Skip to main content

off we go to the city of history- Part I

rasa cam MIA pulak.. yolah.. lama benor tak get online... bukan tak nak tapi tak boleh nak beronline.. sebabnya connection sangat poor kat area aku duduk tuh.. broadband mmg bawak tapi sebab connection poor so aku pun cam malas nak buka..



alhamdulillah on the 15th kami selamat sampai di Melaka.. sampai2 jer tengok orang da idang lunch (kami duduk di umah kawan Hn sepanjang di Melaka) terus makan. then Hn terus gi ke Padang Politeknik Merlimau nengok game rugby.. sepanjang perjalanan tuh kawan dok call tanya bila nak sampai.. rupanya team Perlis da kalah pagi tuh..



kami rehat2 jer kat umah.. twin seronok ler dapat jumpa kawan lama.. main mmg tak ingat.. aku amik peluang tuh tido kejap sementara Afi pun dok tido..


tengoklah haaa si kecik pun nak join the club.. mujur ler kat umah ni dorang mmg khaskan satu bilik tuk bermain.. or else aku rasa cam 'eh jom kita gi duduk hotel ke apa.. bersepah abis da rumah orang nanti..




malam tuh baru kami kuar ke Bandaraya Melaka.. cuma light sightseeing jer.. sbb kawan Hn pun xtau nak bwk p mana.. wpun aku cam tak puas hati jer kan.. tapi takpelah... lagipun badan pun masih penat mahu teruskan bejalan2..



lepak2 kat Dataran ni jer.. anak2 mmg da pesan awal.. sebab kat sini ada satu kawasan tu budak2 seronok dok duduk tunggu air pancut (ala2 leh basah lencun ler sebab dorang seronok tunggu air tu kuar) mmg tengok seronok tapi tak sanggup nak balik dalam keadaan basah lencun lagipun kami pergi dgn kereta kawan Hn..


Afi lg laa tak tahan godaan... kita bawak lari gi tempat lain.. dia cam tahu2 jer nak ke tempat air tu jugak.. haaa tu pasal abahnya kena pegang.. tapi last2 lepas jugak bagi jalan.. yolah orang baru dapat lesen berjalan.. so mmg aku berpeluh jugak malam tuh menjaga si kecik nih ke hulu ke hilir..


si kakak n abang nih toksah cerita lah..mmg abis dorang tour satu tempat nih.. alih2 dah tak tau nak pi mana dorang lepak kat tengah2 dtaran tengok ada kumpulan ibu2 (cina) nih dok tengah buat latihan tarian.. waaa kau sekali dengar cam nak beraerobik.. tapi tgk2 balik cam dok menari...


haa kat depan tuh ada Melaka Mall.. rasanya aku penah masuk sini sekali.. hehe.. sebelah jer dataran nih ada Jusco.. kami mmg tak masuk pun lalu jer.. then otw balik ke Ayer Molek kami sempat terjah ke Bandaraya Melaka.. sekadar jalan2.


itulah cerita hari pertama kami di sana.. letih sangat badan so balik tuh terus semua tido kepenatan.. alhamdulillah dapat jugak jalan2 di Melaka..



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…