Skip to main content

mana ada sejuk da sekarang..









aksi si kecik waktu kami lunch kat CH itu hari.. makan KFC.. boleh??!! naik sampai ke Cameron tapi makannya KFC jer... Afi as usual makan whipped potato n fries jer.. hehe..

malam tuh baru kami makan nasi.. lauk nya ikan masak 3 rasa.. pastu sup tulang.. pastu sayur campur.. tapi tak baper best nak makan sebab perut cam kenyang sangat pastu Afi pulak cam moody jer.. so i've to hold him while eating..



dek kerana kami ke CH on Saturday so tadak banyak sangat benda yang best.. pasar malam pun tadak.. so agak bosan ler.. petang kami sampai tuh lepas rehat2 kat hotel.. kami gi beli sayur2 n buah2.. then ingat nak gi tengok Bharat Tea punya tempat rehat n minum tea tuh kan.. gila seteko teh RM14.. huhu..




turun jugak gi minum teh.. then bebudak ler nak tengok pemandangan ladang teh... Afi pulak tido.. so riba jerlah.. pas dah minum terus balik hotel sebab da dekat kul 7.. tak terus gi dinner sebab semua masih kenyang makan wafer yang aku beli...



pagi Ahad around 11 am kami check out dan gerak ke Tanah Rata tuk breakfast... kedai tuh mmg sedap buat roti canai.. mmg kalau kami gi CH selalu makan kat situ.. hehe.. beli sikit barang2 tuk twin.. then terus gerak balik ke Perlis... sempat jugak turun kat kedai2 tepi jalan tuh beli buah tangan terakhir tuk kawan2 Hn di asrama..



sampai umah dekat2 kul 6 jugak.. semua cam da penat.. so apalagi rehat lah.. hehe.. thanks to Hn for this quick holiday trip.. wpun penat tapi spending time with family is the most important...


Comments

  1. berapa rate satyin' kat star regency tu, ek?

    ReplyDelete
  2. AreLeEz.. kitaorg amik room yang rate RM88 jer.. semalam jer pun tido..tapi bilik besar.. kalau apartment dalam 100 something

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…