Skip to main content

daddy's taking us to the Zoo (sing a long)

Day 02- kami bermula agak awal.. sebabnya game pun kul 3 baru mula.. so Hn decided to go to the zoo.. wpun last year da pergi.. tapi tahun lepas Afi dok dalam perut lagi.. so this time around the tour is for him. we headed to Zoo Melaka at 10 am.. mujur jugak cuaca hari tu tidak panas.. ala2 mendung gitu.. kalau panas aku rasa kena tukar ler plan tuh.. pegi tmpat yang lebih selesa.. sebab si kecik nih ada.. kalau setakat dengan twin aku rasa ok jer gi zoo..

kepada sesapa yang tak pernah lagi g zoo Melaka nih aku tepek sekali dia punya rega tiket masuk.. ala bukanya mahal sangat.. sebab mmg puas hati jalan2 dalam tuh..

ENTRANCE FEES :

Category
Normal Price
Package Price*
Adults
(13 years and above)
RM 7.00
RM 5.00
Children
(5 years– 12 years)
RM 4.00
RM 2.00
Students in Uniform
RM 2.00
RM 2.00
Video Cameras
RM 10.00
RM 10.00



kalau dulu masa aku masuk (time pregnant tuh) kami naik train jer sebab huhu tak larat maa nak round satu zoo nih on feet.. so kalinih tak lepas peluang.. kami mmg tak naik train langsung wpun anak2 bising jugak letih lah.. sakit kaki lah.. naik naik trainlah... tapi last2 abis jugak kami pusing satu zoo dengan hanya berjalan kaki.. plus aku yang memgusung Afi.. sebab Hn carry the bagpack yg penuh dengan air , susu Afi, diapers dan yang sewaktu dengannya..



haiwan2 yang kami tengok tak yah cerita la kot kan.. apa yang ada dlm zoo.. haiwan lah kan.. hehe.. anak2 ler yang seronok.. pastu hajat nak tengok show gajah.. tapi sebab kan kami tour jalan kaki so agak terlewat sampai ke situ.. sampai jer da abis show.. tinggal sesi amik gambar jer.. anak2 marah jugak.. tapi apakan daya...

belanja dorang makan A&W.. si kakak nak float tapi sebab si adik bagitau nak root beer and Hn pun belilah root beer.. alih2 dengar si kakak marahkan si adik sebab tak order float.. adeh anak2 aku..

then balik rumah... rehat... Hn pun nak gi tengok game.. so kami rehat2 dulu... sebab petang nanti nak kuar semula..

Comments

  1. boleh lah bawak anak2 gi jalan

    ReplyDelete
  2. xpernah gi zoo melaka lg, mesti best kan?
    br ni bwk Nadhrah+Aqilah pi zoo taiping..

    dh ada anak ni coti2 malaysia kite ke zoo kan.. heeee..

    ReplyDelete
  3. bawakler.. best jugak farah.. kalau berjalan mmg puas hati.. kalau naik train best jugak tapi tak dapat ler tengok haiwan dekat2.. hehe..

    jom gi zoo beramai2

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..