu

When can my Baby eat Baby Food Recipes with Pumpkin?

Babies may begin to eat Pumpkins from 6 months old. You may feed your baby plain pumpkin in pureed form or mixed into homemade cereals, yogurts, and even in meats such as chicken. Adding a dash of cinnamon to pumpkin gives baby a first exposure to the wonder of spices.

You may also bake pumpkin as you would a butternut or acorn squash and serve the baked pumpkin in small dices as Baby Finger Foods. Rub a wee bit of butter and a bit of cinnamon on the inside of the pumpkin prior to baking for a tasty nutritious treat.

Choosing a Pumpkin to cook for Homemade Baby Food Recipes

If you will be using Pumpkins in food dishes, look for smaller, immature pumpkins - sometimes these "cooking pumpkins" are labeled as "sugar pumpkins" or "pie pumpkins".

The smaller, sugar/pie pumpkins provide the most flavorful additions to any baked dish or baked good and are great as a soup. These smaller pumpkins are more tender and less stringy than the larger variety. Try to find a pumpkin anywhere between five to eight pounds.

Is it Safe to use Canned Pumpkin in Baby Food Recipes? You may use canned pumpkin for baby food. Ensure that you purchase canned pure pumpkin and NOT "Pumpkin Pie" mix. The Pumpkin Pie mix contains sugars, starches and other additives. We do not recommend using canned foods for all of baby's homemade food. Please visit our Using Canned Foods for Making Homemade Baby Foods.

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…