Skip to main content

sekali sekala turun padang... habis sora aku




adehh sakit tekak den.. punya bersorak sakan tadi kat sk sanglang..ada kejohanan sukan peringkat kawasan Tambun Tulang... aku pi bagi sokongan le kan... sendiri mau ingat.. orang dah bagi balik awal kul 1135 takkan tak pi pulak.. hehe...


sonok ler.. sekali sekala dok layan sukan2 sekolah nih.. tapi tadi yang paling aku layan adalah lompat tinggi kategori lelaki.. aduhhhh sakit jiwa nengokkan bebudak tuh lompat.. ada gaya tau.. bukan takat main lompat zero point tuh.. kiranya agak fight ler.. time aku nak balik tadi (around 5pm) budak tuh dok try record baru kot.. dia sensorang jer yang dok lompat.. 


aku bukan pengurus pasukan ataupun cikgu yang terlibat secara langsung dengan team olahraga sekolah.. tapi aku teringin jugak.. wpun aku tidakle ada kemahiran tuk train dorang tapi seronok dapat pengalaman baru.. 

teringat lak dulu masa kat maktab aku antara segelintir pelajar yang lulus dalam exam KOAM yang dibuat di sana.. bukan nak mengebat tapi mmg tak ramai yang lulus.. yang best tuh.. bebudak yang option pendidikan jasmani kesihatan pun tak ramai yang lulus... ntahler aku pun tak tau camner leh lulus... cuma baca all the notes given.. then bila da lulus... sepatutnya aku kena inform kat sekolah then amik ujian apa tah untuk lantikan sebagai pegawai KOAM (to be able to incharge or involve directly dalam kejohanan sukan-ala pegawai2 yang pakai baju putih tuh masa sukan tuh) tapi terkubur jer.. sebab Hn tak bagi.. (wpun aku teringin jugak)

so tadi masa kat padang.. aku rasa aku nih agak bising jugakler... jadi geng sorak dengan bebudak sekolah aku.. hehe.. seronok ler sorak2 gitu.. jgn esok dibuatnya tadak suara sudah lah.. 


apa pun esok ada lagi until Thursday.. esok mungkin tak dapat pegi tengok tapi on Thursday harusss pergi.. wpun mungkin sek aku tadak wakil pape.. tapi nak gi tngok jugak(hopefully ada yang sangkut acara akhir) esok tak dapat pegi sebab ada mesy PIBG kat sekolah twin..



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…