Skip to main content

do u know how to play it...

15 hb haritu aku kena bawak budak gi Dewan 2020 for Cybergames Fest 2010.. mati2 ingat ke best.. for the kids yup mmg best ler sebab dorang diberi pendedahan kepada permainan online (education) n bengkel drawing using the Pc...



tapi for the teachers yang pergi... nothing.. kiranya pi hantar budak at 8 am.. sampai 130 mmg dok nganga jelah.. campur berdiri jalan sana sini.. then makan bfast yang dorang bagi ... pastu sembang2.. erggghhhh sungguh membosankan..



aku ingatkan kot nak ada pameran cam software ker apa ker sebab dalam surat they did mention ada pameran ICT.. tapi apa yang ada hanyalah from TM yang tengah galak mempromosikan UNIpack for students tu...


alkisah ropanya bebudak yang datang sini ada sebabnya... n the reason was to choose the school to represent Perlis on the actual tournament in August... duhh mana nak pi tau.. that is why after break around 1030 tuh.. ada pertandingan tuk sekolah... dorang kena main edugames.. menarik jugak games yang dorang main tuh.. one is English n the other one is on Math...


wpun bebudak aku tak menang tapi aku harap they learnt something.. sebab bebudak nih mmg budak2 bagus... dan mmg dah kenal dunia IT.. dan sewaktu di soal.. sapa yang ada facebook.. (budak sek aku tadak yang angkat tangan) tapi mmg ada bebdk year 4 n 5 nih yang da ada fb.. cayalah...





haaa masa belajar guna pen nih.. they need to learn how to draw.. kelakar pun ada tengok bebudak nih punyalah keras tangan.. nak lukis pun cam kaku jer.. tapi apapun its a good exposure to them...



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…