Skip to main content

aku yang tadak dalam gambar

raya kalinih paling sempoiiii
sebabnya aku cam malas noo nak amik gambar..
gambar family belah Hn langsung tadak..
belah aku pun sama..
huhu.. sedih pun ada..
tapi nak buat camner..


mood awal pagi raya terganggu..
tapi takmo ingat lagi..
ini pun hanyalah gegambar anak2 yang sempat snap
sebabnya nanti kang tadak langsung gambar kenangan
Hari Raya dorang..





raya tahun nih aku tak gi semayang pun
sebab memikirkan Afi tadak sapa nak tolong siapkan..
sian dekat mak yang sibuk mengemas rumah..

adik2 pulak sibuk dengan persiapan masing2
dan aku punya 2 puteri n sorang putera untuk diuruskan..
so awal pagi tuh mmg agak kelam kabut..

Raya pertama as usual kami di umah mak (Hn's family)
kalau macam tahun lepas kami akan kuar gi amik gambar (studio)
lepas solat sunat Aidilfitri tapi kalinih semua jadi macam kelam kabut semacam jer


so tadak ler gambar raya semua ahli keluarga except for us
stayed at home until 11 something sebab nak terus gerak gi umah
tok Hn memandangkan semua pakcik makcik dia akan berkumpul di situ
alhamdulillah dapat ler jumpa semua sanak sedara sebelah Hn
kecuali yang tak balik Pak Tam dia..
(kalau tak silap laaaa)


pun tadak gambar yang kami amik di situ..



lepas jer balik dari rumah tok terus balik rumah sebab Afi pun dah tido..
memandangkan raya kalinih jatuh ari Jumaat so Hn pun
siap2 tuk gi semayang.. and aku n anak2 amik kesempatan tido
haha.. ntah apa2 kan cerita raya aku.. mmg tadak yang happening sangat

lepas Jumaat barulah ramai yang datang ke rumah..
tak menang tangan jugak tapi mujurlah hanya kaum keluarga jer yang datang
dek kerana kami mengejar masa tuk balik ke rumah tok aku plak (@ Kepala Batas, Penang)
so kekdahnya around 4 something kot.. kami gerak ke Kangar tuk amik gambar family
dan sempat jugak singgah ke rumah Pak Ngah Hn kejap pastu terus gerak balik ke Arau
tuk settle few things.. tinggal baju2 kotor dan bergeraklah kami ke umah tok aku



perjalanan balik smooth jer...
dekat2 nak Maghrib jugak barulah kami sampai.. hehe..
then terus gi raya umah Mak Long aku yang hanyalah sekangkang kera jer dari rumah tok
uwaaaa ada sate.. my fav tuh... melantak sakan ler kan..

then balik rumah tok



uwaaaa family aku tadak dalam nih.. sedih.. uwaaaaaa

malam tuh celebrate birthday boy si Adam
amboiii sonok nooo sambut birthday hari raya..
Adam jgn noti2 yer.. Mak Long dah kasi duit raya kan..


oklah korang.. sampai sini dulu.. i have works to do



Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…