Skip to main content

sungguh penat.. tapi sungguh puas hati.. dan ada sedikit nyesal


lepas da puas naik beca..
kami plan nak naik cruise pulak..

waktu nih da nak malam so
cepat2 ler kan..
sian pulak kat anak2 meronda sampai ke malam




Adriana yang smpt lagi tuh dok
berposing di depan peta Melaka..
hehe..
aku ngan Hn dok lawan amik gambar
sapa lagi canggih..

yolah hp dia Satio maaa..
12 mp..
mana ler hp Nokia aku leh lawan..


gegambar mmg malas da nak letak watermark..
tadak kot orang nak kidnap gambar aku kat sini kan..
hehe.. bukan cantik pun
(adeh)



aku teringin nak tengok Jonker Walk
yg org dok kata best tuh..
tapi once we reached the area..
adeh.. cam tadak apa yang menarik pun
betul ke tempat yang kami p tuh..

kawan Hn cakap tempat tuh sesuai tuk tourist jer..
mungkin ler kot...



gambar kincir air tuh cam menarik jer kan...
ni gegambar waktu kami naik cruise..

dalam 10 min naik ok jer..
tapi pastu Afi start meragam
yolah dia mosti penat.
(tapi mak dia tak faham2 nak jalan jugak lagi)

so just imagine making his milk on the cruise..
orang sure kata apa hal ler minah nih
tak sedia awal2 susu..
hehe.. bukan taknak sedia awal..

Afi nih ada mood dia nak bf..
so at that time bagi fm pun dia reject..
uissshhh segan laaa nak bf dia sebab depan aku tuh betul2
duduk sorang pakcik n wife dia n anak buah dia...



lepas dia da minum susu..
then barulah ok kejap... aku pass Afi to Hn..
then snaplah gegambar sikit..
(ada lagi tapi malas nak upload)



tengok jam dah kul 9 lebih..
last stop adalah di Menara Taming Sari
dulu Hn nak naik tapi sian la kat aku kan..
takkan nak duduk bawah sorang2
so now we had our chance

cuma agak frust sebab terbeli gambar yang dorang jual tuh
mahal weiiii
aku ingat takmo beli
tapi alih2 terbeli juga
(sian kat Hn yolah dia tukang bayar)




gambar tu takdelah cantik sangat..
tapi sebab datang bersama dengan kad informasi (ishhh tak tau la nak explain)
so dia jadi mahal dan aku cam rasa nyesal pulak beli

lepas tu lepak di Mc D...
n amukkan Afi lagi ganas waktu nih..
yolah da letih sangat si kecik tuh..
furthermore waktu tido da lepas
sakan ler..


aku terpaksa bawak di kuar dari Mc D..
n duduk jauh sikit dari orang..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...