Skip to main content

aku nak .. kalau boleh.. biarlah...

salam semua.. pe kabar.. ujugn2 minggu nih korang buat apa yer... aku nothing much.. dengan Hn yang agak sibuk sebab jadi tuan rumah tuk KAT Rugby so rehat di rumah jelah kitaorang.. takpe..



so lately entry aku da kurang gambar kan.. my nokia tuh susah nak charge (reason for getting a new phone) tak tau kenapa asal charge jer jenuh kena repair the charger supaya phone is charged.. for the time being aku guna hp motorola yang kami dapat free masa beli barang dengan Court Mammoth early this year... so the hp tadak camera lah sebab hp biasa jer... huhu..



anyway.. school was ok.. cumanya am a bit worried dengan pupils' performance lah.. they seem to not even bother about they result or even about what they are learning so far.. aku lak yang risau tak tentu hala... cam aritu aku bagi homework for the whole week (next week) time tuh mmg aku da pesan silalah buat setiap hari while i'm not around tapi ntah aku dapat tengok some of the reaction cam dah decide not to do it n wait for me to give them all the answers.. sakit ati jer time tengok those reactions tau... kenapa yer...

budak2 sekarang ke yang bersikap endah tak endah or is it the teacher... tapi mmg cakap2 di sekolah dan di kalangan kengkawan merasakan yang pembelajaran sekarang da semakin tidak kukuh sebagaimana waktu kita belajar dulu.. kalau dulu budak cukup takut dengan cikgu as if cikgu tuh nak makan sorang2 kalau buat silap tapi sekarang budak boleh pijak kepala cikgu.. boleh buat report pasal cikgu.. boleh sue cikgu... kenapa yer..


what do u think about it.. care to share your opinion... please do.. sebab kadang2 aku cam dah hilang idea camner nak buat dengan my pupils... nak di sentuh kang tak pasal pulak mak bapak mai carik aku kat sekolah.. nak buat tak tahu well they are my pupils and i have my responsibilities to fulfill.. so how..



Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…