Skip to main content

boleh ker aku nak buat esok nih...




kul 3 tadi aku baru je balik dari sekolah
tengok sat apa yang berlaku di sekolah
yolahhh kat sekolah tengah dok ada perkhemahan unit beruniform..

since Hn tadak so dok umah pun agak bosan..
so siap2 anak then terus gerak gi sekolah
waktu aku sampai kengkawan dok tengah sibuk memasak
(erksss aku kena prepare breakfast esok pagi - menu : nasi goreng)


bebudak peserta perkhemahan pulak dok kalut dengan
aktiviti Chef of the Day
dorang kena prepare their lunch..
tapi cikgu2 nih punyalah kesian kot sat lagi ada budak2 yang tak cukup lauk
buatlah gulai ikan bagi..
hehe...

tapi kekdahnya gulai berlebih..
sebab bebudak bantai licin lauk yang depa masak
(sedap kot- sekali sekala masak kat sekolah)

malam nih ada jamuan BBQ tuk warga kerja SKTT
so aku akan g bawak anak2 n SIL
kalau Hn ada soheh lagi senang cerita
tapi sebab dia tadak so aku kena ajak adiknya pergi..
kalau tak camner nak makan n nak tolong2 nanti

tadi pun tak dapat nak tolong apa sangat
Afi refused to be with other people..
tapi aku lepas jugak bagi dia dekat kawan2 pegang.. sempat ler tolong
apa2 yang patut (tolong tengok lagi banyak sebenarnya dari tolong buat kerja)
hehehe


so sekarang ni tengah memikir
esok nak kena gi awal sebab nak kena masak sarapan
kul baper agaknya nak bertolak
kalau nak tido di sekolah
ishhhh sian pulak dekat Afi

tapi aku da cakap dekat kawan2 geng esok..
aku maybe sampai lewat so minta tolong akak R
tolong back up aku..
(aku tak reti nak masak banyak2 nih - camner)

so i guess all the best to me lah yer

Comments

  1. thanks Areleez..
    alhamdulillah da selesai semuanya tadi..
    lega

    tapi penat sebab kat umah pulak kerja bertimbun

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...