Skip to main content

bilakah masa yang sesuai agaknya....

i bought this shoes for raya.. hehe.. Hn yang berkenan sangat dengan design dia. Aku pun tumpang suka sebab aku dulu penah ada kasut mcm gini tapi bukan ler high heel.. so kekdahnya masuk Vincci itu hari aku sambar ler kasut nih.. hehe thanks to encik hubby kerna men'sponsor'kan kasut nih..







mmg cantik the design (bagi akulah) dan mmg aku berangan sangat nak pakai gi mana2 kasut nih.. tapi dek kerna nak beraya jenuh meredah jalan tar bagai so aku sayang takut rosak dan akhirnya ia masih selamat di dalam kotak.. menunggu masa dan ketikanya yang sesuai untuk ianya di pakai..



haaa korang tengokler betapa tingginya heel dia.. hehe.. aku rasa one of the highest among shoes yang aku ada.. nak pakai gi sekolah aku rasa amat tidak sesuai.. kang orang kata aku gila melaram kasut tinggi2 pulak gi sekolah.. tak pun kang jadi pulak cam kes berapa tahun lepas ada cikgu ketuk kepala budak ngan heels ni kan.. hehe...

aku mmg dok pakai stiletto jugak gi sekolah.. 3 inci pun kengkawan da riuh.. cakap aku nih dah cukup tinggi yang nak pakai tinggi lagi tuh buat apa.. hehe.. sebenarnya aku rasa itu kepuasan yang aku rasa bila dapat pakai heel sebab kadang2 bila aku layan Crocs aku yang sempoi gilosss tu pi sekolah.. aku rasa cam bebudak tengok selekeh betul cikgu nih.. pakai kasut cam budak2.. wpun rega kasut tuh lebih mahal dari kasut tinggi yang besa2 aku dok pakai tuh...




lagipun cikgu aku penah pesan.. suh pakai high heel baru nampak class... cewah.. yolah waktu tuh aku n kawan2 amik course secretary (dengan harapan nanti jadi secretarylah) tu pasal kena start belajar pakai kasut tinggi2, pakai mekap cantik2 dan sebagainya.. alih2 aku jadi cikgu tapi tetap ingat pesan cikgu aku.. so that is why aku pakai heels gi sekolah...




nilah ropa serba ringkas beg yang Hn beli tuk aku itu hari.. hehe.. big bag.. tapi sekarang aku rasa cam susah pulak.. especially time nak gagau benda2 alah kecik dalam beg tuh sebab dia agak dalam... u know what i mean kan.. terasa cam nak pakai beg yang tak berapa dalam n senang nak cekau barang dalam beg tuh..

apapun bersyukur sebab dapat bag nih.. sebab besau dan aku boleh sumbat segala mak nenek dalam tuh.


saja nak letak muka sendirik...



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..