Skip to main content

susah sangat ke nak bagi kata semangat dan pujian serta sokongan

aku percaya kepada kesudahan yang baik adalah hasil dari permulaan yang baik... aku tidaklah mengatakan yang semua perlu kepada perfect untuk jadi cantik.. tidak.. tapi sekurang2nya tunjukkanlah kesungguhkan untuk menjadikan ianya cantik dan lebih baik...

sejak dua menjak nih.. kat sekolah da tidak semeriah dulu... meriah dengan suara budak2 dan cikgu2 ye memanglah ... tapi aku rasa cam semakin sunyi dan suram jer... tiada lagi kemeriahan gelak tawa dan tolong menolong sewaktu proses persiapan sesuatu aktiviti... kurangnya penglibatan semua sewaktu penganjuran program2 tertentu...




semuanya sebab... sekarang kami da kurang anjurkan program.. kurang da aktiviti yang melibatkan semua guru dan murid.. dalam erti kata lain.. sek aku kini da tak buat lagi program2 yang kalau sebelum nih.. pantang sebut harus jadi... tapi sekarang cam semua da malas nak buat.. semua da makan hati dengan statement yang telah dikeluarkan oleh seseorang.. betul la kata pepatah 'terlajak perahu boleh di undur, tapi terlajak kata.. ' sedih jugak bila segala usaha yang dibuat khusus untuk murid dan guru tapi akhirnya di berikan kata2 sinis dan tiada penghargaan... segala keseronokan tatkala menganjurkan program seakan di tarik dengan kata2 yang seakan ingin menjatuhkan... kurangnya sensitiviti membuatkan semua seakan makan hati...





aku sedih lah....


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...