Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2010

perubahan musim ?? nak tumbuh gigi ?? or what ??

tidak ke sekolah harini sebabnya Afi demam.. panas sungguh weiii.. semalam before gi clinic his temp was 39.5 (okey sungguh menakutkan the number) then lepas gi antar our helpers terus gi clinic.... smp kat clinic around 830pm. tengok orang da ramai.. bagi Afi punya Mykid then tengok turn no 29.. adalah beberapa lagi keping card yang belum dipanggil.. kira2 ada dekat 9-10 semuanya...




Hn gi park kereta with the twin.. since kat dalam clinic ramai sangat orang.. so aku ngan Afi tunggu kat luar jer.. mujur ada kedai kat sebelah clinic tuh.. so sambil2 tuh boleh ler tengok2 barang.. cut it short nearly 1015 baru kami leh masuk jumpa doctor.. temp Afi masa doc amik was 39.1... dia pun nampak terkejut dengan temp itu.. so he advised us to utk bawak Afi gi hospital kalau masih tak turun esoknya..




malam balik jer dari clinic.. sempat lagi gi beli makanan sebab everybody was hungry.. balik sampai umah.. masing2 makan malam (jam da dekat kul 11 baru nak dinner... hancussss diet aku) then baru bag…

cuba selami kata2.. kerna ia bisa menyedarkan...

sekadar berkongsi kata2 indah yang aku
dapat tangkap dari pembacaan sebuah buku
(kawan punya)



haaa.. pastikan setiap isi butiran kata2 kita itu ikhlas datang dari hati
dan bukannya bercakap ikut sedap mulut..
sebab tu yang selalu dok miscommunication tuh..



jadilah manusia yang berakal dan bukannya sekadar cerdik pandai
tapi tidak tahu menggunakan akal dalam melakukan sesuatu



aku suka..



asal nombor aku tak sama cam nombor dia...

tadi baru buat e-filling.. done.. tapi lepas je da send n print out the document barulah aku perasan yang no rujukan adalah berbeza dengan penyata tahunan yang dikeluarkan oleh kerani sekolah.. sepatutnya kan kena sama dengan no rujukan Hn kan (except for the last number) tapi sekarang the number is totally different.. why ek... and making me 'berserabut' sekarang adalah sebab aku dan send the file.. (boleh ker kalau aku buat tak tau jer).. camner ye... ajak Hn gi buat dekat LHDN.. he is so busy.. serius sekarang waktu petang mmg takdak kat umah langsung.. me alone with the kids.. (so cuba bayangkan camner keadaan aku yer) he will only be home before Maghrib...

sekejap jer.. takkan tak boleh kot

aku di makmal nih.. ada spelling competition for English Department anjuran Negeri Perlis... huhu.. pelancaran di buat at 9 am di SMK Putra then serentak semua sek2 rendah di seluruh Perlis akan mengadakan pertandingan ini untuk memilih seorang wakil sekolah... ala2 cam Spell It Right... so aku amik peluang tuk taip something into my blog yang sejak dua menjak nih agak sunyi jer dari update2 terkini dari aku (si penulis).. sibuk mmg sibuk tetambah di rumah ... jarang aku ada masa tuk online melainkan kena tunggu time anak2 tido.. dan pada waktu tuh aku pun dah mengantuk gilerrrr... k lah.. had to go.. will update more later... time to monitor the kids doing the spelling..

kalau da bosan baca cerita... tengok gambar pun jadilah

lepas Hn balik dari Terengganu.. kami gi Alor Star tuk shopping.. beli baju sikit.. tuk pakai.. sebabnya most of my baju adalah t-shirt yang rasanya da berkurun usianya... serius aku pun da tak ingat bila kali terakhir aku betul2 shopping baju tuk aku pakai gi jalan2.... last aku ingat waktu pregnant beli baju dekat Jusco.. pastu da tak ingat bila..

