Skip to main content

nak jadi Lady Gaga tak sesuwaiiii.... jadi Lady Bees jer


seperti yang semua sedia maklum.. sepanjang bulan Mei ni selama 3 hari aku akan berkampung di PKG Kayang tuk kursus pemantapan profisiensi (MBMMBI) jadinya kat sini nak letak gegambar yang aku amik sepanjang kursus..

tidak ler banyak tapi cukupler sebagai bukti dan kenangan tuk aku kan.. kursus nih untuk semua guru2 BI di Perlis (mengikut apa yang dimaklumkan pada kami) kumpulan kami adalah kohort ke 4 dah.. ada lagi group yang attend di IPG (maktab) tapi katanya dorang lagi tough sebab dorang course berkaitan pedagogi dan ada assignment yang kena submit towards the end of the course..



the trainers were selected among the secondary school teacher.. well for our group she is an English teacher for SMV Kangar.. a very sweet and out spoken teacher.. dan nak dijadikan cerita sejak dari pertama kali aku tengok dia.. aku macam kenal jer dia nih.. ropanya she is my collegemate masa di UPM dulu... only have the gut to talk to her on the second day (thanks yea akak sebab masih ingat dekat kita)





ni pun trainer tuk group kami jugak.. tak bape best (amboi pandai je komen orang kan) bukan per cara dia handle the course agak slow sebab cam dia ikut jer apa yang kami buat.. hehe.. kami cam agak nakal le skit.. bila time suruh buat comments semua cam komen baik2 jer.. so dia pun cam da tak tau nak cakap camner lagi so dia follow jer cara kami






our first activity adalah seperti yang selalu dok buat time kursus.. sesi ice breaking ler apa lagi.. memula kami disuruh beratur ikut turutan nama (ikut abjad a-z) then semua kena kenalkan diri.. then baru sort ikut kumpulan.. mengikut tarikh lahir masing2... hehe.. so aku kumpulan yang terakhir ler bulan 12 maaaa.. ramai jugak geng bulan 12 nih.. dan semuanya perempuan.. apalagi jadi group paling nakal lah.. group lain semua ada guys (at least 1 in each group) sebab kumpulan kami cam dah cukup ahli so no need to add anymore member..






tugasan pertama.. kena buat slogan utk kumpulan.. it should say that learning english is fun.. buatler camner pun.. kami choose Happy Birthday song as our melody then tukar the lyrics... hehe.. senang cerita.. tuh yang dok lukis tuh major asal seni tapi kena ngajar English.. so sonok ler dalam kumpulan ada tukang lukis.. hehe.. our group adalah Lady Bees... sesuaiiii sangat..






eh terselit jugak.. my 1st Nuffnang cheque.. tima kasih Nuffnang




Comments

  1. pehh..dah boleh cashout nuffnang..salute la!

    ReplyDelete
  2. bH.. idakler jumlah yang banyak.. 1st cashout jer.. harapnya lepas nih murah lagi ler rezeki dengan nuffnang

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata