Skip to main content

dah pandai pilih nak main dengan sapa.. amboiiii


sebelum nak sambung cerita pasal cuti2 di Cameron... gambar nak kena edit dulu.. so aku nak story pasal Afi sikit.. ala.. kang asyik citer pasal aku gi bercuti cam bosan pulak kan.. so for the time being aku letak dulu citer pasal si kecik aku nih..

since 1st June will be his first bday.. kitaorang nak belikan dia something yang boleh digunakan oleh Afi.. memandangkan sekarang dia tengah dok bertatih2 nak berjalan.. dan kalau pegang dinding da mmg laju jer jalannya.. so kami decide to buy him this...


mmg adiah awal sikit ler dapat.. since on June kami akan bergerak ke Pahang untuk my best akak ever di UPM dulu punya wedding.. so rasanya mmg tak dpat nak celebrate or buat any bday party for Afi.. kebetulan pulak haritu masa jalan2 di Tesco ada baby punya fair n this thing is quite affordable.. terus sambar satu...


awal2 dpat itu hari.. Afi tak baper reti nak guna.. so dia cuma tengok2 n seronok main2 yang activity board tu jer.. tadak lagi nak tolak2.. so kakak2 pun seronok dok layan main sama... kadang2 aku bising jugak sebab kalau akak2 dia yang main.. asyik2 rosak jer (kalau barang dorang ler) so aku kena warning dulu.. n bagitau ni Afi punya.. kalau nak main jgn sampai rosak..
so far.. masih lagi ok..



seronok mungkin sebab ada bunyi2.. n lampu lip lap2... hehe...



aku dok tengok kan.. Afi nih lebih prefer Annisa rather than Adriana tau.. bukan la smp tak main langsung dengan Adriana cuma kurang le aku dok tengok dia main2 or rapat dengan si kakak.. tapi kalau dengan Annisa mmg senang ler.. kadang tuh sampai aku kena suruh Adriana gi main dengan Afi barulah dia nak pi main.. kalau tak susahler... kenapa agaknya yer.. hmm



baru dok gaya2




Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…