Skip to main content

wpun lambat aku pasti menulis untuk kenangan suatu hari nanti

hari kedua di Melaka kami juga sempat berjalan2 (uikkksss perkataan sempat tuh cam tak betul jer) di Bandaraya Bersejarah nih... aku mmg teringin sangat nak gi jalan2 di tempat yang penuh dengan bangunan2 berwarna merah nih.. cam excited jer.. kalau dulu masa pregnant mmg tak boleh jalan2 banyak sebab tak larat so kalinih mmg tebus balik la..

nak dijadikan cerita kami dok pusing2 tapi tak jumpa tempat yang nak dituju.. pakat try guna gps pun tapi dok sesat jugak (duhhh apa lah gps nih) dan akhirnya lepas lebih kurang 1/2 jam berpusing tuh akhirnya jumpa jugak tempat nih..

Hn parking kereta dekat dengan Stadthuys nih (aku tak reti nak sebut lah) ingat nak masuk tapi Hn ajak turun bawah dulu..




sampai kat bawah nampak pulak deretan beca2 cantik nih.. adeh teruja pulak.. Hn tanya nak naik tak.. of course le kan.. aritu masa di Kelantan pun ingat nak naik beca tapi tak berpeluang... so kalini sebab anak2 pun cam teringin nak naik jadinya kami naiklah.. ni gambar 2 beca tuk bawa kami sekeluarga..



Adriana naik dengan aku while Annisa naik dengan abahnya.. Afi mmg sah2 ler naik ngan aku kan... not bad.. RM 20 for a trip.. ada 3 pit stop (cewahhhh)






tengok kapal nih.. hehe.. selalu lalu jer tak pernah pun turun bergambar
so kalinih dapat turun sebab abg beca (acehhh abg gitu)
suruh turun bergambar..




kapal nih boleh masuk.. tapi memandangkan kami tak budget pun nak masuk dalam kapal nih so maybe next time.. sempat jugak bergambar satu keluarga kami di sini.. hehe org tolong amikkan.. tima kasih... then teruskan perjalanan ke tempat terletaknya pokok melaka..



haaa amik kooo ada replika (ke betul) kapal terbang kat sini..
selain tuh ada badan keretapi..
anak2 punyalah seronok.. siap kalau boleh nak naik keretapi tuh


dengan abah yang da banyak abis duit sempena jalan2 cuti2 nih

last pit stop adalah di Kubu A Famosa nih.. memandangkan last year da bergambar sakan kat sini so kalinih cam ala2 janji ada gambar sudahlah.. sebab hari pun da lewat... cewah lewat konon.. yolah abg beca pun da pasang lampu beca dia tau

sekarang kalau suruh bergambar mmg pose abis anak2 dara aku nih.. lepas da abis sesi gambar di sini kami di bawa balik ke tapak permulaan perjalanan kami.. hehe.. tima kasih yer abang2 beca sebab sudi bawak kami jalan (berbayar yer)

nanti sambung lagi sebab skrg dalam makmal


Comments

  1. bestnya jenjalan! aku pun dh lama rasa tk jenjalan.... naik muak schedule yg sama tiap hari. sesekali mmg kena refresh minda ni kan. best!best!

    ReplyDelete
  2. betul tuh ieta..
    alhamdulillah tumpang ada duit sikit.. n sihat baik kita gi jalan2..
    kot kalau esok lusa sapa tau kita sakit ke apa ker..
    dah tak boleh kan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…