Skip to main content

entri ke lapan ratus enam puluh satu

last post aku adalah pada 30 April itu hari.. pastu aku dok try jugak nak update tapi semedang tak sempat.. why..


sebab aku sekarang tengah attend course selama sebulan.. setiap minggu 3 hari which is from monday to wednesday (8am to 3pm).. berlanjutan sampai hujung Mei tu pasal aku tak sempat nak balik godek2 blog.. sebabnya sampai rumah da kalut nak semayang... pastu amik Afi (for sure dah tak sempat nak golek2 atas katil aka rehat) played with him while the twin pun kekadang layan cd or what so ever.. then menjelang malam... dah mmg penat sungguh...



cam last night aku rasa aku tertido dulu sebelum Afi tido.. serius aku pun tak tau camner boleh jadi gitu.. sebelum tuh mmg aku terlelap juga tapi waktu tuh Hn n the twin ada tuk tolong tengok2kan Afi.. but then when Hn left the house to meet his friends (kawan lama waktu belajar kat UPM datang ada program kat Uitm) twin masih main2 lagi waktu tuh.. tapi around 9 something aku da mmg sleepy tak ingat..

cakap ngan dorang (aku agak tension sama waktu tuh so my voice agak kuat ler marahkan dorang) masuk tido.. then aku bagi Afi susu dengan harapan dia akan tido once susu tu habis.. tapi tidak ler pulak.. aku bertambah tak keruan.. mengantuk sangat... badan sungguh letih.. Afi pulak tak mau tido.. so aku agak marah last night...


aku angkat Afi dari dalam buai n put him on my bed.. then i let him played for awhile.. pastu sedar2 dah kul 530 pagi.. aku tengok Afi da tido kat tepi aku.. dan aku belum semayang Isyak.. adehhh.. tak sedar langsung.. sian kat Afi n twin...

letih sungguh ler.. nape ek..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...