Skip to main content

esok cuti pulak dah.. cam main2 jer


arini kat sekolah... aku dok ingat kot ramai yang tak datang
alih2 ramai jugak yang datang... hehe (dirty minded tul aku kan- dok ingat semua nak ngelat)
pagi tadi pas assembly ada beberapa pelancaran program
bersempena dengan tabung Palestin dan Merdeka


budak2 pun rilex ler sikit..
lagipun da abis exam maaa..
aku pun cam tak tau pe nak ajar arini ..so tadi around 10 baru abis settle semua program di dewan
then terus aku naik bilik PSS
sebab ada benda yang aku nak print

kalinih aku ingat aku nak key in sendiri all the result lah
so aku prepare form tuk cikgu kelas
then dorang akan collect all the marks..and tugas aku sepanjang masa free adalah key in the result

kalau tak kang aku asyik dok buat kerja lain..
hehe aka facebook or blogging
tak bagus kan gitu



ada lagi beberapa orang guru yang aku tak dapat nak kesan
esok da cuti
hmm harap sat lagi sebelum balik dapat jumpa dorang..
tadi jugak dpat surat pasal pengawas UPSR
yup tahun nih aku volunteer tuk bertugas
(sebab GB asyik dok sound ckgu yg tak pernah lagi)
on the 2nd ada perjumpaan di SK Arau
830 am

nak ajak geng pergi sekali or aku gerak dari rumah jer nanti ek?
tengoklah dulu

oh ye..
korang aku suka sangat sebab cuti kalinih
aku dapat jumpa semua adik2 n mama n abah aku
kebetulan cuti panjang so semua yang duduk di KL
dan kawasan yang sewaktu dengannya balik
mmg meriah
yesterday kami berbuka kat umah tok aku
penuh seeeiii satu dapur tuh
hehe
pinggan mangkuk dah makan nak kenduri jer
tu belum raya lagihehe

dan aku dapat makan kuih yang aku teringin sangat nak makan
which is









kuih sagu n kuah gula melaka
instead of using santan aku (SIL suggest) guna susu cair..
sedap sangat
cam nak buat je lagi

hehe


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata