Skip to main content

Hari selasa : sakit sungguh aku

kemarin aku MC
kena serangan migrain yang paling teruk aku rasa dalam sejarah idup aku
serius tak penah sakit sampai the whole day gitu
aku hanya telah panadol pun pas da solat Maghrib..


pastu mmg pengsan sampai sahur...
mujur jaga tuk prepare sahur..
tapi kepala mmg dok berdenyut2 lagi.
so end up aku tidak ke sekolah..

mmg tido jer kerja aku yesterday..
tapi mana boleh kan tido jer...
around 10 aku bangun n kemas2 rumah sikit..
kasik kuar peluh then lepas abis n sempat ler lipat baju then aku terus tido lagi
mmg masih terasa sakitnya..

around 1230 aku dengar twin dah kat luar rumah..
suh dorang masuk n terus dorang layan tv..
aku pulak lepak dalam bilik dorang.. baring2.. rehat2




pas Hn balik dari sekolah barulah gerak gi klinik..
doc bagitau aku ada alahan yg boleh membawa kepada penyakit penat..
erkssss... (sebab aku bagitau doc yang aku batuk lately)
doc tanya "batuk nih dah lama kan"
i said "yes"
(hmm see betapa tidak menjaga kesihatannya aku)
then bagitau pasal sakit kepala tuh..
she said itu migrain.. dan tanya samada aku penah amik ubat or not..
mmg aku tak pernah amik ubat for migrain.. aku cuma telan panadol jer selalunya
so she gave me ubat batuk n ubat utk cegah sakit kepala..



so tengoklah nanti camner the result..
pagi nih aku datang sekolah..
tapi badan aku asyik rasa cam menggeletar pulak..
hope nothing cuma perasaan aku jer



aku tengah tak tau pe nak buat sebab kena jaga exam kul 1130 nanti

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…