Skip to main content

apa salahnya kalau kita tolong tunjukkan


Afi sekarang da cuba2 nak berjalan.. kalau pegang dinding or sofa mmg da boleh ler menapak.. hehe.. cuma dia nampak tak berapa berani lagi.. so i googled the Net tengok ada tak cara nak bagi si kecik tuh suka dengan aktiviti berjalan.. dan cepat berjalan (wpun aku tak baper kisah sangat cepat or lambat asalkan perkembangan dia baik) jadi dalam dok jalan2 tuh aku terjumpa artikel nih.. ala kat mana lagi kalau tak dekat WhattoExpect

boleh ler kan nak dijadikan panduan.. hehe




Here are four fun ways to get your teetering tot to toddle on his own.

Some kids seem born to run while others may take a bit of coaxing to leave the starting gate. If you've got a reluctant crawler or walker on your hands, here are a few fun activities that may get her going.

Show her how it's done. Okay, Mom, get down on those hands and knees and crawl. Then playfully challenge your little one to catch you or engage her in a (gentle) game of chase ("I'm gonna get you!").

Leave a tempting trail. Place a few toys out of reach on the floor or on the sofa so your baby is motivated to make a move toward them. Remember, she might need some moral (and some hands-on) support to reach her goal.

Activate her cruise control. If your toddler can stand but seems afraid or unsure of how to actually move, help her walk by lining up furniture (or offering your hands) to steady herself as she goes. If you haven't already done so, make sure your coffee table, TV stand, and any other items your baby might use to maneuver herself are childproof with no sharp corners or risks of tipping.

Pull out some push-toys. Wheeled playthings are great for teetering tots who need a little extra help with balance and confidence.





Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…