Skip to main content

entri ke lapan ratus enam puluh satu

last post aku adalah pada 30 April itu hari.. pastu aku dok try jugak nak update tapi semedang tak sempat.. why..


sebab aku sekarang tengah attend course selama sebulan.. setiap minggu 3 hari which is from monday to wednesday (8am to 3pm).. berlanjutan sampai hujung Mei tu pasal aku tak sempat nak balik godek2 blog.. sebabnya sampai rumah da kalut nak semayang... pastu amik Afi (for sure dah tak sempat nak golek2 atas katil aka rehat) played with him while the twin pun kekadang layan cd or what so ever.. then menjelang malam... dah mmg penat sungguh...



cam last night aku rasa aku tertido dulu sebelum Afi tido.. serius aku pun tak tau camner boleh jadi gitu.. sebelum tuh mmg aku terlelap juga tapi waktu tuh Hn n the twin ada tuk tolong tengok2kan Afi.. but then when Hn left the house to meet his friends (kawan lama waktu belajar kat UPM datang ada program kat Uitm) twin masih main2 lagi waktu tuh.. tapi around 9 something aku da mmg sleepy tak ingat..

cakap ngan dorang (aku agak tension sama waktu tuh so my voice agak kuat ler marahkan dorang) masuk tido.. then aku bagi Afi susu dengan harapan dia akan tido once susu tu habis.. tapi tidak ler pulak.. aku bertambah tak keruan.. mengantuk sangat... badan sungguh letih.. Afi pulak tak mau tido.. so aku agak marah last night...


aku angkat Afi dari dalam buai n put him on my bed.. then i let him played for awhile.. pastu sedar2 dah kul 530 pagi.. aku tengok Afi da tido kat tepi aku.. dan aku belum semayang Isyak.. adehhh.. tak sedar langsung.. sian kat Afi n twin...

letih sungguh ler.. nape ek..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…