Skip to main content

aku da tak mau pikir lagi..


sejak dua menjak nih agak sibuk sikit.. kat sekolah dah 2 hari aku tak sempat nak makan.. sebab kalut dengan sistem ISIS n APMS yang agak berserabut lepas aku gi meeting on Tuesday... huhu... sungguh penat.. kalau nak difikirkan masalah yang timbul tuh mmg buat aku sakit hati jer sebabnya aku sendiri tak tahu what happen n how it could be wrong.. setahu aku dan seingat aku, aku dah buat yang betul (tapi tulah mungkin kot kan ada salah) who knows...

am doing everything on my own actually.. sebabnya aku rasa kalau da nak guna Excel pun masih susah so mungkin (mungkin yer) bila di beri kepada sistem yang baru (dah tu guna database bagai) people would say 'ala susahla..' 'nak buat macam mana nih...' 'guna yang lama dulu kan senang' and so on.. so aku rasa daripada dok dengar itu ini begitu begini dan kerja masih tak jalan2 so biar aku sorang yang proses.. tapi time masuk data dalam sistem aku mmg kena minta tolong dorang masukkan... sebab nak masuk 15 kelas punya markah untuk setiap orang 5 paper.. mau pecah kepala aku nengok nombor kan..




tapi tulah.. mungkin sebab aku jugakkot.. yang perasan teror sangat.. alih2 dah jadi gini... hmm tulah takbur lagi.. hehehehe.. Ya Allah ampunkan aku... aku tak mahu bersifat takbur begini..

jadinya sekarang.. aku tetap da hantar or upload data yang diperlukan (wbagaimanapun nama sekolah tetap di amik sebab database ada problem) sebab harini sepatutnya orang2 di jabatan akan bentang pada pengarah.. harapnya semua ok sebab fasilitator yang tolong masa ari mesyuarat itu hari cakap dia akan cuba selesaikan masalah nih (hehe sebab dia pun antara penyebab kepada masalah tu timbul-erksss masih nak salahkan orang)

ishhhh dah ler.. taknak lagi cakap pasal nih.. aku nak rehatkan otak aku dari fikir pasal nih... sebab serious semalam mmg kepala aku sakit sangat sebab memikirkan hal nih.. kat sekolah pun kemarin kelas tunggang langgang sebab aku tried my best to solve the problem... so now.. i'll just wait n see... kalau mmg ada problem they will inform my school n will let me know.. aku redha jelah ...

sekarang nak rehat... letih sangat rasa... kesian2 anak2 pun jadi mangsa bila aku dok pening gini... harapnya dapat gi jalan2 ke mana2 (Hn ajak balik Kulim minggu nih sebab adik aku yang dok Puncak Alam tu balik) sebab aku rasa one of the best therapy would be window shopping dan nak lagi best kalau dapat shopping sikit...

apapun... hmm itu jelah... nanti kang aku update lagi.. ada benda nak taip tapi nak gi semayang jap.. thanks for being here in my blog.. thanks for reading..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…