Skip to main content

Isnin.. Perlis cuti.. so jalan2 lah apa lagi

dek kerana Perlis bercuti on Monday.. so kami gerak ke Kulim ari Sabtu petang.. balik umah mama kejap.. abah pun balik.. so sonokler budak2 dapat main2 gan tok n wan dorang... malam tuh.. kami ke Satay House dekat Kelang Lama.. dinner ngan satay.. owhhh so yummy.. sedap sangat.. makan sampai penuh perut.. cam nak kuar balik jer rasa..

tapi Afi pulak buat hal.. asyik menjerit2 dalam kedai tuh.. sampai semua orang pakat dok tengok kat dia,.. lagi di larang lagi seronok dia menjerit.. pastu aku try suap nasi impit.. dia makan tapi pastu muntah.. mungkin sebab di dok jolok jari masuk dalam mulut tuh.. abis.. baju n suar kena muntah... pastu pulak kena gi tuakar diaper sebab dia baru lepas membuang.. adehhh tak senang mama nak makan malam tuh dek kerana Afi..

the next day (sunday) kami gerak ke Cameron Highlands.. Hn nak bawak anak2 gi sana.. mmg da lama jugak kami tak ke sana... it's Afi 1st time there.. denagn harapan so that Afi leh ler menapak setapak dua or more.. hehe...



gambar mmg tak edit apa sebab guna Hn punya notebook.. tadak photoscape.. so terimalah seadanya ok.. this was taken using my new hp.. thanks Hn for the gift.. birthday awak nanti kena tunggu kita ada duit baru kita belikan hadiah ek (hehehe.. ngelat sungguh) waktu nih da nak sampai.. sebab kalau tidak aku duduk seat belakang.. ada car seat Afi kat situ.. tapi sampai kat Sungai Perak.. da tukar ke depan.. Afi refused to seat at his car seat....

aku belum ada lagi gambar berempat gini.. hehe.. sian Hn not in the picture.. nanti yer..

Annisa larik terus ke seat belakang.. duduk dengan all our luggage.. hehe.. mmg seat belakang tu selalu jadi tempat dorang nak tido ke or duduk sebab cam luas sikit...

haaa ni gambar awal2 perjalanan.. dia masih mahu duduk di car seat tapi jenuh juga kena bagi toys... termasuk ler botol air ribena kakaknya.. hehe..


eh ada jugak gambar aku terselit



Comments

  1. afi punya smile....so cute!!!!!

    ReplyDelete
  2. hehe...
    ala rafiq pun comey jugak time senyum..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata