Skip to main content

kenangan terimbau kembali

back to UPM harituh
sangat seronok..
dapat tengok kembali kolej kediamanku
sepanjang 3 1/2 thn di sana



Kolej Tun Dr Ismail aka 3rd
seronok sangat duduk sini..
rasanya kalau duduk kolej lain pun
for sure akan kata seronok jugak kan



blok kediaman aku
Melur
garage tuh waktu aku final year da ada
wpun tak banyak beza tapi nampak lain sikit kolej nih
sekarang
lebih cantik


ni pulak blok kediaman Hn
yup we're at the same college
kami kenal pun mmg kat sini
so nih cam bawak anak2 tengok balik tempat perkenalan
antara abah n mama dorang la

Hn mmg nak terpa masuk jer amik gambar bilik dia
alih2 ternampak ada amaran
pelawat dan penghuni lelaki tidak dibenarkan
melepasi kawasan ini
kuciwa seketika, rupanya da jadi blok perempuan sekarang


banyak sangat kenangan manis, pahit, masam, kelat dan sebagainya di sini
tapi semua tuh yang membuatkan kehidupan di kolej
sungguh menyeronokkan


muka org tak aka malas nak bsiap
sungguh tak sesuai kan


kawasan foyer kolej.. tempat lepak ler dulu
mmg penuh malam2 siang2 hari
sekarang da ada bumbung.. so mudahler nak buat akt
kat kawasan dataran nih..
ni dataran melur..
kawasan depan tuh adalah melati


kami ke sini sebab melawat akak Ezza yang secara rasmi da
menetap kembali di blok ini
masa aku belajar dulu mmg kami di 2nd floor Melur...
then waktu akak Ezza jd staf di sini dia duduk flat
x ingat Melur or Melati...

then bertukar ke kolej2 lain sblm akhirnya dtawarkan kembali tk stay
di umah fellow 2nd Melur

Hn ada amik gmbr floor aku tp smpt nak amik dr dia..
blok pun bkunci sbb bdk2 tgh cuti
cuma blh access through pintu blkg laluan umah fellow jer


wish to be there again..

Comments

  1. leez pun windu zaman campus sbb bnyk kenangan.. kat kwn2 pun windu gak.. bile la nak wat 2nd reunion..?! hu3..

    ReplyDelete
  2. uiiisshhh! sudah byk upgrade nih mima. syioknya tgk! rindu weh... even aku dok 2thn ja, tetap menjadi igauan. sbbnya lepas pindah dr 3rd, idup aku sebagai pelajar faculty ja. tadak nk joint2 org lain or activity2 lain. suram jer. tp aku joint budak2 luar masuk redah hutan lak! tetiba. hahahahaaa....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata