Skip to main content

am I that cute??



tima kasih atas award nih
da lama dapat tapi baru nih nak letak
sebab harini baru leh buka blog pemberi award..






da dapat award so dapatler tugasan tuk disempurnakan..
alkisah senang jer..
cuma jawab beberapa soalan yang dikemukan

1.Apa nama blog dan kenapa letak nama itu?

nama blog adalah @ku dan Kehidup@nku..sebab aku letak nama tuh.. yolah sebab mmg aku nak tulis pun pasal aku dan jugak kisah hidup aku sehari2.. tadak sebab lain dah kot kan..

2. Jelaskan kenapa & bagaimana anda boleh dapat idea nak letak nama URL blog anda?

adeh killer question pulak.. hmm kenapa letak nama nih.. sebab saja nak letak gitu.. dan aku mmg tak terpikir nak letak nama lain dah.. tadak idea.. (sudah jawab sekali soalan yang seterusnyakan) mmg tadak idea pun so letak jer.. (kan da berulang jawapannya)

3. Bila blog anda mula beroperasi?

terlupa pulak bila mula beroperasi (jap nak gi check kat profile)
hmm jumpa dah.. blog aku mula beroperasi sejak 2005.. July..

4. Siapa follower pertama anda?

my very 1st follower adalah my aunt (haaa mak su aku) she is younger than me..
she is now a lecturer at Uitm.. tima kasih mak su sebab follow blog iena

5. Ucapan kepada si pemberi award

sudah semestinya terima kasih yang tidak terhingga..
sebab sudi bagi award dekat aku.. hehe..
semoga ke'cute'an aku berkekalan hendaknya..


6. Tag 9 orang yang anda rasa patut terima award ni




tidakler memaksa kengkawan tuk buat..
but if you think you're that cute to take the challenge hehe..
please proceed n complete the task..

apapun korang tetap cute di mata aku...
no worries...

daaa

tima kasih to all yang sudi membaca

Comments

  1. haah sudaa...Bibi plk kena penangan 'cute' kak iena...hehehe

    ReplyDelete
  2. yolah sebab kita kan sama2 cute.. hehe...

    ReplyDelete
  3. tq, ek sbb sudi terima.

    err.. u pun ssh nak bkk blog leez, ek? online pakai b/band/streamyx, ek? just nak wat siasatan/kajian.

    ReplyDelete
  4. Leez
    iena guna bband..
    agaknya sebab slow kot tu pasal susah nak buka

    ReplyDelete
  5. thanks kak iena....entah2 kita ni pernah terjumpa tapi tak perasan kan...perlis ni besaq mana la sgt..

    ReplyDelete
  6. Lily tulah kan.. kot kat pasar malam ka.. C-Mart ka.. hehe.. The Store ka...
    cewah..

    ReplyDelete
  7. oic.. bkn hape.. sbb leez ade dpt report yg ade geng blogger ssh & xdpt bkk blog leez. all of them pakai b/band. tu yg musykil tuh! hu3..

    ReplyDelete
  8. areleez..
    mungkin sebab blog leez banyak pictures kot.. or banyak component multimedia.. so itu pasal bband tak dapat nak support.. yolah bband bukan streamyx..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…