teruknya aku.. hehe.. kalau beli online rasanya ada kot.. tapi tulah bila beli online ni agak berisiko dengan saiznya.. jadi aku terpaksa tunggu badan aku nih betul2 turun lagi baru leh pakai.. cumanya sekarang nih rasa cam tak mau pulak pakai yang beli2 tuh.. camner.. takpelah.. nanti mungkin bila aku da kecik sikit.. aku akan pakai baju2 tuh...


tanak story pasal shopping2 sebab cam da agak basi cerita itu.. tapi nak kongsi gegambar yang aku amik sewaktu di sana.. cam suka jer.. ada gambar Afi dan Abah... Adriana n Annisa...


Afi yang menagih simpati Hn sebab dia tengok Hn da gerak nak gi tempat lain


Abah.. adik tak mau ikut mama... nak ikut a…

wpun aku tak pandai tapi aku cuba jugak

jap jer dah Jumaat kan.. kan best kalau esok cuti.. tapi apakan daya.. esok sekolah jua... ganti tuk cuti raya nanti.... kalau tak dah pasti2nya sampai Kulim malam nih.. tapi esok pun katanya cuma ada program sempoi2 jer.. tuk budak level 2 ada spelling competition dan budak level 1 rasanya ada coloring contest.. maybe ada lagi program lain tapi aku tak baper tahu..

harini kelas tak banyak.. ada2 jer.. kelas paling awal adalah pendidikan seni.. hehe.. yup tahun ni aku kena ajar seni tuk bebudak year 6.. mujur bebudak tuh mmg aku penah ajar sebelum nih so ala2 kelas yang paling sempoi ler.. lepak2.. kekadang buat seni.. kekadang tengok movie.. yolah.. bagi can.. time kelas lain dorang mmg kena pulun betul... macam pagi tadi aku plan nak ajar (suruh) dorang buat anyaman..



siap aku sedia kertas semua.. alih2 masuk kelas (aku guna bilik SALC) dorang cakap nak tengok movie.. tapi aku bagitau dorang since last week da tengok so this week kita buat seni.. dorang ok jer.. wpun budak2 lelaki (4 …

sampai ke belakang nak mainnya...

si kecik ni sekarang kalau dalam kereta punyalah susah nak duduk diam.. especially when he knows his daddy is driving.. boleh cam nak melompat gi duduk atas riba Hn.. adehhh aku yang memegang nih rasa cam nak terseliuh tangan.. kalau di letak di car seat.. mmg meraung tak ingat.. melainkan kalau mood dia ok..


haritu masa kami nak gi Pos Laju tuk hantar ubat tok aku yang duduk di Kepala Batas, Penang tuh... saja le tak guna carseat sebab aku mmg dok ingat yang Afi nak tido.. memandangkan mmg waktu tido dia.. so biar je aku pegang.. Hn bawak kereta.. mula2 tu ok jer.. tapi kemudian dah dia buat perangai nak gi kat abah dia.. haaaa aku pun bising ler.. sebab dia kalau berpusing mmg ikut dan dia jer...

alih2.. sampai jer dekat Pos Laju aku terus letak dia kat bahagian belakang kereta.. Hn mmg sengaja jatuhkan seat belakang tuh sebab selalu twin akan main2 or duduk kat belakang ni jer... dan akhirnya si kecik nih pun aku da letak kat belakang.. haaaa apa lagi.. sakanler dia meng'explore&…

aku da tak mau pikir lagi..

sejak dua menjak nih agak sibuk sikit.. kat sekolah dah 2 hari aku tak sempat nak makan.. sebab kalut dengan sistem ISIS n APMS yang agak berserabut lepas aku gi meeting on Tuesday... huhu... sungguh penat.. kalau nak difikirkan masalah yang timbul tuh mmg buat aku sakit hati jer sebabnya aku sendiri tak tahu what happen n how it could be wrong.. setahu aku dan seingat aku, aku dah buat yang betul (tapi tulah mungkin kot kan ada salah) who knows...

am doing everything on my own actually.. sebabnya aku rasa kalau da nak guna Excel pun masih susah so mungkin (mungkin yer) bila di beri kepada sistem yang baru (dah tu guna database bagai) people would say 'ala susahla..' 'nak buat macam mana nih...' 'guna yang lama dulu kan senang' and so on.. so aku rasa daripada dok dengar itu ini begitu begini dan kerja masih tak jalan2 so biar aku sorang yang proses.. tapi time masuk data dalam sistem aku mmg kena minta tolong dorang masukkan... sebab nak masuk 15 kelas punya ma…

do u know how to play it...

