Skip to main content

apa salahnya kalau kita tolong tunjukkan


Afi sekarang da cuba2 nak berjalan.. kalau pegang dinding or sofa mmg da boleh ler menapak.. hehe.. cuma dia nampak tak berapa berani lagi.. so i googled the Net tengok ada tak cara nak bagi si kecik tuh suka dengan aktiviti berjalan.. dan cepat berjalan (wpun aku tak baper kisah sangat cepat or lambat asalkan perkembangan dia baik) jadi dalam dok jalan2 tuh aku terjumpa artikel nih.. ala kat mana lagi kalau tak dekat WhattoExpect

boleh ler kan nak dijadikan panduan.. hehe




Here are four fun ways to get your teetering tot to toddle on his own.

Some kids seem born to run while others may take a bit of coaxing to leave the starting gate. If you've got a reluctant crawler or walker on your hands, here are a few fun activities that may get her going.

Show her how it's done. Okay, Mom, get down on those hands and knees and crawl. Then playfully challenge your little one to catch you or engage her in a (gentle) game of chase ("I'm gonna get you!").

Leave a tempting trail. Place a few toys out of reach on the floor or on the sofa so your baby is motivated to make a move toward them. Remember, she might need some moral (and some hands-on) support to reach her goal.

Activate her cruise control. If your toddler can stand but seems afraid or unsure of how to actually move, help her walk by lining up furniture (or offering your hands) to steady herself as she goes. If you haven't already done so, make sure your coffee table, TV stand, and any other items your baby might use to maneuver herself are childproof with no sharp corners or risks of tipping.

Pull out some push-toys. Wheeled playthings are great for teetering tots who need a little extra help with balance and confidence.





Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…