Skip to main content

aku nak .. kalau boleh.. biarlah...

salam semua.. pe kabar.. ujugn2 minggu nih korang buat apa yer... aku nothing much.. dengan Hn yang agak sibuk sebab jadi tuan rumah tuk KAT Rugby so rehat di rumah jelah kitaorang.. takpe..



so lately entry aku da kurang gambar kan.. my nokia tuh susah nak charge (reason for getting a new phone) tak tau kenapa asal charge jer jenuh kena repair the charger supaya phone is charged.. for the time being aku guna hp motorola yang kami dapat free masa beli barang dengan Court Mammoth early this year... so the hp tadak camera lah sebab hp biasa jer... huhu..



anyway.. school was ok.. cumanya am a bit worried dengan pupils' performance lah.. they seem to not even bother about they result or even about what they are learning so far.. aku lak yang risau tak tentu hala... cam aritu aku bagi homework for the whole week (next week) time tuh mmg aku da pesan silalah buat setiap hari while i'm not around tapi ntah aku dapat tengok some of the reaction cam dah decide not to do it n wait for me to give them all the answers.. sakit ati jer time tengok those reactions tau... kenapa yer...

budak2 sekarang ke yang bersikap endah tak endah or is it the teacher... tapi mmg cakap2 di sekolah dan di kalangan kengkawan merasakan yang pembelajaran sekarang da semakin tidak kukuh sebagaimana waktu kita belajar dulu.. kalau dulu budak cukup takut dengan cikgu as if cikgu tuh nak makan sorang2 kalau buat silap tapi sekarang budak boleh pijak kepala cikgu.. boleh buat report pasal cikgu.. boleh sue cikgu... kenapa yer..


what do u think about it.. care to share your opinion... please do.. sebab kadang2 aku cam dah hilang idea camner nak buat dengan my pupils... nak di sentuh kang tak pasal pulak mak bapak mai carik aku kat sekolah.. nak buat tak tahu well they are my pupils and i have my responsibilities to fulfill.. so how..



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata