Skip to main content

wpun aku tak pandai tapi aku cuba jugak


jap jer dah Jumaat kan.. kan best kalau esok cuti.. tapi apakan daya.. esok sekolah jua... ganti tuk cuti raya nanti.... kalau tak dah pasti2nya sampai Kulim malam nih.. tapi esok pun katanya cuma ada program sempoi2 jer.. tuk budak level 2 ada spelling competition dan budak level 1 rasanya ada coloring contest.. maybe ada lagi program lain tapi aku tak baper tahu..

harini kelas tak banyak.. ada2 jer.. kelas paling awal adalah pendidikan seni.. hehe.. yup tahun ni aku kena ajar seni tuk bebudak year 6.. mujur bebudak tuh mmg aku penah ajar sebelum nih so ala2 kelas yang paling sempoi ler.. lepak2.. kekadang buat seni.. kekadang tengok movie.. yolah.. bagi can.. time kelas lain dorang mmg kena pulun betul... macam pagi tadi aku plan nak ajar (suruh) dorang buat anyaman..



siap aku sedia kertas semua.. alih2 masuk kelas (aku guna bilik SALC) dorang cakap nak tengok movie.. tapi aku bagitau dorang since last week da tengok so this week kita buat seni.. dorang ok jer.. wpun budak2 lelaki (4 orang je pun dalam kelas tuh) bantai kejap duduk bawah meja... kejap2 jengok tengok laptop aku.. adehhh budak2 nih.. kena tangankan jugak nanti.. hehe...
apapun berjaya le jugak hasilkan anyaman (wpun ramai yang sekerap jalan jer siapnya) tapi tak kisah next week sambung lagi.. then lepas kelas PS aku ada kelas BI dengan budak year 1.. adehhh dengan budak 2 kelas yang sungguh memeningkan kepala aku.. tapi harini cam ok sikit.. sebabnya aku suh buat kerja semua buat wpun adalah sekerat 2 yang tak mau jugak dengar kata... siap semua then aku sambung selesaikan masalah yang timbul itu hari.. kalau boleh mmg nak siap harini jugak sebab kalau ditangguh nanti ramai pulak yang bising.. tak suka..


and owh.. pagi tadi sebelum kelas aku mula.. aku gi kantin tuk amik bag aku.. then GB n beberapa cikgu laki ada kat situ tengah dok breakfast.. masuk jer kantin GB tanya mcam mana dengan ISIS (program yang aku dok pening data silap tuh) dah ok ke belum.. sambung GB lagi betul ke sekolah kita jer yang belum upload.. aku cam eh tidaklah.. data mmg da upload cuma silap jer sikit bilangan murid tuh... dalam hati da tak senang sebab takut GB bising pulak nanti kata aku tak buat kerja.. then GB sambung lagi s/u exam sekolah MKGAJFKA kata s/u sekolah kita tak pandai komputer.. sebab tuh data tak siap2 lagi proses... aku cam eh mana pulak cikgu, data da upload cuma silap sikit masa pi mesyuarat itu hari.. dan fasilitator (orang jabatan) pun da amik nama sekolah2 yang ada masalah, GB pulak sambung katanya.. eh saya protect ler s/u saya cakap mana boleh dia tak pandai.. masalah tu bukan masalah sewaktu proses tapi dah upload cuma tak boleh nak tengok kat website.. time aku cam bersyukur dapat GB yang faham dengan situasi sebenar yang berlaku.... kiranya time nih dia backup aku ler kan.. sebab cakap bukan aku tak pandai tapi masalah timbul lepas data da proses dan upload...
lepas je abis conversation tuh.. aku gerak gi kelas.. dengan azam harini jugak aku akan cuba selesaikan masalah data headcount tuh (sampai la ni aku masih tak faham headcount ni apa) so lepas je abis 2 kelas aku terus godek2 ISIS dengan APMS dalam laptop aku.. sambil layan lagu2 yang berkumandang di Mp3 aku.. layan terus baiki data2 yang ada.. wpun mungkin ada cara yang lebih senang dan mudah tapi aku buat jugak cara susah (mungkin orang akan kata kenapalah tak buat gini kan lebih senang) sebab aku tak tau cara lain.. melainkan buat semula semua dari awal... aku guna backup database dari tahun 2009 dan buat semula data untuk 2010.. mujur semua data2 exam da ada dalam laptop aku nih.. so kerja jadi lebih mudah...

buatler sampai loceng 1205 berbunyi.. dan alhamdulillah.. data headcount aku dah sama dengan jumlah murid sebenar.. rasa cam happy sangat.. then terus inform my friend yg guna menguruskan data ISIS her school (dia tau problem aku nih) ttg perkembangan terkini data headcount aku.. she congrats me n aku rasa sgt lega...

balik umah.. try buka balik website n check data.. lega sebab kalau sejak ari selasa itu hari data headcount tuk budak year 3 tak muncul2 then harini da kuar dalam website.. data headcount yg aku upload itu hari pun check balik the number semua betul.. cuma mungkin dalam sistem jer yang silap(heran jugak) tp apapun aku dah rasa lega sangat...



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...