Skip to main content

sudahnya beli cincin jer RM10


credit to http://www.skyscrapercity.com

okeh so yesterday kami sekeluarga ke Queensbay, Penang
well mmg excited giler arrr nak gi sebab aku ingat last time aku pegi
dulu pun bukannya ronda sakan bagai nak rak
sebab kebetulan abah aku nak naik flight di Penang so on the way gi airport
kitaorang singgah..


sampai around 1 pm
terus park kat level 7..
aku rasa cam tak ramai sangat orang tapi kereta full jer every level
tak perlah..
then terus terjah Ground Level















sumpah aku ingat mmg nak seronok2 jalan2 shopping2
sebab aku mmg plan nak sambar 2-3 barang
tapi end of with disappointment

ntahlah mungkin sebab Annisa yang telah
membuatkan mood aku tuk shopping lebur
or maybe sebab i seriously dont know where to start
sebab i'm following Hn n my bro jer all the time

so apa yang kami buat hanyalah jalan2 at every level
nak masuk dalam Jusco pun cam tak lalu
sebab orang dekat cashier mmg semuanya panjang jer linenya

tu pasal jalan2 kat luar jer..
end up lepas 2 hour kitaorg gerak balik
mom n dad shopping for groceries jer
our small family cuma beli air dalam Juscofamily adik aku pulak adalah shopping jugak

while waiting for my bro n his family
mom n me did some shopping kat ground floor tuh
ada booth barangan dari (not sure China or Vietnam or where)

aku ngan mama beli cincin jer
haha...
nak gelak pun ada
dalam banyak2 outlet kat situ alih2 kami cuma shopping
cincin rega RM5
kah kah kah...


aku amik 2 pasang mama amik 3
hehe
habuan nak pakai main2
org nak amik pun aku tak kisah..
tapi sebab mama tolong beli n bayar
so kalau ilang mau aku susah hati jugak kan
wpun reganya bukan ribu riban




hehe
lebih kurang ginilah bentuk cincinnya
aku amik satu batu rona ungu n satu lagi rona itam




Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata