Skip to main content

entri ini adalah luahan perasan aku semata2


aku rasa kan aku tahu la kenapa susah sangat nak upload gambar nih..
mungkin disebabkan oleh connection yang maha slow oleh bband aku




tak kisahlah ko nak bagi aku upload atau tak..
janji aku leh online seminit dua pun jadilah..
pagi tadi around 11 am kami gerak gi umah MIL..
sejak adik Hn gi UMS kami belum ke sana lagi except for Hn lah masa nak
amik n hantar dorang ke airport itu hari..
rumah mak agak sunyi sebab sapa pun tak dak kecuali mak..
sian dekat mak...
kalau dulu wpun adik kejap ada kejap tadak kat umah
(besalah budak2 remaja nih.. jumpa kawan2 semua kan) tapi sekurang2nya adik tetap ada dengan mak..
tapi sekarang rumah tu rasa cam sunyi jer..



huhu.. tiba2 teringat pulak dekat mama aku.. mama pun sama kes jugak..
abah aku kerja di KL dan duduk di sana.. mujur adik aku yang kecik tuh sambung belajar di Kulim jugak.. so dia mmg duduk di rumah lah..
dan mama pun bekerja so most of the time she will be at her school...



pastu aku cam terfikir...
esok kalau aku dah tua.. camner yer..
adakah aku akan senasib seperti mama n mak..
duduk di rumah sorang2...
anak2 semua sibuk dengan kerja masing2..
huhu sedihnya...


sekarang pun kalau tadak apa yang nak aku buat kat umah
dah rasa cam bosan semacam jer
(reason for being so moody lately)
tambah pulak dengan Hn yang asyik sibuk dengan kerja asrama dia
n training dia..
so i have to do everything on my own at home
with my 3 kids
(bukan nak kondem or apa cuma sekadar luahan perasaan)
kekadang cam temper tak tentu pasal
pastu bila teringat pulak kang nanti kalau tua
dorang (anak2) tak mau jaga aku.. tak mau tinggal dengan aku
huhu terus sedih semacam n emo..

uwaaaaa
my dear kids.. mama bukan saja2 nak marah korang...
mama sayang semua sekali
cuma kadang2 mama nih emo tak tentu pasal
pastu mama korang nih tak suka kalau tak ada benda nak buat
aku nih ada penyakit.. bila bosan terus nak emo2
(pelik kan)




so moral of the story..
sila jgn emo tak tentu pasal dengan anak anda..
takut kang nanti dorang berdendam n tak mau jaga korang..
huhu...


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata