Skip to main content

aku ingat dah kuar cerita nih..


alkisah masih dok dalam draft mode:


aku penah story kan aku nih mmg hantu Nescafe... sejak dari sekolah lagi aku mmg suka sangat dengan air nescafe nih... tapi not to nescafe o.. aku suka instant punya jugak.. macam2 da aku cuba.. Nescafe 3 in 1 tiga2 perisa aku dah try.. kalau gi sekolah mmg hari2 aku order Nescafe Ais...


Justify Full

segala jenis minuman yang ala2 nescafe or instant coffee nih mmg aku suka.. sampai ke satu tahap kalau tak minum satu hari alamat sampai bertemu balik dengan air nih ler aku akan sakit kepala.. org cakap aku nih macam da ketagihan dengan air nih.. tapi aku penah dengar satu ceramah cakap ketagihan nih kalau kita amik something tuh more than 8 times/day then baru boleh dianggap ketagihan.. aku paling max pun hanyalah 2-3 kali.. ikut mood aku





bebaru nih Hn introduce aku pada White Coffee nih.. kalau nak ikut dah lama aku kenal.. kot iklan dalam tv tuh.. tapi tak pernah lah lagi aku cuba minum.. ntah memula aku ingat cam tak sedap.. so aku cam tak teringin pun nak cuba.. tapi masa dekat Langkawi (Hn's course dulu) dia cakap coffee nih sedap.. so waktu lepas ke sebelum bfast tah (tak ingat) aku try minum.. alkisah mmg sedap.. hehe.. rasa cam ner ek.. cam white coffee ler (walhal ni 1st time aku minum) sedap ler bagi tekak aku yang mmg gilakan benda2 kafein nih kan..






start dari hari tuh.. aku mula suka dengan coffee nih.. kalau sebelum nih dok amik Nescafe 3 in 1 yang regular tuh.. dan kadang2 amik Radix (setiap pagi) so waktu ada coffee nih aku prefer yang nih berbanding 2 jenih lagi tuh.. hehe.. amboiiii dah dapat yang lebih sedap lupakan yang lain nooo.. sungguh kejam..





tengok gambar jer aku dah cam uuuu sedapnya.. hehe.. tapi sebab tadi da Hn belikan nescafe ais (830pm) so takkan nak bantai segelas lagi coffee mau aku tak tido malam nih kan.. (dah ler tengah ujan nih) takpelah esok masih ada (insyaallah)





yum.. yum sedapnya..
(pasni sapa nak belanja saya minum tau no saya suka air apa)


tapi ada ka orang nak belanja saya??





Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…