Skip to main content

dah pandai pilih nak main dengan sapa.. amboiiii


sebelum nak sambung cerita pasal cuti2 di Cameron... gambar nak kena edit dulu.. so aku nak story pasal Afi sikit.. ala.. kang asyik citer pasal aku gi bercuti cam bosan pulak kan.. so for the time being aku letak dulu citer pasal si kecik aku nih..

since 1st June will be his first bday.. kitaorang nak belikan dia something yang boleh digunakan oleh Afi.. memandangkan sekarang dia tengah dok bertatih2 nak berjalan.. dan kalau pegang dinding da mmg laju jer jalannya.. so kami decide to buy him this...


mmg adiah awal sikit ler dapat.. since on June kami akan bergerak ke Pahang untuk my best akak ever di UPM dulu punya wedding.. so rasanya mmg tak dpat nak celebrate or buat any bday party for Afi.. kebetulan pulak haritu masa jalan2 di Tesco ada baby punya fair n this thing is quite affordable.. terus sambar satu...


awal2 dpat itu hari.. Afi tak baper reti nak guna.. so dia cuma tengok2 n seronok main2 yang activity board tu jer.. tadak lagi nak tolak2.. so kakak2 pun seronok dok layan main sama... kadang2 aku bising jugak sebab kalau akak2 dia yang main.. asyik2 rosak jer (kalau barang dorang ler) so aku kena warning dulu.. n bagitau ni Afi punya.. kalau nak main jgn sampai rosak..
so far.. masih lagi ok..



seronok mungkin sebab ada bunyi2.. n lampu lip lap2... hehe...



aku dok tengok kan.. Afi nih lebih prefer Annisa rather than Adriana tau.. bukan la smp tak main langsung dengan Adriana cuma kurang le aku dok tengok dia main2 or rapat dengan si kakak.. tapi kalau dengan Annisa mmg senang ler.. kadang tuh sampai aku kena suruh Adriana gi main dengan Afi barulah dia nak pi main.. kalau tak susahler... kenapa agaknya yer.. hmm



baru dok gaya2




Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…