Skip to main content

wpun aku tak pandai tapi aku cuba jugak


jap jer dah Jumaat kan.. kan best kalau esok cuti.. tapi apakan daya.. esok sekolah jua... ganti tuk cuti raya nanti.... kalau tak dah pasti2nya sampai Kulim malam nih.. tapi esok pun katanya cuma ada program sempoi2 jer.. tuk budak level 2 ada spelling competition dan budak level 1 rasanya ada coloring contest.. maybe ada lagi program lain tapi aku tak baper tahu..

harini kelas tak banyak.. ada2 jer.. kelas paling awal adalah pendidikan seni.. hehe.. yup tahun ni aku kena ajar seni tuk bebudak year 6.. mujur bebudak tuh mmg aku penah ajar sebelum nih so ala2 kelas yang paling sempoi ler.. lepak2.. kekadang buat seni.. kekadang tengok movie.. yolah.. bagi can.. time kelas lain dorang mmg kena pulun betul... macam pagi tadi aku plan nak ajar (suruh) dorang buat anyaman..



siap aku sedia kertas semua.. alih2 masuk kelas (aku guna bilik SALC) dorang cakap nak tengok movie.. tapi aku bagitau dorang since last week da tengok so this week kita buat seni.. dorang ok jer.. wpun budak2 lelaki (4 orang je pun dalam kelas tuh) bantai kejap duduk bawah meja... kejap2 jengok tengok laptop aku.. adehhh budak2 nih.. kena tangankan jugak nanti.. hehe...
apapun berjaya le jugak hasilkan anyaman (wpun ramai yang sekerap jalan jer siapnya) tapi tak kisah next week sambung lagi.. then lepas kelas PS aku ada kelas BI dengan budak year 1.. adehhh dengan budak 2 kelas yang sungguh memeningkan kepala aku.. tapi harini cam ok sikit.. sebabnya aku suh buat kerja semua buat wpun adalah sekerat 2 yang tak mau jugak dengar kata... siap semua then aku sambung selesaikan masalah yang timbul itu hari.. kalau boleh mmg nak siap harini jugak sebab kalau ditangguh nanti ramai pulak yang bising.. tak suka..


and owh.. pagi tadi sebelum kelas aku mula.. aku gi kantin tuk amik bag aku.. then GB n beberapa cikgu laki ada kat situ tengah dok breakfast.. masuk jer kantin GB tanya mcam mana dengan ISIS (program yang aku dok pening data silap tuh) dah ok ke belum.. sambung GB lagi betul ke sekolah kita jer yang belum upload.. aku cam eh tidaklah.. data mmg da upload cuma silap jer sikit bilangan murid tuh... dalam hati da tak senang sebab takut GB bising pulak nanti kata aku tak buat kerja.. then GB sambung lagi s/u exam sekolah MKGAJFKA kata s/u sekolah kita tak pandai komputer.. sebab tuh data tak siap2 lagi proses... aku cam eh mana pulak cikgu, data da upload cuma silap sikit masa pi mesyuarat itu hari.. dan fasilitator (orang jabatan) pun da amik nama sekolah2 yang ada masalah, GB pulak sambung katanya.. eh saya protect ler s/u saya cakap mana boleh dia tak pandai.. masalah tu bukan masalah sewaktu proses tapi dah upload cuma tak boleh nak tengok kat website.. time aku cam bersyukur dapat GB yang faham dengan situasi sebenar yang berlaku.... kiranya time nih dia backup aku ler kan.. sebab cakap bukan aku tak pandai tapi masalah timbul lepas data da proses dan upload...
lepas je abis conversation tuh.. aku gerak gi kelas.. dengan azam harini jugak aku akan cuba selesaikan masalah data headcount tuh (sampai la ni aku masih tak faham headcount ni apa) so lepas je abis 2 kelas aku terus godek2 ISIS dengan APMS dalam laptop aku.. sambil layan lagu2 yang berkumandang di Mp3 aku.. layan terus baiki data2 yang ada.. wpun mungkin ada cara yang lebih senang dan mudah tapi aku buat jugak cara susah (mungkin orang akan kata kenapalah tak buat gini kan lebih senang) sebab aku tak tau cara lain.. melainkan buat semula semua dari awal... aku guna backup database dari tahun 2009 dan buat semula data untuk 2010.. mujur semua data2 exam da ada dalam laptop aku nih.. so kerja jadi lebih mudah...

buatler sampai loceng 1205 berbunyi.. dan alhamdulillah.. data headcount aku dah sama dengan jumlah murid sebenar.. rasa cam happy sangat.. then terus inform my friend yg guna menguruskan data ISIS her school (dia tau problem aku nih) ttg perkembangan terkini data headcount aku.. she congrats me n aku rasa sgt lega...

balik umah.. try buka balik website n check data.. lega sebab kalau sejak ari selasa itu hari data headcount tuk budak year 3 tak muncul2 then harini da kuar dalam website.. data headcount yg aku upload itu hari pun check balik the number semua betul.. cuma mungkin dalam sistem jer yang silap(heran jugak) tp apapun aku dah rasa lega sangat...



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..