Skip to main content

perubahan musim ?? nak tumbuh gigi ?? or what ??

tidak ke sekolah harini sebabnya Afi demam.. panas sungguh weiii.. semalam before gi clinic his temp was 39.5 (okey sungguh menakutkan the number) then lepas gi antar our helpers terus gi clinic.... smp kat clinic around 830pm. tengok orang da ramai.. bagi Afi punya Mykid then tengok turn no 29.. adalah beberapa lagi keping card yang belum dipanggil.. kira2 ada dekat 9-10 semuanya...




Hn gi park kereta with the twin.. since kat dalam clinic ramai sangat orang.. so aku ngan Afi tunggu kat luar jer.. mujur ada kedai kat sebelah clinic tuh.. so sambil2 tuh boleh ler tengok2 barang.. cut it short nearly 1015 baru kami leh masuk jumpa doctor.. temp Afi masa doc amik was 39.1... dia pun nampak terkejut dengan temp itu.. so he advised us to utk bawak Afi gi hospital kalau masih tak turun esoknya..




malam balik jer dari clinic.. sempat lagi gi beli makanan sebab everybody was hungry.. balik sampai umah.. masing2 makan malam (jam da dekat kul 11 baru nak dinner... hancussss diet aku) then baru bagi Afi ubat.. n masukkan all the kids to bed... adalah beberapa kali Afi terjaga tapi just to drink.. bagi banyak plain water... sedar2 dah kul 6.. tu pun Hn masuk bilik (he slept with the twin) checked on Afi.. da kurang panas badan dia.. amik towel basahkan dan letak kat his forehead.. menangis ler kawan.. Afi sungguh tak suka letak towel basah atas kepala kalau dia tau dia demam...


so right now dia tengah tido.. demam da kurang... tapi masih lagi bagi antibiotic n ubat demam every 6 hour just to make sure demam dia betul2 sembuh..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...