Skip to main content

aku ingat dah kuar cerita nih..


alkisah masih dok dalam draft mode:


aku penah story kan aku nih mmg hantu Nescafe... sejak dari sekolah lagi aku mmg suka sangat dengan air nescafe nih... tapi not to nescafe o.. aku suka instant punya jugak.. macam2 da aku cuba.. Nescafe 3 in 1 tiga2 perisa aku dah try.. kalau gi sekolah mmg hari2 aku order Nescafe Ais...


Justify Full

segala jenis minuman yang ala2 nescafe or instant coffee nih mmg aku suka.. sampai ke satu tahap kalau tak minum satu hari alamat sampai bertemu balik dengan air nih ler aku akan sakit kepala.. org cakap aku nih macam da ketagihan dengan air nih.. tapi aku penah dengar satu ceramah cakap ketagihan nih kalau kita amik something tuh more than 8 times/day then baru boleh dianggap ketagihan.. aku paling max pun hanyalah 2-3 kali.. ikut mood aku





bebaru nih Hn introduce aku pada White Coffee nih.. kalau nak ikut dah lama aku kenal.. kot iklan dalam tv tuh.. tapi tak pernah lah lagi aku cuba minum.. ntah memula aku ingat cam tak sedap.. so aku cam tak teringin pun nak cuba.. tapi masa dekat Langkawi (Hn's course dulu) dia cakap coffee nih sedap.. so waktu lepas ke sebelum bfast tah (tak ingat) aku try minum.. alkisah mmg sedap.. hehe.. rasa cam ner ek.. cam white coffee ler (walhal ni 1st time aku minum) sedap ler bagi tekak aku yang mmg gilakan benda2 kafein nih kan..






start dari hari tuh.. aku mula suka dengan coffee nih.. kalau sebelum nih dok amik Nescafe 3 in 1 yang regular tuh.. dan kadang2 amik Radix (setiap pagi) so waktu ada coffee nih aku prefer yang nih berbanding 2 jenih lagi tuh.. hehe.. amboiiii dah dapat yang lebih sedap lupakan yang lain nooo.. sungguh kejam..





tengok gambar jer aku dah cam uuuu sedapnya.. hehe.. tapi sebab tadi da Hn belikan nescafe ais (830pm) so takkan nak bantai segelas lagi coffee mau aku tak tido malam nih kan.. (dah ler tengah ujan nih) takpelah esok masih ada (insyaallah)





yum.. yum sedapnya..
(pasni sapa nak belanja saya minum tau no saya suka air apa)


tapi ada ka orang nak belanja saya??





Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata