Skip to main content

wpun lambat aku pasti menulis untuk kenangan suatu hari nanti

hari kedua di Melaka kami juga sempat berjalan2 (uikkksss perkataan sempat tuh cam tak betul jer) di Bandaraya Bersejarah nih... aku mmg teringin sangat nak gi jalan2 di tempat yang penuh dengan bangunan2 berwarna merah nih.. cam excited jer.. kalau dulu masa pregnant mmg tak boleh jalan2 banyak sebab tak larat so kalinih mmg tebus balik la..

nak dijadikan cerita kami dok pusing2 tapi tak jumpa tempat yang nak dituju.. pakat try guna gps pun tapi dok sesat jugak (duhhh apa lah gps nih) dan akhirnya lepas lebih kurang 1/2 jam berpusing tuh akhirnya jumpa jugak tempat nih..

Hn parking kereta dekat dengan Stadthuys nih (aku tak reti nak sebut lah) ingat nak masuk tapi Hn ajak turun bawah dulu..




sampai kat bawah nampak pulak deretan beca2 cantik nih.. adeh teruja pulak.. Hn tanya nak naik tak.. of course le kan.. aritu masa di Kelantan pun ingat nak naik beca tapi tak berpeluang... so kalini sebab anak2 pun cam teringin nak naik jadinya kami naiklah.. ni gambar 2 beca tuk bawa kami sekeluarga..



Adriana naik dengan aku while Annisa naik dengan abahnya.. Afi mmg sah2 ler naik ngan aku kan... not bad.. RM 20 for a trip.. ada 3 pit stop (cewahhhh)






tengok kapal nih.. hehe.. selalu lalu jer tak pernah pun turun bergambar
so kalinih dapat turun sebab abg beca (acehhh abg gitu)
suruh turun bergambar..




kapal nih boleh masuk.. tapi memandangkan kami tak budget pun nak masuk dalam kapal nih so maybe next time.. sempat jugak bergambar satu keluarga kami di sini.. hehe org tolong amikkan.. tima kasih... then teruskan perjalanan ke tempat terletaknya pokok melaka..



haaa amik kooo ada replika (ke betul) kapal terbang kat sini..
selain tuh ada badan keretapi..
anak2 punyalah seronok.. siap kalau boleh nak naik keretapi tuh


dengan abah yang da banyak abis duit sempena jalan2 cuti2 nih

last pit stop adalah di Kubu A Famosa nih.. memandangkan last year da bergambar sakan kat sini so kalinih cam ala2 janji ada gambar sudahlah.. sebab hari pun da lewat... cewah lewat konon.. yolah abg beca pun da pasang lampu beca dia tau

sekarang kalau suruh bergambar mmg pose abis anak2 dara aku nih.. lepas da abis sesi gambar di sini kami di bawa balik ke tapak permulaan perjalanan kami.. hehe.. tima kasih yer abang2 beca sebab sudi bawak kami jalan (berbayar yer)

nanti sambung lagi sebab skrg dalam makmal


Comments

  1. bestnya jenjalan! aku pun dh lama rasa tk jenjalan.... naik muak schedule yg sama tiap hari. sesekali mmg kena refresh minda ni kan. best!best!

    ReplyDelete
  2. betul tuh ieta..
    alhamdulillah tumpang ada duit sikit.. n sihat baik kita gi jalan2..
    kot kalau esok lusa sapa tau kita sakit ke apa ker..
    dah tak boleh kan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…