Skip to main content

kenangan terimbau kembali

back to UPM harituh
sangat seronok..
dapat tengok kembali kolej kediamanku
sepanjang 3 1/2 thn di sana



Kolej Tun Dr Ismail aka 3rd
seronok sangat duduk sini..
rasanya kalau duduk kolej lain pun
for sure akan kata seronok jugak kan



blok kediaman aku
Melur
garage tuh waktu aku final year da ada
wpun tak banyak beza tapi nampak lain sikit kolej nih
sekarang
lebih cantik


ni pulak blok kediaman Hn
yup we're at the same college
kami kenal pun mmg kat sini
so nih cam bawak anak2 tengok balik tempat perkenalan
antara abah n mama dorang la

Hn mmg nak terpa masuk jer amik gambar bilik dia
alih2 ternampak ada amaran
pelawat dan penghuni lelaki tidak dibenarkan
melepasi kawasan ini
kuciwa seketika, rupanya da jadi blok perempuan sekarang


banyak sangat kenangan manis, pahit, masam, kelat dan sebagainya di sini
tapi semua tuh yang membuatkan kehidupan di kolej
sungguh menyeronokkan


muka org tak aka malas nak bsiap
sungguh tak sesuai kan


kawasan foyer kolej.. tempat lepak ler dulu
mmg penuh malam2 siang2 hari
sekarang da ada bumbung.. so mudahler nak buat akt
kat kawasan dataran nih..
ni dataran melur..
kawasan depan tuh adalah melati


kami ke sini sebab melawat akak Ezza yang secara rasmi da
menetap kembali di blok ini
masa aku belajar dulu mmg kami di 2nd floor Melur...
then waktu akak Ezza jd staf di sini dia duduk flat
x ingat Melur or Melati...

then bertukar ke kolej2 lain sblm akhirnya dtawarkan kembali tk stay
di umah fellow 2nd Melur

Hn ada amik gmbr floor aku tp smpt nak amik dr dia..
blok pun bkunci sbb bdk2 tgh cuti
cuma blh access through pintu blkg laluan umah fellow jer


wish to be there again..

Comments

  1. leez pun windu zaman campus sbb bnyk kenangan.. kat kwn2 pun windu gak.. bile la nak wat 2nd reunion..?! hu3..

    ReplyDelete
  2. uiiisshhh! sudah byk upgrade nih mima. syioknya tgk! rindu weh... even aku dok 2thn ja, tetap menjadi igauan. sbbnya lepas pindah dr 3rd, idup aku sebagai pelajar faculty ja. tadak nk joint2 org lain or activity2 lain. suram jer. tp aku joint budak2 luar masuk redah hutan lak! tetiba. hahahahaaa....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…