15 hb haritu aku kena bawak budak gi Dewan 2020 for Cybergames Fest 2010.. mati2 ingat ke best.. for the kids yup mmg best ler sebab dorang diberi pendedahan kepada permainan online (education) n bengkel drawing using the Pc...



tapi for the teachers yang pergi... nothing.. kiranya pi hantar budak at 8 am.. sampai 130 mmg dok nganga jelah.. campur berdiri jalan sana sini.. then makan bfast yang dorang bagi ... pastu sembang2.. erggghhhh sungguh membosankan..



aku ingatkan kot nak ada pameran cam software ker apa ker sebab dalam surat they did mention ada pameran ICT.. tapi apa yang ada hanyalah from TM yang tengah galak mempromosikan UNIpack for students tu...


alkisah ropanya bebudak yang datang sini ada sebabnya... n the reason was to choose the school to represent Perlis on the actual tournament in August... duhh mana nak pi tau.. that is why after break around 1030 tuh.. ada pertandingan tuk sekolah... dorang kena main edugames.. menarik jugak games yang dorang main tuh.. one is Englis…

tiba-tiba aku terasa sangat rindu...

aku rindu sangat waktu aku berada di UPM... tersangat rindukan kengkawan sebab kat sana aku ada ramai kawan2.. kawan2 floor n kawan2 kuliah n kawan2 sekolej... seriousss rindu sangat sebab sekarang aku cam susah jer nak jumpa kawan2..



kebanyakkan masa aku hanya di rumah or sekolah... aku rindu nak outing ngan kawan2.. tapi kat sini tadak kawan2 yang ada masa tuk outing.. semua sibuk dengan family masing2.. takpelah outing ngan family jer..

tapi aku teringin sangat nak jumpa, sembang2 dengan kengkawan cam dulu... boleh ker nak jumpa korang balik..




floor mate aku tagged dalam facebook.. rindunya kat korang... eh kita jumpa masa kenduri kak Ezza jom...

tinggal kenangan....

salam... ye korang jgn buat muka cam gitu.. aku tau korang soheh pening kan.. tetiba masuk rumah yang dulunya berona biru sekarang dah putih bersih suci lagi murni.. hehe.. nilah kerja aku dari semalam.. hehe.. dok pulun ubah template blog aku (bukan susah pun search je kat tenet)

kalau korang perasan ler kan aku da penah guna da template nih.. ntah kenapa aku tertarik utk menggunakannya sekali lagi.. mungkin kah jodoh aku dgn template nih akan lebih panjang selepas ini.. kita nantikan sama2


hey have u all heard... news about Achik (kumpulan Spin) tuh... mula aku cam tak caya sebab aku tengok Sue punya wall post about it.. then goggled through the Net then terpampang lah berita ini...

Innalillah.. kepada keluarga Achik takziah lah ye... kita doakan semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di syurga Allah.. Al-fatihah..


