Skip to main content

Isnin.. Perlis cuti.. so jalan2 lah apa lagi

dek kerana Perlis bercuti on Monday.. so kami gerak ke Kulim ari Sabtu petang.. balik umah mama kejap.. abah pun balik.. so sonokler budak2 dapat main2 gan tok n wan dorang... malam tuh.. kami ke Satay House dekat Kelang Lama.. dinner ngan satay.. owhhh so yummy.. sedap sangat.. makan sampai penuh perut.. cam nak kuar balik jer rasa..

tapi Afi pulak buat hal.. asyik menjerit2 dalam kedai tuh.. sampai semua orang pakat dok tengok kat dia,.. lagi di larang lagi seronok dia menjerit.. pastu aku try suap nasi impit.. dia makan tapi pastu muntah.. mungkin sebab di dok jolok jari masuk dalam mulut tuh.. abis.. baju n suar kena muntah... pastu pulak kena gi tuakar diaper sebab dia baru lepas membuang.. adehhh tak senang mama nak makan malam tuh dek kerana Afi..

the next day (sunday) kami gerak ke Cameron Highlands.. Hn nak bawak anak2 gi sana.. mmg da lama jugak kami tak ke sana... it's Afi 1st time there.. denagn harapan so that Afi leh ler menapak setapak dua or more.. hehe...



gambar mmg tak edit apa sebab guna Hn punya notebook.. tadak photoscape.. so terimalah seadanya ok.. this was taken using my new hp.. thanks Hn for the gift.. birthday awak nanti kena tunggu kita ada duit baru kita belikan hadiah ek (hehehe.. ngelat sungguh) waktu nih da nak sampai.. sebab kalau tidak aku duduk seat belakang.. ada car seat Afi kat situ.. tapi sampai kat Sungai Perak.. da tukar ke depan.. Afi refused to seat at his car seat....

aku belum ada lagi gambar berempat gini.. hehe.. sian Hn not in the picture.. nanti yer..

Annisa larik terus ke seat belakang.. duduk dengan all our luggage.. hehe.. mmg seat belakang tu selalu jadi tempat dorang nak tido ke or duduk sebab cam luas sikit...

haaa ni gambar awal2 perjalanan.. dia masih mahu duduk di car seat tapi jenuh juga kena bagi toys... termasuk ler botol air ribena kakaknya.. hehe..


eh ada jugak gambar aku terselit



Comments

  1. afi punya smile....so cute!!!!!

    ReplyDelete
  2. hehe...
    ala rafiq pun comey jugak time senyum..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…