Skip to main content

sungguh penat.. tapi sungguh puas hati.. dan ada sedikit nyesal


lepas da puas naik beca..
kami plan nak naik cruise pulak..

waktu nih da nak malam so
cepat2 ler kan..
sian pulak kat anak2 meronda sampai ke malam




Adriana yang smpt lagi tuh dok
berposing di depan peta Melaka..
hehe..
aku ngan Hn dok lawan amik gambar
sapa lagi canggih..

yolah hp dia Satio maaa..
12 mp..
mana ler hp Nokia aku leh lawan..


gegambar mmg malas da nak letak watermark..
tadak kot orang nak kidnap gambar aku kat sini kan..
hehe.. bukan cantik pun
(adeh)



aku teringin nak tengok Jonker Walk
yg org dok kata best tuh..
tapi once we reached the area..
adeh.. cam tadak apa yang menarik pun
betul ke tempat yang kami p tuh..

kawan Hn cakap tempat tuh sesuai tuk tourist jer..
mungkin ler kot...



gambar kincir air tuh cam menarik jer kan...
ni gegambar waktu kami naik cruise..

dalam 10 min naik ok jer..
tapi pastu Afi start meragam
yolah dia mosti penat.
(tapi mak dia tak faham2 nak jalan jugak lagi)

so just imagine making his milk on the cruise..
orang sure kata apa hal ler minah nih
tak sedia awal2 susu..
hehe.. bukan taknak sedia awal..

Afi nih ada mood dia nak bf..
so at that time bagi fm pun dia reject..
uissshhh segan laaa nak bf dia sebab depan aku tuh betul2
duduk sorang pakcik n wife dia n anak buah dia...



lepas dia da minum susu..
then barulah ok kejap... aku pass Afi to Hn..
then snaplah gegambar sikit..
(ada lagi tapi malas nak upload)



tengok jam dah kul 9 lebih..
last stop adalah di Menara Taming Sari
dulu Hn nak naik tapi sian la kat aku kan..
takkan nak duduk bawah sorang2
so now we had our chance

cuma agak frust sebab terbeli gambar yang dorang jual tuh
mahal weiiii
aku ingat takmo beli
tapi alih2 terbeli juga
(sian kat Hn yolah dia tukang bayar)




gambar tu takdelah cantik sangat..
tapi sebab datang bersama dengan kad informasi (ishhh tak tau la nak explain)
so dia jadi mahal dan aku cam rasa nyesal pulak beli

lepas tu lepak di Mc D...
n amukkan Afi lagi ganas waktu nih..
yolah da letih sangat si kecik tuh..
furthermore waktu tido da lepas
sakan ler..


aku terpaksa bawak di kuar dari Mc D..
n duduk jauh sikit dari orang..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata