Skip to main content

our cuti2 so far... marah2.. n tido..

so like my status in fb just now.. yup kami da bertukar hotel.. kalini lebih dekat dengan tempat bebudak Hn main.. so senang le dia nak travel back n forth dari sana ke hotel... wpun hotel ni lebih murah n kecik sikit dari the first one tp aku ok jer.. janji dapat jalan2 (the truth is until now belum pun pergi mana2)

apa boleh buat.. game start around 3.. so nak kuar awal pagi kang takut terbabas lak masa nya.. so kita tengoklah camner malam kang.. kot kalau Hn nak bawak kuar ke tidak.. sekarang ni tiga2 anak aku dah ketiduran.. bilik pulak tadak lampu yg jenis cerah tuh.. mmg lampu tuk tido jer.. so apalagi.. Afi da 2nd round tido.. twin tu pun kena paksa tido.. (sebab tadi dorang kena marah ngan aku- adeh how i wish to turn back time sebab i really didn't mean what i said to them) tapi apa boleh buat.. terlajak perahu boleh diundur... terlajak kata... i just hope that they will forgive me n understand the reason for what had happened..


takpelah benda da jadi.. nak buat camner.. kat bawah ni aku letak pics yang sempat snap while we're at the Temenggong Hotel n sebelum smp ke hotel baru..


baru gerak dari Arau


waktu ni dok kat area Gerik kalau tak silap... isi minyak


breakfast pagi tadi.. Hn kuar ngan kawan dia yang nak ke Terengganu..
sebungkus nasi lemak ni reganya RM 1.50, pastu ada kuih 2 jenis..


waktu nih da check out dari Hotel Temenggong..
tunggu Hn bawak kereta.. tah kat mana dia parking pun tak tau
sebab hotel tuh betul2 depan main road..
so tak boleh ler nak parking ikut suka hati jer..

while waiting apa lagi bergambarlah kami anak beranak..
hehe mula2 Annisa tolong amik..
then Adriana pulak..


asalnya Hn nak ajak g brunch di McD.. tapi tah macam mana kami tersilap jalan..
banyak jalan one way kat KB nih rupanya.. so senang cerita kami masuk Parkson..
katanya dlm nih ada Radix Chiclen House... tp Hn pulak tak mo.. so jalan2 kejap



jumpa nih.. Hn apa lg tertarik ler ke situ.. da lama niat nak beli portable dvd player ih..
alih2 kat sini di belinya.. habuan si kembar nak layan citer dalam kereta..
aku pulak ngan Afi g tengok kiosk2 jual tudung kat situ..



ingat nak cr tudung murah2 nak pakai tuk jalan2.. tp agak mahal ler plak..
so kami terus keluar... tgk McD agak jauh so we decided for A&W.. yummy root beer



Annisa cam nak jugak float abahnya.. tu pasal yg mata tak lepas nengok air tuh..


kat Perlis tadak.. so bantai mkn di KB..


our 2nd hotel.. not bad..



Comments

  1. mima, hg dok perlis ke skrg..??

    ReplyDelete
  2. yup mmg dok di perlis.. tapi sekarang tak ler.. skrg ni ada di Kelantan.. dok bercuti2 hehe...

    naper nyer Ben

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...