Skip to main content

our cuti2 so far... marah2.. n tido..

so like my status in fb just now.. yup kami da bertukar hotel.. kalini lebih dekat dengan tempat bebudak Hn main.. so senang le dia nak travel back n forth dari sana ke hotel... wpun hotel ni lebih murah n kecik sikit dari the first one tp aku ok jer.. janji dapat jalan2 (the truth is until now belum pun pergi mana2)

apa boleh buat.. game start around 3.. so nak kuar awal pagi kang takut terbabas lak masa nya.. so kita tengoklah camner malam kang.. kot kalau Hn nak bawak kuar ke tidak.. sekarang ni tiga2 anak aku dah ketiduran.. bilik pulak tadak lampu yg jenis cerah tuh.. mmg lampu tuk tido jer.. so apalagi.. Afi da 2nd round tido.. twin tu pun kena paksa tido.. (sebab tadi dorang kena marah ngan aku- adeh how i wish to turn back time sebab i really didn't mean what i said to them) tapi apa boleh buat.. terlajak perahu boleh diundur... terlajak kata... i just hope that they will forgive me n understand the reason for what had happened..


takpelah benda da jadi.. nak buat camner.. kat bawah ni aku letak pics yang sempat snap while we're at the Temenggong Hotel n sebelum smp ke hotel baru..


baru gerak dari Arau


waktu ni dok kat area Gerik kalau tak silap... isi minyak


breakfast pagi tadi.. Hn kuar ngan kawan dia yang nak ke Terengganu..
sebungkus nasi lemak ni reganya RM 1.50, pastu ada kuih 2 jenis..


waktu nih da check out dari Hotel Temenggong..
tunggu Hn bawak kereta.. tah kat mana dia parking pun tak tau
sebab hotel tuh betul2 depan main road..
so tak boleh ler nak parking ikut suka hati jer..

while waiting apa lagi bergambarlah kami anak beranak..
hehe mula2 Annisa tolong amik..
then Adriana pulak..


asalnya Hn nak ajak g brunch di McD.. tapi tah macam mana kami tersilap jalan..
banyak jalan one way kat KB nih rupanya.. so senang cerita kami masuk Parkson..
katanya dlm nih ada Radix Chiclen House... tp Hn pulak tak mo.. so jalan2 kejap



jumpa nih.. Hn apa lg tertarik ler ke situ.. da lama niat nak beli portable dvd player ih..
alih2 kat sini di belinya.. habuan si kembar nak layan citer dalam kereta..
aku pulak ngan Afi g tengok kiosk2 jual tudung kat situ..



ingat nak cr tudung murah2 nak pakai tuk jalan2.. tp agak mahal ler plak..
so kami terus keluar... tgk McD agak jauh so we decided for A&W.. yummy root beer



Annisa cam nak jugak float abahnya.. tu pasal yg mata tak lepas nengok air tuh..


kat Perlis tadak.. so bantai mkn di KB..


our 2nd hotel.. not bad..



Comments

  1. mima, hg dok perlis ke skrg..??

    ReplyDelete
  2. yup mmg dok di perlis.. tapi sekarang tak ler.. skrg ni ada di Kelantan.. dok bercuti2 hehe...

    naper nyer Ben

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…