Skip to main content

the course had ended, but the memories remain


adeh lama kan tak update.. sibuk dengan kursus yang dah sampai pun ke penghujungnya... alhamdulillah ilmu yang dicurahkan akan digunakan sebaik mungkin.. semuanya untuk kebaikan diri sendiri dan orang lain..

penghujung kursus selama 12 sepanjang bulan Mei adalah Global Citizen Day Exhibition.. kumpulan aku aka The Lady Bee group kena buat on topik Places of Interest.... geng kami yang agak happening nih choose nak buat topic on Zoo Around the World, DinoTrek 2 at Petrosains and Disneyland..




our booth yang agak terakhir baru siap di deco (orang lain siap dari awal pagi) tapi kami lepas da makan pagi around 9 something baru nak buat decoration.. hehe.. tapi mmg penuh ler dengan haiwan2, jigsaw puzzle as the acitivity pastu ada informational leaflet, brochure dsbnya..



me as the presenter (tapi akhirnya semua kena present) kena inform the pupils about the booth n what are we doing... hehe.. yang sonok tuh.. sebab budak ramai yang terjah our booth.. so terpaksa la all the group members bercakap jugak.. heheh.. adil kan.. takpe semua boleh buat maaa very easy... tu yang sayang group member aku.. tadak sapa yang lepas tangan..



our brochure and also bookmark tuk budak2 yang datang.. tu yang ada nama tuh adalah our name tag for that day.. hehe.. so cute kan.. mujur ler group member aku adalah semua orang2 seni (tidak termasuk aku yang kalau suruh lukis harus keras tangan2).. so hasil kerja mmg kemas n cantik jer...


see all the things on the table.. haaa anak2 patung tu siap bagi kat budak2 yang berjaya buat aktiviti yang disediakan.. so cam semua budak berebut ler nak kan.. tu pasal our booth jadi terlalu ramai orang datang.. wpun sepatutnya the kids move around in group.. tapi yang awal jer dalam group.. sudahnya ikut suka hati jer.. siap ada yang datang 2-3 kali tuk cuba our jigsaw puzzle, word search and online activities...



thanks to Kak Norma (cikgu sek terbabit) sebab sudi pinjamkan bebarang bilik SAL tuk our display (kira bertuah le group kitaorg sebab ada orang dalam) heheh... semua orang cam teruja jer nengok headgear animal tuh.. sebab siap picit kuar bunyi tau.. bebudak yang mmg da tahu pasal benda alah ni pun cam teruja jer nak cuba..



ni waktu proses penyediaan bahan (brochure n bookmarks) awal pagi tuh.. tak larat aku nak tampal the brochure malam sebelum tuh.. tu pasal bawak gi n minta kawan2 tolong.. tapi sonok ler kerja ngan dorang.. miss u all.... one of the best teamwork for me..

working hard as a bee


group aku ni ada 3 orang nama ina.. tu sorang.. nama dia Roslina.. very creative.. suh ler lukis apa pun semua boleh n jadi jer ditangan dia..



busy bees..


gambar banyak lagi tapi dalam fb lah.. aku tak larat nak upload ke sini.. kan best kalau uploader blogger cam uploader for fb.. senang sikit nak choose gambar.. tapi syukurlah yang ada ni pun...


am very happy sebab all our hard works were appreciated and recognized when we were announced as the best booth for primary school.. others were good too.. and yang lebih menggembirakan aku .. bila diumumkan aku adalah the most outstanding participant throughout the course.. adeh... thanks for voting.. aku tak vote sesapa pun.. sebab aku minta akak Norma yang tolong tuliskan.. for me semua yang attend the course adalah outstanding participant.. cuma mungkin sebab suara aku je yang lebih n selalu kedengaran tu pasal dorang vote aku (eh jgn riak plak)

apapun thanks to all my dearest group member... Kak Norma, Kak Ina, Ena, Kak Sham, Kak Zah, Kak Shikin n Sya.. we are the Lady Bee ye...





Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…