Skip to main content

wpun aku tak pandai tapi aku cuba jugak


jap jer dah Jumaat kan.. kan best kalau esok cuti.. tapi apakan daya.. esok sekolah jua... ganti tuk cuti raya nanti.... kalau tak dah pasti2nya sampai Kulim malam nih.. tapi esok pun katanya cuma ada program sempoi2 jer.. tuk budak level 2 ada spelling competition dan budak level 1 rasanya ada coloring contest.. maybe ada lagi program lain tapi aku tak baper tahu..

harini kelas tak banyak.. ada2 jer.. kelas paling awal adalah pendidikan seni.. hehe.. yup tahun ni aku kena ajar seni tuk bebudak year 6.. mujur bebudak tuh mmg aku penah ajar sebelum nih so ala2 kelas yang paling sempoi ler.. lepak2.. kekadang buat seni.. kekadang tengok movie.. yolah.. bagi can.. time kelas lain dorang mmg kena pulun betul... macam pagi tadi aku plan nak ajar (suruh) dorang buat anyaman..



siap aku sedia kertas semua.. alih2 masuk kelas (aku guna bilik SALC) dorang cakap nak tengok movie.. tapi aku bagitau dorang since last week da tengok so this week kita buat seni.. dorang ok jer.. wpun budak2 lelaki (4 orang je pun dalam kelas tuh) bantai kejap duduk bawah meja... kejap2 jengok tengok laptop aku.. adehhh budak2 nih.. kena tangankan jugak nanti.. hehe...
apapun berjaya le jugak hasilkan anyaman (wpun ramai yang sekerap jalan jer siapnya) tapi tak kisah next week sambung lagi.. then lepas kelas PS aku ada kelas BI dengan budak year 1.. adehhh dengan budak 2 kelas yang sungguh memeningkan kepala aku.. tapi harini cam ok sikit.. sebabnya aku suh buat kerja semua buat wpun adalah sekerat 2 yang tak mau jugak dengar kata... siap semua then aku sambung selesaikan masalah yang timbul itu hari.. kalau boleh mmg nak siap harini jugak sebab kalau ditangguh nanti ramai pulak yang bising.. tak suka..


and owh.. pagi tadi sebelum kelas aku mula.. aku gi kantin tuk amik bag aku.. then GB n beberapa cikgu laki ada kat situ tengah dok breakfast.. masuk jer kantin GB tanya mcam mana dengan ISIS (program yang aku dok pening data silap tuh) dah ok ke belum.. sambung GB lagi betul ke sekolah kita jer yang belum upload.. aku cam eh tidaklah.. data mmg da upload cuma silap jer sikit bilangan murid tuh... dalam hati da tak senang sebab takut GB bising pulak nanti kata aku tak buat kerja.. then GB sambung lagi s/u exam sekolah MKGAJFKA kata s/u sekolah kita tak pandai komputer.. sebab tuh data tak siap2 lagi proses... aku cam eh mana pulak cikgu, data da upload cuma silap sikit masa pi mesyuarat itu hari.. dan fasilitator (orang jabatan) pun da amik nama sekolah2 yang ada masalah, GB pulak sambung katanya.. eh saya protect ler s/u saya cakap mana boleh dia tak pandai.. masalah tu bukan masalah sewaktu proses tapi dah upload cuma tak boleh nak tengok kat website.. time aku cam bersyukur dapat GB yang faham dengan situasi sebenar yang berlaku.... kiranya time nih dia backup aku ler kan.. sebab cakap bukan aku tak pandai tapi masalah timbul lepas data da proses dan upload...
lepas je abis conversation tuh.. aku gerak gi kelas.. dengan azam harini jugak aku akan cuba selesaikan masalah data headcount tuh (sampai la ni aku masih tak faham headcount ni apa) so lepas je abis 2 kelas aku terus godek2 ISIS dengan APMS dalam laptop aku.. sambil layan lagu2 yang berkumandang di Mp3 aku.. layan terus baiki data2 yang ada.. wpun mungkin ada cara yang lebih senang dan mudah tapi aku buat jugak cara susah (mungkin orang akan kata kenapalah tak buat gini kan lebih senang) sebab aku tak tau cara lain.. melainkan buat semula semua dari awal... aku guna backup database dari tahun 2009 dan buat semula data untuk 2010.. mujur semua data2 exam da ada dalam laptop aku nih.. so kerja jadi lebih mudah...

buatler sampai loceng 1205 berbunyi.. dan alhamdulillah.. data headcount aku dah sama dengan jumlah murid sebenar.. rasa cam happy sangat.. then terus inform my friend yg guna menguruskan data ISIS her school (dia tau problem aku nih) ttg perkembangan terkini data headcount aku.. she congrats me n aku rasa sgt lega...

balik umah.. try buka balik website n check data.. lega sebab kalau sejak ari selasa itu hari data headcount tuk budak year 3 tak muncul2 then harini da kuar dalam website.. data headcount yg aku upload itu hari pun check balik the number semua betul.. cuma mungkin dalam sistem jer yang silap(heran jugak) tp apapun aku dah rasa lega sangat...



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata