Skip to main content

sakan sungguh aiiihhhh berbelanja

rasa cam tak semangat jer nak update blog lately.. nape tah.. tapi kan tetap ku gagahkan jua jari jemari tuk menaip sebaris dua ayat.. cewahhhh..

yesterday we had our monthly shopping at Giant Alor Star.. hehe.. beli groceries ler sikit (banyak sebenarnya) then belikan twin their 'hadiah' sebab 1st exam dapat markah elok.. hehe boleh ler senang je soklannya.. then aku borrow duit Hn sikit tuk beli barang2 tuk bilik SAL yang sedang dlm proses kemaskini..
overall amount was huge.. seriousss... tak sangka boleh berbelanja sehebat itu.. hehe.. tapi Hn kata takpelah sebab bukan selalu.. kalau selalu mau bankrupt.. ye bossss... itu amat dipahami..



balik dari Giant around 4 sebab Hn ada game rugby kat sekolah.. n since dia dah janji ngan bebudak nak bawak gi makan Pizza so itu terpaksa di pinda ke sebelah malam sebab takut kalau gi jugak kang kelam kabut dia nak gi padang pulak.. so takpelah..




lepas Isyak barulah gerak gi Pizza Hut.. hehe.. mujur tutup kul 11 kan.. so order pun simple jer.. Meal set 2+Super Supreme + Cheese Baked Meatball + Iced Lemon Tea n Fizz Asam Boi for me.. hehe.. sedap jugak air itu..

Afi sedap sungguh makan sup yang disediakan dan juga garlic bread.. hehe.. mmg banyak ler dia makan dan jugak banyak jugak yang bertaburan di bawah meja.. apalah nasib si cleaner yang akan membersih table kami nanti.. hehe.. takpelah janji Afi suka makan.. sebab aku risau jugak lately dia agak memilih tuk makan...


1030 kami da selesai makan semua.. dan gerak balik.. since esok kan sekolah.. dan alhamdulillah anak2 kenyang termasukler Afi sebab semalam mmg tak jaga tuk susu.. kalau tak siapler kul 1 lebih.. then 3 n then 6 (bergantung kepada keadaan) wpun aku bf dia tapi kekadang tak cukup so kena jugak bangun buat susu..

so last night lega... dapat tido dengan lenanya...


Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…