Skip to main content

dah pandai pilih nak main dengan sapa.. amboiiii


sebelum nak sambung cerita pasal cuti2 di Cameron... gambar nak kena edit dulu.. so aku nak story pasal Afi sikit.. ala.. kang asyik citer pasal aku gi bercuti cam bosan pulak kan.. so for the time being aku letak dulu citer pasal si kecik aku nih..

since 1st June will be his first bday.. kitaorang nak belikan dia something yang boleh digunakan oleh Afi.. memandangkan sekarang dia tengah dok bertatih2 nak berjalan.. dan kalau pegang dinding da mmg laju jer jalannya.. so kami decide to buy him this...


mmg adiah awal sikit ler dapat.. since on June kami akan bergerak ke Pahang untuk my best akak ever di UPM dulu punya wedding.. so rasanya mmg tak dpat nak celebrate or buat any bday party for Afi.. kebetulan pulak haritu masa jalan2 di Tesco ada baby punya fair n this thing is quite affordable.. terus sambar satu...


awal2 dpat itu hari.. Afi tak baper reti nak guna.. so dia cuma tengok2 n seronok main2 yang activity board tu jer.. tadak lagi nak tolak2.. so kakak2 pun seronok dok layan main sama... kadang2 aku bising jugak sebab kalau akak2 dia yang main.. asyik2 rosak jer (kalau barang dorang ler) so aku kena warning dulu.. n bagitau ni Afi punya.. kalau nak main jgn sampai rosak..
so far.. masih lagi ok..



seronok mungkin sebab ada bunyi2.. n lampu lip lap2... hehe...



aku dok tengok kan.. Afi nih lebih prefer Annisa rather than Adriana tau.. bukan la smp tak main langsung dengan Adriana cuma kurang le aku dok tengok dia main2 or rapat dengan si kakak.. tapi kalau dengan Annisa mmg senang ler.. kadang tuh sampai aku kena suruh Adriana gi main dengan Afi barulah dia nak pi main.. kalau tak susahler... kenapa agaknya yer.. hmm



baru dok gaya2




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...