Skip to main content

do u know how to play it...

15 hb haritu aku kena bawak budak gi Dewan 2020 for Cybergames Fest 2010.. mati2 ingat ke best.. for the kids yup mmg best ler sebab dorang diberi pendedahan kepada permainan online (education) n bengkel drawing using the Pc...



tapi for the teachers yang pergi... nothing.. kiranya pi hantar budak at 8 am.. sampai 130 mmg dok nganga jelah.. campur berdiri jalan sana sini.. then makan bfast yang dorang bagi ... pastu sembang2.. erggghhhh sungguh membosankan..



aku ingatkan kot nak ada pameran cam software ker apa ker sebab dalam surat they did mention ada pameran ICT.. tapi apa yang ada hanyalah from TM yang tengah galak mempromosikan UNIpack for students tu...


alkisah ropanya bebudak yang datang sini ada sebabnya... n the reason was to choose the school to represent Perlis on the actual tournament in August... duhh mana nak pi tau.. that is why after break around 1030 tuh.. ada pertandingan tuk sekolah... dorang kena main edugames.. menarik jugak games yang dorang main tuh.. one is English n the other one is on Math...


wpun bebudak aku tak menang tapi aku harap they learnt something.. sebab bebudak nih mmg budak2 bagus... dan mmg dah kenal dunia IT.. dan sewaktu di soal.. sapa yang ada facebook.. (budak sek aku tadak yang angkat tangan) tapi mmg ada bebdk year 4 n 5 nih yang da ada fb.. cayalah...





haaa masa belajar guna pen nih.. they need to learn how to draw.. kelakar pun ada tengok bebudak nih punyalah keras tangan.. nak lukis pun cam kaku jer.. tapi apapun its a good exposure to them...



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...