Skip to main content

sudahnya beli cincin jer RM10


credit to http://www.skyscrapercity.com

okeh so yesterday kami sekeluarga ke Queensbay, Penang
well mmg excited giler arrr nak gi sebab aku ingat last time aku pegi
dulu pun bukannya ronda sakan bagai nak rak
sebab kebetulan abah aku nak naik flight di Penang so on the way gi airport
kitaorang singgah..


sampai around 1 pm
terus park kat level 7..
aku rasa cam tak ramai sangat orang tapi kereta full jer every level
tak perlah..
then terus terjah Ground Level















sumpah aku ingat mmg nak seronok2 jalan2 shopping2
sebab aku mmg plan nak sambar 2-3 barang
tapi end of with disappointment

ntahlah mungkin sebab Annisa yang telah
membuatkan mood aku tuk shopping lebur
or maybe sebab i seriously dont know where to start
sebab i'm following Hn n my bro jer all the time

so apa yang kami buat hanyalah jalan2 at every level
nak masuk dalam Jusco pun cam tak lalu
sebab orang dekat cashier mmg semuanya panjang jer linenya

tu pasal jalan2 kat luar jer..
end up lepas 2 hour kitaorg gerak balik
mom n dad shopping for groceries jer
our small family cuma beli air dalam Juscofamily adik aku pulak adalah shopping jugak

while waiting for my bro n his family
mom n me did some shopping kat ground floor tuh
ada booth barangan dari (not sure China or Vietnam or where)

aku ngan mama beli cincin jer
haha...
nak gelak pun ada
dalam banyak2 outlet kat situ alih2 kami cuma shopping
cincin rega RM5
kah kah kah...


aku amik 2 pasang mama amik 3
hehe
habuan nak pakai main2
org nak amik pun aku tak kisah..
tapi sebab mama tolong beli n bayar
so kalau ilang mau aku susah hati jugak kan
wpun reganya bukan ribu riban




hehe
lebih kurang ginilah bentuk cincinnya
aku amik satu batu rona ungu n satu lagi rona itam




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..