Skip to main content

mana ada sejuk da sekarang..









aksi si kecik waktu kami lunch kat CH itu hari.. makan KFC.. boleh??!! naik sampai ke Cameron tapi makannya KFC jer... Afi as usual makan whipped potato n fries jer.. hehe..

malam tuh baru kami makan nasi.. lauk nya ikan masak 3 rasa.. pastu sup tulang.. pastu sayur campur.. tapi tak baper best nak makan sebab perut cam kenyang sangat pastu Afi pulak cam moody jer.. so i've to hold him while eating..



dek kerana kami ke CH on Saturday so tadak banyak sangat benda yang best.. pasar malam pun tadak.. so agak bosan ler.. petang kami sampai tuh lepas rehat2 kat hotel.. kami gi beli sayur2 n buah2.. then ingat nak gi tengok Bharat Tea punya tempat rehat n minum tea tuh kan.. gila seteko teh RM14.. huhu..




turun jugak gi minum teh.. then bebudak ler nak tengok pemandangan ladang teh... Afi pulak tido.. so riba jerlah.. pas dah minum terus balik hotel sebab da dekat kul 7.. tak terus gi dinner sebab semua masih kenyang makan wafer yang aku beli...



pagi Ahad around 11 am kami check out dan gerak ke Tanah Rata tuk breakfast... kedai tuh mmg sedap buat roti canai.. mmg kalau kami gi CH selalu makan kat situ.. hehe.. beli sikit barang2 tuk twin.. then terus gerak balik ke Perlis... sempat jugak turun kat kedai2 tepi jalan tuh beli buah tangan terakhir tuk kawan2 Hn di asrama..



sampai umah dekat2 kul 6 jugak.. semua cam da penat.. so apalagi rehat lah.. hehe.. thanks to Hn for this quick holiday trip.. wpun penat tapi spending time with family is the most important...


Comments

  1. berapa rate satyin' kat star regency tu, ek?

    ReplyDelete
  2. AreLeEz.. kitaorg amik room yang rate RM88 jer.. semalam jer pun tido..tapi bilik besar.. kalau apartment dalam 100 something

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…