Skip to main content

agak sibuk di hari Jumaat..

jumaat around 1 aku gerak gi UUM dengan adik ipar aku.. dia ada interview tuk kursus perguruan (UPU).. Hn tak boleh bawak.. kereta ayah pulak rosak so aku lah yang kena gi antar.. mujur sempat sebabnya kan aku ada kursus on that same day..

balik kursus around 12.. then gi antar kawan dekat2 dengan sekolah jer umah dia.. tengok dorang belum sampai (MIL n adik2).. aku gi amik Afi dulu.. then masuk rumah tengok dorang da smp.. aku terus gi mandi, siap then makan.. lapar sungguh.. pastu terus gerak gi UUM.. saja kuar awal sikit sebab aku tau tempat interview tuh.. kot nanti tersilap jalan ke apa



sampai jer tengok jam dah kul 145 lebih sikit.. gerak gi Fakulti Teknologi Maklumat.. then nampak ada surat pemberitahuan.. sessi temuduga mula jam 230.. ok sempat ler nak gi carik surau dulu sebab adik semayang.. aku off so tadak masalah.. hehehe... masa sampai tu tgk budak da ramai dok kat ruang menunggu.. banyak bilik ropanya tuk interview nih.



sementara dok tunggu interview tuh.. aku da tak tau pe nak buat.. mujur bawak novel.. boleh gak baca.. sambil2 dok tengok gelagat bebudak nak masuk bilik interview.. hehe.. lawak pun ada.. tengok ahli keluarga yang menghantar lagi sakan.. siap bawak dengan tok n tok wan lagi.. cam da nak antar anak cucu masuk U pulak.. hehe.. sian tau sebab dorang tak sedia tempat duduk for parents.. so bersidai la kami kat tepi koridor.. tu pasal leh amik gambar kasut tuh.. cantik lak nampak

sempat jugaklah aku curi masa tuk membaca sebab itu hari kan aku cakap aku cam da kurang masa tuk membaca... tidak la bosan sangat sambil dok menunggu tuh..


khusyuknya kan..




haaaaa seee bukan tipu tau.. mmg baca..




apapun.. 330 semua da setel.. adik pun da selesai interview.. dia cakap ok jer.. tapi ada jugak bagitau banyak benda yang tak pasti utk di jawab.. takpelah kalau ada rezeki dapatlah.. dan kalau betul mmg rezeki adik.. so dapatler kami fly ke sabah.. she asked for UMS... didoakan semoga dapat.. amin..



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata