Skip to main content

off we go to the city of history- Part I

rasa cam MIA pulak.. yolah.. lama benor tak get online... bukan tak nak tapi tak boleh nak beronline.. sebabnya connection sangat poor kat area aku duduk tuh.. broadband mmg bawak tapi sebab connection poor so aku pun cam malas nak buka..



alhamdulillah on the 15th kami selamat sampai di Melaka.. sampai2 jer tengok orang da idang lunch (kami duduk di umah kawan Hn sepanjang di Melaka) terus makan. then Hn terus gi ke Padang Politeknik Merlimau nengok game rugby.. sepanjang perjalanan tuh kawan dok call tanya bila nak sampai.. rupanya team Perlis da kalah pagi tuh..



kami rehat2 jer kat umah.. twin seronok ler dapat jumpa kawan lama.. main mmg tak ingat.. aku amik peluang tuh tido kejap sementara Afi pun dok tido..


tengoklah haaa si kecik pun nak join the club.. mujur ler kat umah ni dorang mmg khaskan satu bilik tuk bermain.. or else aku rasa cam 'eh jom kita gi duduk hotel ke apa.. bersepah abis da rumah orang nanti..




malam tuh baru kami kuar ke Bandaraya Melaka.. cuma light sightseeing jer.. sbb kawan Hn pun xtau nak bwk p mana.. wpun aku cam tak puas hati jer kan.. tapi takpelah... lagipun badan pun masih penat mahu teruskan bejalan2..



lepak2 kat Dataran ni jer.. anak2 mmg da pesan awal.. sebab kat sini ada satu kawasan tu budak2 seronok dok duduk tunggu air pancut (ala2 leh basah lencun ler sebab dorang seronok tunggu air tu kuar) mmg tengok seronok tapi tak sanggup nak balik dalam keadaan basah lencun lagipun kami pergi dgn kereta kawan Hn..


Afi lg laa tak tahan godaan... kita bawak lari gi tempat lain.. dia cam tahu2 jer nak ke tempat air tu jugak.. haaa tu pasal abahnya kena pegang.. tapi last2 lepas jugak bagi jalan.. yolah orang baru dapat lesen berjalan.. so mmg aku berpeluh jugak malam tuh menjaga si kecik nih ke hulu ke hilir..


si kakak n abang nih toksah cerita lah..mmg abis dorang tour satu tempat nih.. alih2 dah tak tau nak pi mana dorang lepak kat tengah2 dtaran tengok ada kumpulan ibu2 (cina) nih dok tengah buat latihan tarian.. waaa kau sekali dengar cam nak beraerobik.. tapi tgk2 balik cam dok menari...


haa kat depan tuh ada Melaka Mall.. rasanya aku penah masuk sini sekali.. hehe.. sebelah jer dataran nih ada Jusco.. kami mmg tak masuk pun lalu jer.. then otw balik ke Ayer Molek kami sempat terjah ke Bandaraya Melaka.. sekadar jalan2.


itulah cerita hari pertama kami di sana.. letih sangat badan so balik tuh terus semua tido kepenatan.. alhamdulillah dapat jugak jalan2 di Melaka..



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...