Skip to main content

sekali sekala turun padang... habis sora aku




adehh sakit tekak den.. punya bersorak sakan tadi kat sk sanglang..ada kejohanan sukan peringkat kawasan Tambun Tulang... aku pi bagi sokongan le kan... sendiri mau ingat.. orang dah bagi balik awal kul 1135 takkan tak pi pulak.. hehe...


sonok ler.. sekali sekala dok layan sukan2 sekolah nih.. tapi tadi yang paling aku layan adalah lompat tinggi kategori lelaki.. aduhhhh sakit jiwa nengokkan bebudak tuh lompat.. ada gaya tau.. bukan takat main lompat zero point tuh.. kiranya agak fight ler.. time aku nak balik tadi (around 5pm) budak tuh dok try record baru kot.. dia sensorang jer yang dok lompat.. 


aku bukan pengurus pasukan ataupun cikgu yang terlibat secara langsung dengan team olahraga sekolah.. tapi aku teringin jugak.. wpun aku tidakle ada kemahiran tuk train dorang tapi seronok dapat pengalaman baru.. 

teringat lak dulu masa kat maktab aku antara segelintir pelajar yang lulus dalam exam KOAM yang dibuat di sana.. bukan nak mengebat tapi mmg tak ramai yang lulus.. yang best tuh.. bebudak yang option pendidikan jasmani kesihatan pun tak ramai yang lulus... ntahler aku pun tak tau camner leh lulus... cuma baca all the notes given.. then bila da lulus... sepatutnya aku kena inform kat sekolah then amik ujian apa tah untuk lantikan sebagai pegawai KOAM (to be able to incharge or involve directly dalam kejohanan sukan-ala pegawai2 yang pakai baju putih tuh masa sukan tuh) tapi terkubur jer.. sebab Hn tak bagi.. (wpun aku teringin jugak)

so tadi masa kat padang.. aku rasa aku nih agak bising jugakler... jadi geng sorak dengan bebudak sekolah aku.. hehe.. seronok ler sorak2 gitu.. jgn esok dibuatnya tadak suara sudah lah.. 


apa pun esok ada lagi until Thursday.. esok mungkin tak dapat pegi tengok tapi on Thursday harusss pergi.. wpun mungkin sek aku tadak wakil pape.. tapi nak gi tngok jugak(hopefully ada yang sangkut acara akhir) esok tak dapat pegi sebab ada mesy PIBG kat sekolah twin..



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata