Skip to main content

sampai ke belakang nak mainnya...

si kecik ni sekarang kalau dalam kereta punyalah susah nak duduk diam.. especially when he knows his daddy is driving.. boleh cam nak melompat gi duduk atas riba Hn.. adehhh aku yang memegang nih rasa cam nak terseliuh tangan.. kalau di letak di car seat.. mmg meraung tak ingat.. melainkan kalau mood dia ok..


haritu masa kami nak gi Pos Laju tuk hantar ubat tok aku yang duduk di Kepala Batas, Penang tuh... saja le tak guna carseat sebab aku mmg dok ingat yang Afi nak tido.. memandangkan mmg waktu tido dia.. so biar je aku pegang.. Hn bawak kereta.. mula2 tu ok jer.. tapi kemudian dah dia buat perangai nak gi kat abah dia.. haaaa aku pun bising ler.. sebab dia kalau berpusing mmg ikut dan dia jer...

alih2.. sampai jer dekat Pos Laju aku terus letak dia kat bahagian belakang kereta.. Hn mmg sengaja jatuhkan seat belakang tuh sebab selalu twin akan main2 or duduk kat belakang ni jer... dan akhirnya si kecik nih pun aku da letak kat belakang.. haaaa apa lagi.. sakanler dia meng'explore' sana sini.. si kakak pulak yang pening kena jaga.. hahaha..


hmm da bosan layan main bantal dengan kakak.. nak pulak panjat tengok tingkat.. hai macam2 ler budak kecik nih.. aku biarkan jer.. tapi tengok jugak sambil2 kan.. kalau leka sangat kang takut tergolek...


tengok si kakak da buat muka.. tak sanggup da nak melayan si adik yang sungguh lasak.. kalau kat rumah time suruh tolong tengokkan adik (time aku mandi or solat) mmg hazab ler.. sebab Afi mmg lasak.. semua tempat dia nak pergi.. so kakak2 ni ala2 tak dapat nak relax2 tengok tv ler kan.. tu pasal kekadang tuh.. kuar jugak.. tak larat lah nak jaga Afi dan sebagainya.. hehe..

apapun.. merekalah penghibur hati aku.. wpun kekadang marah2 jugak sebab tak mau dengar kata dan buat benda yang bukan2.. tapi aku sayang mereka...






Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...