Skip to main content

Hari selasa : sakit sungguh aku

kemarin aku MC
kena serangan migrain yang paling teruk aku rasa dalam sejarah idup aku
serius tak penah sakit sampai the whole day gitu
aku hanya telah panadol pun pas da solat Maghrib..


pastu mmg pengsan sampai sahur...
mujur jaga tuk prepare sahur..
tapi kepala mmg dok berdenyut2 lagi.
so end up aku tidak ke sekolah..

mmg tido jer kerja aku yesterday..
tapi mana boleh kan tido jer...
around 10 aku bangun n kemas2 rumah sikit..
kasik kuar peluh then lepas abis n sempat ler lipat baju then aku terus tido lagi
mmg masih terasa sakitnya..

around 1230 aku dengar twin dah kat luar rumah..
suh dorang masuk n terus dorang layan tv..
aku pulak lepak dalam bilik dorang.. baring2.. rehat2




pas Hn balik dari sekolah barulah gerak gi klinik..
doc bagitau aku ada alahan yg boleh membawa kepada penyakit penat..
erkssss... (sebab aku bagitau doc yang aku batuk lately)
doc tanya "batuk nih dah lama kan"
i said "yes"
(hmm see betapa tidak menjaga kesihatannya aku)
then bagitau pasal sakit kepala tuh..
she said itu migrain.. dan tanya samada aku penah amik ubat or not..
mmg aku tak pernah amik ubat for migrain.. aku cuma telan panadol jer selalunya
so she gave me ubat batuk n ubat utk cegah sakit kepala..



so tengoklah nanti camner the result..
pagi nih aku datang sekolah..
tapi badan aku asyik rasa cam menggeletar pulak..
hope nothing cuma perasaan aku jer



aku tengah tak tau pe nak buat sebab kena jaga exam kul 1130 nanti

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…