Skip to main content

Isnin.. Perlis cuti.. so jalan2 lah apa lagi

dek kerana Perlis bercuti on Monday.. so kami gerak ke Kulim ari Sabtu petang.. balik umah mama kejap.. abah pun balik.. so sonokler budak2 dapat main2 gan tok n wan dorang... malam tuh.. kami ke Satay House dekat Kelang Lama.. dinner ngan satay.. owhhh so yummy.. sedap sangat.. makan sampai penuh perut.. cam nak kuar balik jer rasa..

tapi Afi pulak buat hal.. asyik menjerit2 dalam kedai tuh.. sampai semua orang pakat dok tengok kat dia,.. lagi di larang lagi seronok dia menjerit.. pastu aku try suap nasi impit.. dia makan tapi pastu muntah.. mungkin sebab di dok jolok jari masuk dalam mulut tuh.. abis.. baju n suar kena muntah... pastu pulak kena gi tuakar diaper sebab dia baru lepas membuang.. adehhh tak senang mama nak makan malam tuh dek kerana Afi..

the next day (sunday) kami gerak ke Cameron Highlands.. Hn nak bawak anak2 gi sana.. mmg da lama jugak kami tak ke sana... it's Afi 1st time there.. denagn harapan so that Afi leh ler menapak setapak dua or more.. hehe...



gambar mmg tak edit apa sebab guna Hn punya notebook.. tadak photoscape.. so terimalah seadanya ok.. this was taken using my new hp.. thanks Hn for the gift.. birthday awak nanti kena tunggu kita ada duit baru kita belikan hadiah ek (hehehe.. ngelat sungguh) waktu nih da nak sampai.. sebab kalau tidak aku duduk seat belakang.. ada car seat Afi kat situ.. tapi sampai kat Sungai Perak.. da tukar ke depan.. Afi refused to seat at his car seat....

aku belum ada lagi gambar berempat gini.. hehe.. sian Hn not in the picture.. nanti yer..

Annisa larik terus ke seat belakang.. duduk dengan all our luggage.. hehe.. mmg seat belakang tu selalu jadi tempat dorang nak tido ke or duduk sebab cam luas sikit...

haaa ni gambar awal2 perjalanan.. dia masih mahu duduk di car seat tapi jenuh juga kena bagi toys... termasuk ler botol air ribena kakaknya.. hehe..


eh ada jugak gambar aku terselit



Comments

  1. afi punya smile....so cute!!!!!

    ReplyDelete
  2. hehe...
    ala rafiq pun comey jugak time senyum..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...