Skip to main content

tak boleh betulkan ker kalau salah


macam mana harini sekolah.. ada ok ker... bagi aku n anak2 rasanya ok jer.. siap awal pagi tadi 645am semua da siap.. sent Afi to MakNa's house.. then terus pi sekolah... sebelum tu singgah Petronas dulu isi minyak memandangkan masih awal lagi.. around 715am aku da sampai sekolah... terus le panjat tingkat 3 key in kedatangan tuk harini...


perhimpunan pagi macam biasa jer.. ropanya ada 2 orang cikgu praktikal yang baru masuk harini.. dua2 opsyen muzik.. pas perhimpunan ada perjumpaan utk cikgu2 kejap berkenaan dengan program yang akan diadakan hari Khamis nanti.. aku kena AJK Hadiah.. hehehe... seronok.. hopefully dapat kuar gi beli adiah... pastu dapat souvenier harini dari sorang akak yang balik bercuti dari Sabah (hmm bilalah aku nak ke sana) tima kasih ye akak... ingat kat kitaorang.. (peringatan pasni gi mana2 ingatlah dekat kengkawan yang banyak menolong kita... sedekah le apa2 yang patut- bukan paksaan)


kelas mcam biasa jer.. aku tak mengajar pun (pengakuan berani tuh) tapi discuss question paper.. kan a week before cuti dorang ada exam... dengan kelas year 1 boleh ler setakat bincang sikit n then suruh paste dalam exercise book.. nak suruh buat correction hmmm nantilah.. aku tak mau kelam kabut sangat.. lagipun budak baru balik cuti kan.. tapi tuk year 4 budak da siap kena buat correction tuk certain section.. bukan per nak biasakan dorang.. 

ntah aku pun tak tau mungkinkah trend sekarang.. aku tengok bebudak jarang sungguh buat correction bila salah (aku ada gak suruh buat tp tulah budak semedang jer tak buat) dorang cam buat endah tak endah jer.. kenapa yer...



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…