Skip to main content

mmg banyak kerja cikgu tau.. bukan mengajar jer



sorry i've been missing this few days.. sgt sibuk di sekolah.. preparing all the materials need for JPN's visit... GB minta siapkan segera all the result.. alhamdulillah da settle tinggal cuma nak print slip result jer... analisis semua da bagi GB...

yesterday ada meeting.. aku kan s/u untuk JK Jadual Waktu... so need to prepare file tuk isi all the jadual waktu... (kena buat jugak wpun PK 1 da ada file tersebut).. selain dari itu tetiba je dapat tugas baru (dek kerana aku terror sikit guna Excel) adeh ler.. takpelah aku terima itu sebagai satu ilmu baru yang boleh aku guna... aku kena dapatkan info berkenaan dengan UPSR sejak 2005 until now... mana nak cekau semua tuh.. hehe aku ada orang yang sudi membantu.. tak lain tak bukan S/U Peperiksaan aku... tima kasih nooo..



harini kat sekolah.. aku sibuk sikit tolong kemas2 bilik SAL yang dah berpindah dari bangunan baru ke bangunan lama.. hehe.. ada story di sebaliknya.. tapi we (English teacher) kena siapkan bilik tu before the 15th... persediaan untuk pemantauan Operasi Didik.. aku minta bebudak kelas (waktu aku) tuk angkut semua bahan2 ke bilik baru.. then suruh dorang arrange balik ikut jenis bahan.. nak minta dorang susun elok2 di rak buku or kabinet.. bilik tu tadak lagi kabinet untuk bahan2 tuh... hmm kena tunggu minggu depanlah nak carik apa yang boleh digunakan..

mujur langsir semua ada orang sponsor bagi.. hehe.. kalau nak ikut bilik tu kepunyaan cikgu lain.. tapi sebab dia dapat jawatan baru kena handle Seni so dia dapat bilik lain.. jadinya langsir tu diperturunkan kepada kamilah.. tima kasih yer...


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…