Skip to main content

sorang gatal nak berdiri.. yang dua lagi sibuk nak lari dari rumah


lama tak story pasal anak2 aku kan.. hmm they are ok.. the twin dah makin macam2 perangainya tidak ketinggalan si kecik tuh.. adehhh naik poning jugak kepala nak melayan sorang2.. kang layan terlebih (either or them) dah nanti kang kata aku pilih kasih pulak.. so i need to make sure semuanya mendapat bahagian masing2..


Afi dah 9 bulan.. kejap jer (banyak kali dah guna nih perkataan nih) tapi itulah.. tak terasa pun.. nih pun dah dok kalut nak berdiri.. nak berjalan kot kan.. aku pun tak tahulah.. tapinya cukup suka berdiri sekarang nih.. tepi sofa.. kabinet tv.. tepi katil.. adeh...


rasanya ramai kengkawan sebaya Afi yang begitu sekarang kan.. betul tak.. 



aku tak tau camner nak start reading to Afi.. seriussss aku tak tahu camner nak buat.. sebabnya tidak nyer mau duduk diam2.. paling lama pun ada kot 10 saat depan buku.. pastu kalau tak koyak di campaknya jer.. aku mmg ler ada bacakan cerita tapi bukan dengan dia duduk atas riba aku then selak2 buku sebab idaknyer dia mau.. camner ye.. 



tapi Afi cukup suka dengan buku.. pantang sungguh tengok buku or kertas.. harus dia nak amik then pegang2 then nak koyak ler apa lagi.. my twin pun dah makin suka dengan buku.. ada jelah buku yang dorang akan pegang or baca or belek2.. alhamdulillah exam bebaru nih pun (setakat harini) dah dapat 2 paper n both paper got A.. cumanya ada satu paper Adriana cikgu dia salah tulis markah sepatutnya 88 (mengikut kiraan aku) tapi cikgu dia tulis on paper 98.. uishhh bangga kejap dia sebab dapat potong Annisa tapi bila aku explain cikgu dia silap terus tarik muka 18.. camner tuh.. 

sekarang ni twin pandai tau.. pantang kena marah sikit dia boleh cakap apa "nak lari dari rumah" wahhhh sudah pandai.. belajau mana tah.. cam what happen yesterday.. waktu tuh kitaorg semua dalam keretalah kan.. aku agak marah dengan Annisa.. then dia boleh cakap apa tau

"Adik nak lari rumah, adik nak pi umah mak Na"

then Hn sambung cakap apa tah.. terus lagi sakan merajuknya pastu nangis.. aku pun sajalah kan nak tambah sakit hati dia.. cakap " haaa balik nanti adik kemas beg pastu pi lah duduk umah sapa pun"...

tengok pandai tuh.. bukan main lagi nak merajuk2 sampai nak lari dari rumah.. mujur jugak bagitau nak lari p umah sapa.. adehhh laaaa.. (umah Mak Na tu sebelah rumah aku jer) camner tuh.. salah tang manalah ajaran aku nih..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..