Skip to main content

sakan sungguh aiiihhhh berbelanja

rasa cam tak semangat jer nak update blog lately.. nape tah.. tapi kan tetap ku gagahkan jua jari jemari tuk menaip sebaris dua ayat.. cewahhhh..

yesterday we had our monthly shopping at Giant Alor Star.. hehe.. beli groceries ler sikit (banyak sebenarnya) then belikan twin their 'hadiah' sebab 1st exam dapat markah elok.. hehe boleh ler senang je soklannya.. then aku borrow duit Hn sikit tuk beli barang2 tuk bilik SAL yang sedang dlm proses kemaskini..
overall amount was huge.. seriousss... tak sangka boleh berbelanja sehebat itu.. hehe.. tapi Hn kata takpelah sebab bukan selalu.. kalau selalu mau bankrupt.. ye bossss... itu amat dipahami..



balik dari Giant around 4 sebab Hn ada game rugby kat sekolah.. n since dia dah janji ngan bebudak nak bawak gi makan Pizza so itu terpaksa di pinda ke sebelah malam sebab takut kalau gi jugak kang kelam kabut dia nak gi padang pulak.. so takpelah..




lepas Isyak barulah gerak gi Pizza Hut.. hehe.. mujur tutup kul 11 kan.. so order pun simple jer.. Meal set 2+Super Supreme + Cheese Baked Meatball + Iced Lemon Tea n Fizz Asam Boi for me.. hehe.. sedap jugak air itu..

Afi sedap sungguh makan sup yang disediakan dan juga garlic bread.. hehe.. mmg banyak ler dia makan dan jugak banyak jugak yang bertaburan di bawah meja.. apalah nasib si cleaner yang akan membersih table kami nanti.. hehe.. takpelah janji Afi suka makan.. sebab aku risau jugak lately dia agak memilih tuk makan...


1030 kami da selesai makan semua.. dan gerak balik.. since esok kan sekolah.. dan alhamdulillah anak2 kenyang termasukler Afi sebab semalam mmg tak jaga tuk susu.. kalau tak siapler kul 1 lebih.. then 3 n then 6 (bergantung kepada keadaan) wpun aku bf dia tapi kekadang tak cukup so kena jugak bangun buat susu..

so last night lega... dapat tido dengan lenanya...


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata