Skip to main content

sorang gatal nak berdiri.. yang dua lagi sibuk nak lari dari rumah


lama tak story pasal anak2 aku kan.. hmm they are ok.. the twin dah makin macam2 perangainya tidak ketinggalan si kecik tuh.. adehhh naik poning jugak kepala nak melayan sorang2.. kang layan terlebih (either or them) dah nanti kang kata aku pilih kasih pulak.. so i need to make sure semuanya mendapat bahagian masing2..


Afi dah 9 bulan.. kejap jer (banyak kali dah guna nih perkataan nih) tapi itulah.. tak terasa pun.. nih pun dah dok kalut nak berdiri.. nak berjalan kot kan.. aku pun tak tahulah.. tapinya cukup suka berdiri sekarang nih.. tepi sofa.. kabinet tv.. tepi katil.. adeh...


rasanya ramai kengkawan sebaya Afi yang begitu sekarang kan.. betul tak.. 



aku tak tau camner nak start reading to Afi.. seriussss aku tak tahu camner nak buat.. sebabnya tidak nyer mau duduk diam2.. paling lama pun ada kot 10 saat depan buku.. pastu kalau tak koyak di campaknya jer.. aku mmg ler ada bacakan cerita tapi bukan dengan dia duduk atas riba aku then selak2 buku sebab idaknyer dia mau.. camner ye.. 



tapi Afi cukup suka dengan buku.. pantang sungguh tengok buku or kertas.. harus dia nak amik then pegang2 then nak koyak ler apa lagi.. my twin pun dah makin suka dengan buku.. ada jelah buku yang dorang akan pegang or baca or belek2.. alhamdulillah exam bebaru nih pun (setakat harini) dah dapat 2 paper n both paper got A.. cumanya ada satu paper Adriana cikgu dia salah tulis markah sepatutnya 88 (mengikut kiraan aku) tapi cikgu dia tulis on paper 98.. uishhh bangga kejap dia sebab dapat potong Annisa tapi bila aku explain cikgu dia silap terus tarik muka 18.. camner tuh.. 

sekarang ni twin pandai tau.. pantang kena marah sikit dia boleh cakap apa "nak lari dari rumah" wahhhh sudah pandai.. belajau mana tah.. cam what happen yesterday.. waktu tuh kitaorg semua dalam keretalah kan.. aku agak marah dengan Annisa.. then dia boleh cakap apa tau

"Adik nak lari rumah, adik nak pi umah mak Na"

then Hn sambung cakap apa tah.. terus lagi sakan merajuknya pastu nangis.. aku pun sajalah kan nak tambah sakit hati dia.. cakap " haaa balik nanti adik kemas beg pastu pi lah duduk umah sapa pun"...

tengok pandai tuh.. bukan main lagi nak merajuk2 sampai nak lari dari rumah.. mujur jugak bagitau nak lari p umah sapa.. adehhh laaaa.. (umah Mak Na tu sebelah rumah aku jer) camner tuh.. salah tang manalah ajaran aku nih..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…