Skip to main content

aku yang dah tadak maid

mulai ari sabtu lepas secara rasminya aku da tadak maid lagi
well actually my weekly helper..
alah yang aku dok story kadang2 dalam blog aku nih..


nak dijadikan cerita aku pun tak baper tau sangat kenapa
tapi ari Isnin aritu baca paper
aku agak terkejut dengan
apa yang direncanakan


yup
helper yang aku dok amik setiap hari Khamis tuh
ada terselit gambarnya di situ
kesian aku baca kisah dorang..

mmg Seri ada ceritakan pada aku
masalah2 yang dihadapi di rumah tokey dia tuh
tapi aku tak sangka sekronik ini
kali terakhir Seri datang
dia bagitau skrg kat rumah waktu pagi n malam
air selalu takdak

aku ngan Hn syak mmg tokey saja tutup air
dan bukannya masalah air sebagaimana yang diberitahu oleh Seri
Seri pun selalu cerita yang ramai jugak kawan2 dia yang lari dari situ

baru aku faham kenapa mereka bertindak begitu..
pernah aku ajak Seri datang kerja terus dengan aku
tapi dia cakap dia suka kerja dengan semua majikan dia
(kami semualah kot kan)
dan dia tadak masalah dgn semua majikan2 dia
tapi ropanya tokey dia yang dok bagi masalah

siasatan mendapati seluruh kawasan rumah turut dilengkapi 14 kamera litar tertutup (CCTV) dipercayai untuk mengawasi pergerakan pekerja terbabit.
Seri pernah bagitau aku pasal kamera nih
katanya tokey pasang sebab selalu sangat ada amah2 nih
dok cerita nampak hantu lah bagai
ropanya dia yang dok jadi hantu dalam rumah tuh..


sampai sekarang anak2 pun dok tanya mana kak Seri
aku bagitau kak Seri takkan datang sini lagi
sedih jugak
sebab aku da niat nak bagi kain or baju tuk raya nanti dekat dia

mungkin dah takdak rezeki dia kot kan..
apapun aku sedih mengenangkan nasib dorang..
sekarang nih kat manalah agaknya Seri
mesti dia pun sedih kan..

huhu..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..