Skip to main content

perubahan musim ?? nak tumbuh gigi ?? or what ??

tidak ke sekolah harini sebabnya Afi demam.. panas sungguh weiii.. semalam before gi clinic his temp was 39.5 (okey sungguh menakutkan the number) then lepas gi antar our helpers terus gi clinic.... smp kat clinic around 830pm. tengok orang da ramai.. bagi Afi punya Mykid then tengok turn no 29.. adalah beberapa lagi keping card yang belum dipanggil.. kira2 ada dekat 9-10 semuanya...




Hn gi park kereta with the twin.. since kat dalam clinic ramai sangat orang.. so aku ngan Afi tunggu kat luar jer.. mujur ada kedai kat sebelah clinic tuh.. so sambil2 tuh boleh ler tengok2 barang.. cut it short nearly 1015 baru kami leh masuk jumpa doctor.. temp Afi masa doc amik was 39.1... dia pun nampak terkejut dengan temp itu.. so he advised us to utk bawak Afi gi hospital kalau masih tak turun esoknya..




malam balik jer dari clinic.. sempat lagi gi beli makanan sebab everybody was hungry.. balik sampai umah.. masing2 makan malam (jam da dekat kul 11 baru nak dinner... hancussss diet aku) then baru bagi Afi ubat.. n masukkan all the kids to bed... adalah beberapa kali Afi terjaga tapi just to drink.. bagi banyak plain water... sedar2 dah kul 6.. tu pun Hn masuk bilik (he slept with the twin) checked on Afi.. da kurang panas badan dia.. amik towel basahkan dan letak kat his forehead.. menangis ler kawan.. Afi sungguh tak suka letak towel basah atas kepala kalau dia tau dia demam...


so right now dia tengah tido.. demam da kurang... tapi masih lagi bagi antibiotic n ubat demam every 6 hour just to make sure demam dia betul2 sembuh..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..