Skip to main content

daddy's taking us to the Zoo (sing a long)

Day 02- kami bermula agak awal.. sebabnya game pun kul 3 baru mula.. so Hn decided to go to the zoo.. wpun last year da pergi.. tapi tahun lepas Afi dok dalam perut lagi.. so this time around the tour is for him. we headed to Zoo Melaka at 10 am.. mujur jugak cuaca hari tu tidak panas.. ala2 mendung gitu.. kalau panas aku rasa kena tukar ler plan tuh.. pegi tmpat yang lebih selesa.. sebab si kecik nih ada.. kalau setakat dengan twin aku rasa ok jer gi zoo..

kepada sesapa yang tak pernah lagi g zoo Melaka nih aku tepek sekali dia punya rega tiket masuk.. ala bukanya mahal sangat.. sebab mmg puas hati jalan2 dalam tuh..

ENTRANCE FEES :

Category
Normal Price
Package Price*
Adults
(13 years and above)
RM 7.00
RM 5.00
Children
(5 years– 12 years)
RM 4.00
RM 2.00
Students in Uniform
RM 2.00
RM 2.00
Video Cameras
RM 10.00
RM 10.00



kalau dulu masa aku masuk (time pregnant tuh) kami naik train jer sebab huhu tak larat maa nak round satu zoo nih on feet.. so kalinih tak lepas peluang.. kami mmg tak naik train langsung wpun anak2 bising jugak letih lah.. sakit kaki lah.. naik naik trainlah... tapi last2 abis jugak kami pusing satu zoo dengan hanya berjalan kaki.. plus aku yang memgusung Afi.. sebab Hn carry the bagpack yg penuh dengan air , susu Afi, diapers dan yang sewaktu dengannya..



haiwan2 yang kami tengok tak yah cerita la kot kan.. apa yang ada dlm zoo.. haiwan lah kan.. hehe.. anak2 ler yang seronok.. pastu hajat nak tengok show gajah.. tapi sebab kan kami tour jalan kaki so agak terlewat sampai ke situ.. sampai jer da abis show.. tinggal sesi amik gambar jer.. anak2 marah jugak.. tapi apakan daya...

belanja dorang makan A&W.. si kakak nak float tapi sebab si adik bagitau nak root beer and Hn pun belilah root beer.. alih2 dengar si kakak marahkan si adik sebab tak order float.. adeh anak2 aku..

then balik rumah... rehat... Hn pun nak gi tengok game.. so kami rehat2 dulu... sebab petang nanti nak kuar semula..

Comments

  1. boleh lah bawak anak2 gi jalan

    ReplyDelete
  2. xpernah gi zoo melaka lg, mesti best kan?
    br ni bwk Nadhrah+Aqilah pi zoo taiping..

    dh ada anak ni coti2 malaysia kite ke zoo kan.. heeee..

    ReplyDelete
  3. bawakler.. best jugak farah.. kalau berjalan mmg puas hati.. kalau naik train best jugak tapi tak dapat ler tengok haiwan dekat2.. hehe..

    jom gi zoo beramai2

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…