Skip to main content

nak jadi Lady Gaga tak sesuwaiiii.... jadi Lady Bees jer


seperti yang semua sedia maklum.. sepanjang bulan Mei ni selama 3 hari aku akan berkampung di PKG Kayang tuk kursus pemantapan profisiensi (MBMMBI) jadinya kat sini nak letak gegambar yang aku amik sepanjang kursus..

tidak ler banyak tapi cukupler sebagai bukti dan kenangan tuk aku kan.. kursus nih untuk semua guru2 BI di Perlis (mengikut apa yang dimaklumkan pada kami) kumpulan kami adalah kohort ke 4 dah.. ada lagi group yang attend di IPG (maktab) tapi katanya dorang lagi tough sebab dorang course berkaitan pedagogi dan ada assignment yang kena submit towards the end of the course..



the trainers were selected among the secondary school teacher.. well for our group she is an English teacher for SMV Kangar.. a very sweet and out spoken teacher.. dan nak dijadikan cerita sejak dari pertama kali aku tengok dia.. aku macam kenal jer dia nih.. ropanya she is my collegemate masa di UPM dulu... only have the gut to talk to her on the second day (thanks yea akak sebab masih ingat dekat kita)





ni pun trainer tuk group kami jugak.. tak bape best (amboi pandai je komen orang kan) bukan per cara dia handle the course agak slow sebab cam dia ikut jer apa yang kami buat.. hehe.. kami cam agak nakal le skit.. bila time suruh buat comments semua cam komen baik2 jer.. so dia pun cam da tak tau nak cakap camner lagi so dia follow jer cara kami






our first activity adalah seperti yang selalu dok buat time kursus.. sesi ice breaking ler apa lagi.. memula kami disuruh beratur ikut turutan nama (ikut abjad a-z) then semua kena kenalkan diri.. then baru sort ikut kumpulan.. mengikut tarikh lahir masing2... hehe.. so aku kumpulan yang terakhir ler bulan 12 maaaa.. ramai jugak geng bulan 12 nih.. dan semuanya perempuan.. apalagi jadi group paling nakal lah.. group lain semua ada guys (at least 1 in each group) sebab kumpulan kami cam dah cukup ahli so no need to add anymore member..






tugasan pertama.. kena buat slogan utk kumpulan.. it should say that learning english is fun.. buatler camner pun.. kami choose Happy Birthday song as our melody then tukar the lyrics... hehe.. senang cerita.. tuh yang dok lukis tuh major asal seni tapi kena ngajar English.. so sonok ler dalam kumpulan ada tukang lukis.. hehe.. our group adalah Lady Bees... sesuaiiii sangat..






eh terselit jugak.. my 1st Nuffnang cheque.. tima kasih Nuffnang




Comments

  1. pehh..dah boleh cashout nuffnang..salute la!

    ReplyDelete
  2. bH.. idakler jumlah yang banyak.. 1st cashout jer.. harapnya lepas nih murah lagi ler rezeki dengan nuffnang

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..