Skip to main content

kantoiiiiiii




sekarang nih ada di rumah my mom
alhamdulillah selamat sampai wpun waktu otw tuh Hn tersangat ler mengantuknya
while driving the car
huhu
sampai terus tolong mama buatkan sagu ngan kuah gula melaka tuh
adehhh ada ke nama khas bagi kuih or desert nih ek
aku suka bangat sama nya

semalam jugak discover that
my twin ada ngelat sikit bab puasa




tahun nih tahun ke dua dorang berpuasa..

all this while mmg aku dok rasa yang ada ketika tertentu dorang
terlupa n temakan..
tapi yesterday masa kat umah MIL
mmg aku nampak ada bungkusan makanan dekat tempat dorang dok main

so aku syak ler yang dorang makan..
aku idakler nak marah bersungguh kan
sebab dorang sedang belajar berpuasa..
kalau tak puasa pun takpelah

tapi bila di tanya
dorang cakap tak makan..
huhu
Hn angin ler... sebab sah2 benda tuh ada kat situ
sapa lagi yg nak makan kan...



akhirnya dorang mengaku yang dorang makan..
aku taknak marah sangat sebab aku dulu pun
waktu umur dorang belum tentu dapat puasa penuh gini
alah nama pun budak2 kan..
so i told themkalau dorang tak larat nak puasa bagitau lah
aku janji takkan marah seba aku taknak dorang start menipu


aku harap sangat dorang faham...
tapi yang best tuh
bila tanya si adik.. cam malu2 alah jer bila tanya makan ke tak
tapi bila tanya si kakak...she said that adik yang ajak makan..




so the mastermind is adik lah kot..
hehe...
pandai ler korang berdua ek




lagi satu
dorang pulak dah tahu tak puasa kan
bukannya reti nak minum air ke
they just ate
dah tu makan pulak biskut or cam kes kat umah MIL tuh
makan maruku jer..




then tunggulah sampai waktu berbuka pulak
barulah minum air...


macam2 hal lah korang berdua nih...





teringat dulu kecik2 minum air waktu amik air semayang.. hehe... kes tak puasa...
terbalik kot.. si anak makan jer.. aku dulu bantai air jer..
haha...
so should not blame them.. but will try to educate them



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata