Skip to main content

aku da tak mau pikir lagi..


sejak dua menjak nih agak sibuk sikit.. kat sekolah dah 2 hari aku tak sempat nak makan.. sebab kalut dengan sistem ISIS n APMS yang agak berserabut lepas aku gi meeting on Tuesday... huhu... sungguh penat.. kalau nak difikirkan masalah yang timbul tuh mmg buat aku sakit hati jer sebabnya aku sendiri tak tahu what happen n how it could be wrong.. setahu aku dan seingat aku, aku dah buat yang betul (tapi tulah mungkin kot kan ada salah) who knows...

am doing everything on my own actually.. sebabnya aku rasa kalau da nak guna Excel pun masih susah so mungkin (mungkin yer) bila di beri kepada sistem yang baru (dah tu guna database bagai) people would say 'ala susahla..' 'nak buat macam mana nih...' 'guna yang lama dulu kan senang' and so on.. so aku rasa daripada dok dengar itu ini begitu begini dan kerja masih tak jalan2 so biar aku sorang yang proses.. tapi time masuk data dalam sistem aku mmg kena minta tolong dorang masukkan... sebab nak masuk 15 kelas punya markah untuk setiap orang 5 paper.. mau pecah kepala aku nengok nombor kan..




tapi tulah.. mungkin sebab aku jugakkot.. yang perasan teror sangat.. alih2 dah jadi gini... hmm tulah takbur lagi.. hehehehe.. Ya Allah ampunkan aku... aku tak mahu bersifat takbur begini..

jadinya sekarang.. aku tetap da hantar or upload data yang diperlukan (wbagaimanapun nama sekolah tetap di amik sebab database ada problem) sebab harini sepatutnya orang2 di jabatan akan bentang pada pengarah.. harapnya semua ok sebab fasilitator yang tolong masa ari mesyuarat itu hari cakap dia akan cuba selesaikan masalah nih (hehe sebab dia pun antara penyebab kepada masalah tu timbul-erksss masih nak salahkan orang)

ishhhh dah ler.. taknak lagi cakap pasal nih.. aku nak rehatkan otak aku dari fikir pasal nih... sebab serious semalam mmg kepala aku sakit sangat sebab memikirkan hal nih.. kat sekolah pun kemarin kelas tunggang langgang sebab aku tried my best to solve the problem... so now.. i'll just wait n see... kalau mmg ada problem they will inform my school n will let me know.. aku redha jelah ...

sekarang nak rehat... letih sangat rasa... kesian2 anak2 pun jadi mangsa bila aku dok pening gini... harapnya dapat gi jalan2 ke mana2 (Hn ajak balik Kulim minggu nih sebab adik aku yang dok Puncak Alam tu balik) sebab aku rasa one of the best therapy would be window shopping dan nak lagi best kalau dapat shopping sikit...

apapun... hmm itu jelah... nanti kang aku update lagi.. ada benda nak taip tapi nak gi semayang jap.. thanks for being here in my blog.. thanks for reading..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...