Miracle do Happen...

aku terima email nih dari sorang kawan lama (yearrr you... jgn buat tak tau pulak).. thanks for sending me this..



so tell me what do u guys think about it..

aku bukanlah photog profesional...

tapi aku suka je amik gambar guna hp aku yang tak seberapa canggih nih (adeehhhh tak bersyukur pulak).. apapun.. mmg kalau gi memana aku akan pastikan ada gambar yang aku amik guna hp aku.. tanda kenang2 an... dan yang best bila da digital ni kan senang le nak edit bagi cantik or burukkan gambar tuh.. hahahaha... pape tah..

aku tadak idea nak tulis pasal perjumpaan ngan TPM itu hari di Dewan 2020.. so aku hanya tepek gambar dan buat caption sikit jadilah yer.. kang bosan lak korang masuk blog aku tapi tadak new update.. bukan tadak cerita nak cerita.. tapi aku tak sempat...



the brochure or buku aturcara majlis... kaler purple lagi.. cantik



one of the most happening akak di sekolah aku...
she's a singer tau.. jgn buat main
dah perform kat Istana Arau lagi..
hehe... orang Perlis musti kenal nyer kan..




"bilalah nak mula nih... ngantuk weeiii petang2 gini"



ucapan... demi ucapan


erkssss pertama kali bertemu muka dengan menteri nih...
jakun sikit aku..
(hehe.. wpun cuma dari jauh)



comeyyy…

sakan sungguh aiiihhhh berbelanja

rasa cam tak semangat jer nak update blog lately.. nape tah.. tapi kan tetap ku gagahkan jua jari jemari tuk menaip sebaris dua ayat.. cewahhhh..

yesterday we had our monthly shopping at Giant Alor Star.. hehe.. beli groceries ler sikit (banyak sebenarnya) then belikan twin their 'hadiah' sebab 1st exam dapat markah elok.. hehe boleh ler senang je soklannya.. then aku borrow duit Hn sikit tuk beli barang2 tuk bilik SAL yang sedang dlm proses kemaskini..
overall amount was huge.. seriousss... tak sangka boleh berbelanja sehebat itu.. hehe.. tapi Hn kata takpelah sebab bukan selalu.. kalau selalu mau bankrupt.. ye bossss... itu amat dipahami..



balik dari Giant around 4 sebab Hn ada game rugby kat sekolah.. n since dia dah janji ngan bebudak nak bawak gi makan Pizza so itu terpaksa di pinda ke sebelah malam sebab takut kalau gi jugak kang kelam kabut dia nak gi padang pulak.. so takpelah..




lepas Isyak barulah gerak gi Pizza Hut.. hehe.. mujur tutup kul 11 kan.. so order pun simple je…

cerita tengah aku

n3 aku cam tunggang langgang sikit kan.. alkisah agak kelam kabut sejak kebelakangan nih.. mana dengan kerja di sekolah.. mana dengan kerja di rumah.. mana dengan anak2... mana dengan Hn yang asyik sibuk memanjang... adehhh....

tengah cari data tuk upload ke sistem baru keluaran MOE..tengah rehat2 sambil layan makcik yang datang dari Bangi tuk lawat anak dia di MATRItengah jengah2 blog kengkawan tapi sempat baca tak semualah sebab sambil2 tuh kena tengok anaktengah fikir malam ni nak makan apa... sebab tadi lunch makcik belanja makan RFCtengah taip n3 yang tak seberapa nih

alkisah.. nak dijadikan cerita..

sebagaimana yang sesetengah dah tahu.. i've changed my phonenumber... hehe.. saja2 nak bertukar angin.. before am using postpaid tapi sekarang try using prepaid pulak.. i thought tadak maslahler kan.. since i only need to inform friends and family bout it.. tapi nak dijadikan cerita..

harini Hn minta tolong bayarkan Astro tuk umah sewa kami di Arau tuh.. he already bank in the money yesterday.. so pagi tadi while waiting for my class to start aku try ler masuk cimbclicks n then tried to pay the bill.. seperti selalu buat ler apa yang patut sampailer bila kena request for tac number baru aku perasan yang nombor tac tu akan dihantar ke hphone.. and my phone number telah bertukar kan.. so camner... haaaa padan muka aku..

i tried to change the number dalam contact info.. tapi tak dapat tac number (utk tukar phone number tuh) sampai ke sudah... balik rumah pun tried the same thing masih tak berjaya.. so godek2 sana sini then dekat bahagian FAQ ada mention macam mana kalau mobile phone mi…

nothing.. nada...

what ever...
am bored...
nothing will satisfy me now..

am tired..
am sad..



