Skip to main content

boleh ker aku nak buat esok nih...




kul 3 tadi aku baru je balik dari sekolah
tengok sat apa yang berlaku di sekolah
yolahhh kat sekolah tengah dok ada perkhemahan unit beruniform..

since Hn tadak so dok umah pun agak bosan..
so siap2 anak then terus gerak gi sekolah
waktu aku sampai kengkawan dok tengah sibuk memasak
(erksss aku kena prepare breakfast esok pagi - menu : nasi goreng)


bebudak peserta perkhemahan pulak dok kalut dengan
aktiviti Chef of the Day
dorang kena prepare their lunch..
tapi cikgu2 nih punyalah kesian kot sat lagi ada budak2 yang tak cukup lauk
buatlah gulai ikan bagi..
hehe...

tapi kekdahnya gulai berlebih..
sebab bebudak bantai licin lauk yang depa masak
(sedap kot- sekali sekala masak kat sekolah)

malam nih ada jamuan BBQ tuk warga kerja SKTT
so aku akan g bawak anak2 n SIL
kalau Hn ada soheh lagi senang cerita
tapi sebab dia tadak so aku kena ajak adiknya pergi..
kalau tak camner nak makan n nak tolong2 nanti

tadi pun tak dapat nak tolong apa sangat
Afi refused to be with other people..
tapi aku lepas jugak bagi dia dekat kawan2 pegang.. sempat ler tolong
apa2 yang patut (tolong tengok lagi banyak sebenarnya dari tolong buat kerja)
hehehe


so sekarang ni tengah memikir
esok nak kena gi awal sebab nak kena masak sarapan
kul baper agaknya nak bertolak
kalau nak tido di sekolah
ishhhh sian pulak dekat Afi

tapi aku da cakap dekat kawan2 geng esok..
aku maybe sampai lewat so minta tolong akak R
tolong back up aku..
(aku tak reti nak masak banyak2 nih - camner)

so i guess all the best to me lah yer

Comments

  1. thanks Areleez..
    alhamdulillah da selesai semuanya tadi..
    lega

    tapi penat sebab kat umah pulak kerja bertimbun

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…