Skip to main content

sakan sungguh aiiihhhh berbelanja

rasa cam tak semangat jer nak update blog lately.. nape tah.. tapi kan tetap ku gagahkan jua jari jemari tuk menaip sebaris dua ayat.. cewahhhh..

yesterday we had our monthly shopping at Giant Alor Star.. hehe.. beli groceries ler sikit (banyak sebenarnya) then belikan twin their 'hadiah' sebab 1st exam dapat markah elok.. hehe boleh ler senang je soklannya.. then aku borrow duit Hn sikit tuk beli barang2 tuk bilik SAL yang sedang dlm proses kemaskini..
overall amount was huge.. seriousss... tak sangka boleh berbelanja sehebat itu.. hehe.. tapi Hn kata takpelah sebab bukan selalu.. kalau selalu mau bankrupt.. ye bossss... itu amat dipahami..



balik dari Giant around 4 sebab Hn ada game rugby kat sekolah.. n since dia dah janji ngan bebudak nak bawak gi makan Pizza so itu terpaksa di pinda ke sebelah malam sebab takut kalau gi jugak kang kelam kabut dia nak gi padang pulak.. so takpelah..




lepas Isyak barulah gerak gi Pizza Hut.. hehe.. mujur tutup kul 11 kan.. so order pun simple jer.. Meal set 2+Super Supreme + Cheese Baked Meatball + Iced Lemon Tea n Fizz Asam Boi for me.. hehe.. sedap jugak air itu..

Afi sedap sungguh makan sup yang disediakan dan juga garlic bread.. hehe.. mmg banyak ler dia makan dan jugak banyak jugak yang bertaburan di bawah meja.. apalah nasib si cleaner yang akan membersih table kami nanti.. hehe.. takpelah janji Afi suka makan.. sebab aku risau jugak lately dia agak memilih tuk makan...


1030 kami da selesai makan semua.. dan gerak balik.. since esok kan sekolah.. dan alhamdulillah anak2 kenyang termasukler Afi sebab semalam mmg tak jaga tuk susu.. kalau tak siapler kul 1 lebih.. then 3 n then 6 (bergantung kepada keadaan) wpun aku bf dia tapi kekadang tak cukup so kena jugak bangun buat susu..

so last night lega... dapat tido dengan lenanya...


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...