Skip to main content

aku yang tadak dalam gambar

raya kalinih paling sempoiiii
sebabnya aku cam malas noo nak amik gambar..
gambar family belah Hn langsung tadak..
belah aku pun sama..
huhu.. sedih pun ada..
tapi nak buat camner..


mood awal pagi raya terganggu..
tapi takmo ingat lagi..
ini pun hanyalah gegambar anak2 yang sempat snap
sebabnya nanti kang tadak langsung gambar kenangan
Hari Raya dorang..





raya tahun nih aku tak gi semayang pun
sebab memikirkan Afi tadak sapa nak tolong siapkan..
sian dekat mak yang sibuk mengemas rumah..

adik2 pulak sibuk dengan persiapan masing2
dan aku punya 2 puteri n sorang putera untuk diuruskan..
so awal pagi tuh mmg agak kelam kabut..

Raya pertama as usual kami di umah mak (Hn's family)
kalau macam tahun lepas kami akan kuar gi amik gambar (studio)
lepas solat sunat Aidilfitri tapi kalinih semua jadi macam kelam kabut semacam jer


so tadak ler gambar raya semua ahli keluarga except for us
stayed at home until 11 something sebab nak terus gerak gi umah
tok Hn memandangkan semua pakcik makcik dia akan berkumpul di situ
alhamdulillah dapat ler jumpa semua sanak sedara sebelah Hn
kecuali yang tak balik Pak Tam dia..
(kalau tak silap laaaa)


pun tadak gambar yang kami amik di situ..



lepas jer balik dari rumah tok terus balik rumah sebab Afi pun dah tido..
memandangkan raya kalinih jatuh ari Jumaat so Hn pun
siap2 tuk gi semayang.. and aku n anak2 amik kesempatan tido
haha.. ntah apa2 kan cerita raya aku.. mmg tadak yang happening sangat

lepas Jumaat barulah ramai yang datang ke rumah..
tak menang tangan jugak tapi mujurlah hanya kaum keluarga jer yang datang
dek kerana kami mengejar masa tuk balik ke rumah tok aku plak (@ Kepala Batas, Penang)
so kekdahnya around 4 something kot.. kami gerak ke Kangar tuk amik gambar family
dan sempat jugak singgah ke rumah Pak Ngah Hn kejap pastu terus gerak balik ke Arau
tuk settle few things.. tinggal baju2 kotor dan bergeraklah kami ke umah tok aku



perjalanan balik smooth jer...
dekat2 nak Maghrib jugak barulah kami sampai.. hehe..
then terus gi raya umah Mak Long aku yang hanyalah sekangkang kera jer dari rumah tok
uwaaaa ada sate.. my fav tuh... melantak sakan ler kan..

then balik rumah tok



uwaaaa family aku tadak dalam nih.. sedih.. uwaaaaaa

malam tuh celebrate birthday boy si Adam
amboiii sonok nooo sambut birthday hari raya..
Adam jgn noti2 yer.. Mak Long dah kasi duit raya kan..


oklah korang.. sampai sini dulu.. i have works to do



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...