Skip to main content

boleh ker aku nak buat esok nih...




kul 3 tadi aku baru je balik dari sekolah
tengok sat apa yang berlaku di sekolah
yolahhh kat sekolah tengah dok ada perkhemahan unit beruniform..

since Hn tadak so dok umah pun agak bosan..
so siap2 anak then terus gerak gi sekolah
waktu aku sampai kengkawan dok tengah sibuk memasak
(erksss aku kena prepare breakfast esok pagi - menu : nasi goreng)


bebudak peserta perkhemahan pulak dok kalut dengan
aktiviti Chef of the Day
dorang kena prepare their lunch..
tapi cikgu2 nih punyalah kesian kot sat lagi ada budak2 yang tak cukup lauk
buatlah gulai ikan bagi..
hehe...

tapi kekdahnya gulai berlebih..
sebab bebudak bantai licin lauk yang depa masak
(sedap kot- sekali sekala masak kat sekolah)

malam nih ada jamuan BBQ tuk warga kerja SKTT
so aku akan g bawak anak2 n SIL
kalau Hn ada soheh lagi senang cerita
tapi sebab dia tadak so aku kena ajak adiknya pergi..
kalau tak camner nak makan n nak tolong2 nanti

tadi pun tak dapat nak tolong apa sangat
Afi refused to be with other people..
tapi aku lepas jugak bagi dia dekat kawan2 pegang.. sempat ler tolong
apa2 yang patut (tolong tengok lagi banyak sebenarnya dari tolong buat kerja)
hehehe


so sekarang ni tengah memikir
esok nak kena gi awal sebab nak kena masak sarapan
kul baper agaknya nak bertolak
kalau nak tido di sekolah
ishhhh sian pulak dekat Afi

tapi aku da cakap dekat kawan2 geng esok..
aku maybe sampai lewat so minta tolong akak R
tolong back up aku..
(aku tak reti nak masak banyak2 nih - camner)

so i guess all the best to me lah yer

Comments

  1. thanks Areleez..
    alhamdulillah da selesai semuanya tadi..
    lega

    tapi penat sebab kat umah pulak kerja bertimbun

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…