Skip to main content

sudahnya beli cincin jer RM10


credit to http://www.skyscrapercity.com

okeh so yesterday kami sekeluarga ke Queensbay, Penang
well mmg excited giler arrr nak gi sebab aku ingat last time aku pegi
dulu pun bukannya ronda sakan bagai nak rak
sebab kebetulan abah aku nak naik flight di Penang so on the way gi airport
kitaorang singgah..


sampai around 1 pm
terus park kat level 7..
aku rasa cam tak ramai sangat orang tapi kereta full jer every level
tak perlah..
then terus terjah Ground Level















sumpah aku ingat mmg nak seronok2 jalan2 shopping2
sebab aku mmg plan nak sambar 2-3 barang
tapi end of with disappointment

ntahlah mungkin sebab Annisa yang telah
membuatkan mood aku tuk shopping lebur
or maybe sebab i seriously dont know where to start
sebab i'm following Hn n my bro jer all the time

so apa yang kami buat hanyalah jalan2 at every level
nak masuk dalam Jusco pun cam tak lalu
sebab orang dekat cashier mmg semuanya panjang jer linenya

tu pasal jalan2 kat luar jer..
end up lepas 2 hour kitaorg gerak balik
mom n dad shopping for groceries jer
our small family cuma beli air dalam Juscofamily adik aku pulak adalah shopping jugak

while waiting for my bro n his family
mom n me did some shopping kat ground floor tuh
ada booth barangan dari (not sure China or Vietnam or where)

aku ngan mama beli cincin jer
haha...
nak gelak pun ada
dalam banyak2 outlet kat situ alih2 kami cuma shopping
cincin rega RM5
kah kah kah...


aku amik 2 pasang mama amik 3
hehe
habuan nak pakai main2
org nak amik pun aku tak kisah..
tapi sebab mama tolong beli n bayar
so kalau ilang mau aku susah hati jugak kan
wpun reganya bukan ribu riban




hehe
lebih kurang ginilah bentuk cincinnya
aku amik satu batu rona ungu n satu lagi rona itam




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...