Skip to main content

aku suka bag.. dan tak sabar nak beli bag2 ini

itu hari membaca blog ThePinkStilettos sungguh cute bag yg dgunakan tuk put her groceries while doing her shopping in style... sungguh menarik ler bag2 itu.. dan aku yang gila bag ini sangat le menahan sabar nih.. nak membeli ke idak..

kalau nak beli i would love to have these...



Baggu Fuchsia @ RM 36


Baggu Flower Black @ RM 36


Baggu Ochre @ RM 29

This stylish and ridiculously practical bag is one easy step in helping save the planet. Baggu ("bag" in Japanese) is machine washable, and folds up into it's own pouch small enough to tuck into your handbag or pocket. Made of super-tough ripstop nylon in bright, fun colors, it's the re-usable bag that's eco-chic.

Why Baggus are so great? You want to replace your old friends -- the paper & plastic bags, with something that does their job without creating needless waste or harming the environment. Using one Baggu for one year replaces 300 to 700 disposable bags.

Do You Know?
+ One Baggu holds the contents of 2 to 3 plastic grocery bags; 5-6 bags can hold a whole cart full of groceries.
+ Baggu Bag handles are the perfect length; you can hold them in your hand, on your forearm, or over your shoulder.
+ They are made from strong ripstop nylon weighing only 50gm and can carry 15-30kg (depending on sizes).
+ They fold into a flat 13 x 13cm pouch that easily slips in a purse or pocket; that way they are always handy when you need them.
+ Baggu bags have a nice big gusset in the bottom so they will sit flat when they are filled (good for eggs & milk).

Baggu is great whether you shop on foot or drive to the store, you always need to have a bag or two that fold up small and can be carried in your purse, ready for an unexpected errand.

Made of lightweight, hard working fabrics that will perform for years of service in all of your daily toting tasks: groceries, pharmacy purchases, gifts, and books, and pet food, and clothes and anything else you can think of; all the things you find yourself accepting a disposable bag to bring home.

Changing your own shopping habits is one small thing you can do to make a difference - feel good every time you use your BAGGU!

Plastic Bags & the Planet
The average family brings home 1,000 bags every year. Most of those bags end up in land fills. That really adds up - 100 billion plastic bags are sent to landfill in the US each year. In landfills, it can take up to 1000 years for a bag to decompose. Plastics don't biodegrade, they photo-degrade, breaking down into tiny toxic pieces that contaminate soil and water or harm wildlife.

Every time you use your Baggu bag instead of plastic or paper you are doing something good.


haaa sambil2 bershopping kita kena ingat yang tanggungjawab kita juga adalah untuk menjaga bumi kita nih.. jadinya marilah sama2 kita kurangkan penggunaan bag plastik.. beli bag yang comel nih.. lagipun la ni kan ada sesetengah super n hypermarket yang dah kenakan caj bagi setiap beg plastik yang digunakan betul tak... tak bagus le gitu kan.. so apa kata kita sama2 guna bag yang dapat selamatkan bumi kita...

hehe.. dah jadi cam advert pulak.. bukan yer.. cumanya aku cukup berkenan tengok Iza guna bag nih.. nak tengok lebih banyak koleksi bag reusable nih boleh jengah ke link ini

Comments

  1. leez plak tgh menahan sabor m'beli kasut nih! hu3..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…