Skip to main content

kantoiiiiiii




sekarang nih ada di rumah my mom
alhamdulillah selamat sampai wpun waktu otw tuh Hn tersangat ler mengantuknya
while driving the car
huhu
sampai terus tolong mama buatkan sagu ngan kuah gula melaka tuh
adehhh ada ke nama khas bagi kuih or desert nih ek
aku suka bangat sama nya

semalam jugak discover that
my twin ada ngelat sikit bab puasa




tahun nih tahun ke dua dorang berpuasa..

all this while mmg aku dok rasa yang ada ketika tertentu dorang
terlupa n temakan..
tapi yesterday masa kat umah MIL
mmg aku nampak ada bungkusan makanan dekat tempat dorang dok main

so aku syak ler yang dorang makan..
aku idakler nak marah bersungguh kan
sebab dorang sedang belajar berpuasa..
kalau tak puasa pun takpelah

tapi bila di tanya
dorang cakap tak makan..
huhu
Hn angin ler... sebab sah2 benda tuh ada kat situ
sapa lagi yg nak makan kan...



akhirnya dorang mengaku yang dorang makan..
aku taknak marah sangat sebab aku dulu pun
waktu umur dorang belum tentu dapat puasa penuh gini
alah nama pun budak2 kan..
so i told themkalau dorang tak larat nak puasa bagitau lah
aku janji takkan marah seba aku taknak dorang start menipu


aku harap sangat dorang faham...
tapi yang best tuh
bila tanya si adik.. cam malu2 alah jer bila tanya makan ke tak
tapi bila tanya si kakak...she said that adik yang ajak makan..




so the mastermind is adik lah kot..
hehe...
pandai ler korang berdua ek




lagi satu
dorang pulak dah tahu tak puasa kan
bukannya reti nak minum air ke
they just ate
dah tu makan pulak biskut or cam kes kat umah MIL tuh
makan maruku jer..




then tunggulah sampai waktu berbuka pulak
barulah minum air...


macam2 hal lah korang berdua nih...





teringat dulu kecik2 minum air waktu amik air semayang.. hehe... kes tak puasa...
terbalik kot.. si anak makan jer.. aku dulu bantai air jer..
haha...
so should not blame them.. but will try to educate them



Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…