Skip to main content

entri ini adalah luahan perasan aku semata2


aku rasa kan aku tahu la kenapa susah sangat nak upload gambar nih..
mungkin disebabkan oleh connection yang maha slow oleh bband aku




tak kisahlah ko nak bagi aku upload atau tak..
janji aku leh online seminit dua pun jadilah..
pagi tadi around 11 am kami gerak gi umah MIL..
sejak adik Hn gi UMS kami belum ke sana lagi except for Hn lah masa nak
amik n hantar dorang ke airport itu hari..
rumah mak agak sunyi sebab sapa pun tak dak kecuali mak..
sian dekat mak...
kalau dulu wpun adik kejap ada kejap tadak kat umah
(besalah budak2 remaja nih.. jumpa kawan2 semua kan) tapi sekurang2nya adik tetap ada dengan mak..
tapi sekarang rumah tu rasa cam sunyi jer..



huhu.. tiba2 teringat pulak dekat mama aku.. mama pun sama kes jugak..
abah aku kerja di KL dan duduk di sana.. mujur adik aku yang kecik tuh sambung belajar di Kulim jugak.. so dia mmg duduk di rumah lah..
dan mama pun bekerja so most of the time she will be at her school...



pastu aku cam terfikir...
esok kalau aku dah tua.. camner yer..
adakah aku akan senasib seperti mama n mak..
duduk di rumah sorang2...
anak2 semua sibuk dengan kerja masing2..
huhu sedihnya...


sekarang pun kalau tadak apa yang nak aku buat kat umah
dah rasa cam bosan semacam jer
(reason for being so moody lately)
tambah pulak dengan Hn yang asyik sibuk dengan kerja asrama dia
n training dia..
so i have to do everything on my own at home
with my 3 kids
(bukan nak kondem or apa cuma sekadar luahan perasaan)
kekadang cam temper tak tentu pasal
pastu bila teringat pulak kang nanti kalau tua
dorang (anak2) tak mau jaga aku.. tak mau tinggal dengan aku
huhu terus sedih semacam n emo..

uwaaaaa
my dear kids.. mama bukan saja2 nak marah korang...
mama sayang semua sekali
cuma kadang2 mama nih emo tak tentu pasal
pastu mama korang nih tak suka kalau tak ada benda nak buat
aku nih ada penyakit.. bila bosan terus nak emo2
(pelik kan)




so moral of the story..
sila jgn emo tak tentu pasal dengan anak anda..
takut kang nanti dorang berdendam n tak mau jaga korang..
huhu...


Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…