Bengang by Akim

Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku
Aku fikir kau tak searus
Lebih baik ku beralih
Biarkan diriku terus bersendiri

Ku tak fikir engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Terus hingga diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
Tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin sanggup bersama dgnmu

Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Terus hingga diriku

Benci hatiku diserap pilu
Benci hatiku teringat janjimu

Oohhh
Caramu...

Akan ku teruskan hidupku
Ohhh
Tanpamu

Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Terus hingga diriku terasa

Ohh
O…

sebelum makan.. apa kita buat...

dulu masa gelombang H1N1 menyerang... mmg semua orang cam cuak kan.. pakai ler segala mask n hand sanitizer.. nak makan pun pastikan makanan yang bersih dan nak ke mana2 pun kebersihan, keselamatan dan sikap berhati2 adalah diutamakan...tak kisahle pemakanan kita ker.. kawan kita... keluarga kita atau sesiapa pun yang paling penting adalah memastikan ianya bersih dan selamat untuk di makan... kita makan untuk teruskan hidup dan teruskan apa yang kita buat... kalau tak makan bukannya tak boleh hidup tapi kalau sakit camner nak idup betul kan...


so harini aku nak share dengan semua info berkenaan dengan tips berguna berkaitan pemakanan kita di rumah.. jangan ingat bila rumah cantik dan bersih bagai boleh disuluh muka di lantai itu bermakna pemakanan kita jugak bersih... jadi apa agaknya kan tips yang dikongsi oleh WhatToExpect kalinih..Easy Food Safety Tips for Your HomeYou've probably baby-proofed the kitchen, but have you thought about how to protect your family from food-borne …

Mengapa cintaMu tak pernah hadir

Telah ku mungkiri janjiku lagi
Walau seribu kali
Ku ulang sendiri
Aku takkan tempuh lagi
Apakah kau terima cintaku lagi
Setelah ku berpaling
Dari pandanganMu
Yang kabur kerna jahilnya aku

Faizal: Mengapa cintaMu tak pernah hadir
Subur dalam jiwaku
Agarku tetap bahagia
Tanpa cintaku tetaplah Kau di sana
Aku tanpa cintaMu
Bagai layang-layang terputus talinya

JayJay:Telah ku mungkiri janjiku lagi
Walau seribu kali
Ku ulang sendiri
Aku takkan tempuh lagi
Apakah kau terima cintaku lagi
Setelah ku berpaling
Dari pandanganMu
Yang kabur kerna jahilnya aku

C/O: Masihkah ada sekelumit belas
Mengemis kasihMu Tuhan
Untukku berpaut dan bersandar
Aku di sini kan tetap terus mencuba
Untuk beroleh cintaMu
Walau ranjaunya menusuk pedih

aku suka bag.. dan tak sabar nak beli bag2 ini

itu hari membaca blog ThePinkStilettos sungguh cute bag yg dgunakan tuk put her groceries while doing her shopping in style... sungguh menarik ler bag2 itu.. dan aku yang gila bag ini sangat le menahan sabar nih.. nak membeli ke idak..

kalau nak beli i would love to have these...



Baggu Fuchsia @ RM 36


Baggu Flower Black @ RM 36


Baggu Ochre @ RM 29

This stylish and ridiculously practical bag is one easy step in helping save the planet. Baggu ("bag" in Japanese) is machine washable, and folds up into it's own pouch small enough to tuck into your handbag or pocket. Made of super-tough ripstop nylon in bright, fun colors, it's the re-usable bag that's eco-chic. Why Baggus are so great? You want to replace your old friends -- the paper & plastic bags, with something that does their job without creating needless waste or harming the environment. Using one Baggu for one year replaces 300 to 700 disposable bags.Do You Know?
+ One Baggu holds the contents of 2 to 3 …