Skip to main content

aku yang tadak dalam gambar

raya kalinih paling sempoiiii
sebabnya aku cam malas noo nak amik gambar..
gambar family belah Hn langsung tadak..
belah aku pun sama..
huhu.. sedih pun ada..
tapi nak buat camner..


mood awal pagi raya terganggu..
tapi takmo ingat lagi..
ini pun hanyalah gegambar anak2 yang sempat snap
sebabnya nanti kang tadak langsung gambar kenangan
Hari Raya dorang..





raya tahun nih aku tak gi semayang pun
sebab memikirkan Afi tadak sapa nak tolong siapkan..
sian dekat mak yang sibuk mengemas rumah..

adik2 pulak sibuk dengan persiapan masing2
dan aku punya 2 puteri n sorang putera untuk diuruskan..
so awal pagi tuh mmg agak kelam kabut..

Raya pertama as usual kami di umah mak (Hn's family)
kalau macam tahun lepas kami akan kuar gi amik gambar (studio)
lepas solat sunat Aidilfitri tapi kalinih semua jadi macam kelam kabut semacam jer


so tadak ler gambar raya semua ahli keluarga except for us
stayed at home until 11 something sebab nak terus gerak gi umah
tok Hn memandangkan semua pakcik makcik dia akan berkumpul di situ
alhamdulillah dapat ler jumpa semua sanak sedara sebelah Hn
kecuali yang tak balik Pak Tam dia..
(kalau tak silap laaaa)


pun tadak gambar yang kami amik di situ..



lepas jer balik dari rumah tok terus balik rumah sebab Afi pun dah tido..
memandangkan raya kalinih jatuh ari Jumaat so Hn pun
siap2 tuk gi semayang.. and aku n anak2 amik kesempatan tido
haha.. ntah apa2 kan cerita raya aku.. mmg tadak yang happening sangat

lepas Jumaat barulah ramai yang datang ke rumah..
tak menang tangan jugak tapi mujurlah hanya kaum keluarga jer yang datang
dek kerana kami mengejar masa tuk balik ke rumah tok aku plak (@ Kepala Batas, Penang)
so kekdahnya around 4 something kot.. kami gerak ke Kangar tuk amik gambar family
dan sempat jugak singgah ke rumah Pak Ngah Hn kejap pastu terus gerak balik ke Arau
tuk settle few things.. tinggal baju2 kotor dan bergeraklah kami ke umah tok aku



perjalanan balik smooth jer...
dekat2 nak Maghrib jugak barulah kami sampai.. hehe..
then terus gi raya umah Mak Long aku yang hanyalah sekangkang kera jer dari rumah tok
uwaaaa ada sate.. my fav tuh... melantak sakan ler kan..

then balik rumah tok



uwaaaa family aku tadak dalam nih.. sedih.. uwaaaaaa

malam tuh celebrate birthday boy si Adam
amboiii sonok nooo sambut birthday hari raya..
Adam jgn noti2 yer.. Mak Long dah kasi duit raya kan..


oklah korang.. sampai sini dulu.. i have works to do



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata