Skip to main content

n3 gambar p Penang harituh

nih cerita Sabtu lepas.. masa aku ngan the family gi antar adik ipar aku ke Penang Airport.. dia mau balik Sabah bah.. hehe.. aku ada buat entry nih itu hari.. ler tak caya hah nah gi baca balik.. story pasal kami tak plan pun nak gi antar tapi n3 kalinih aku cuma nak gegambar yg aku snap harituh...


aku ngan Afi.. budak nih kalau tak di carry alamat nyer jenuh le aku kena berkejaran satu airport tuh mengejar dia.. sebab he will not walk but run ok.. so kalau nak pastikan perjalanan kami di mana2 tempat adalah selamat dan tidak huru hara.. jadinya either me or Hn will carry this big boy now.. tapi baby wearing Afi sekarang adalah amat seksa ok.. he is 11 kg now.. terasa sungguh bila wear Afi.. tapi apa boleh buat... dalam stroller boleh le gagah kot dalam 10-15 minit.. itu paling lama...



nilah ropanya adik Hn yang belajar nun di Sabah nun.. hehe.. semoga sihat dan selamat di negeri orang nooo.. itu hari masa balik raya she suggested me to buka gerai jualan barang2 dari Sabah.. apa lagi kalau tak gelang tangan mutiara dari sana.. dia cakap sungguh murah dan berbaloi menjualnya di sini.. aku no comment jer.. tapi tulah aku nih tak baper gemar menjual.. membeli boleh arr.. apapun tengoklah nanti camner.. boleh juga tambah pendapatan kan..



silap pakai kasut.. dan juga kes tidak bawak kasut spare.. so terpaksalah wear Afi while wearing this high heel.. boleh tahan gagah jugak ler aku sebab berjaya melakukan ini.. mujur tak terjatuh or what ever kan.. kalau tak sakit boleh malu pun boleh.. tapi once dapat seat dekat waiting hall tuh mmg terus arrr cabut kasut sat.. tapi tak lama pun sebabnya pastu jenuh nak mengejar si kecik nih..

airport pulak boleh tahan ramai jugak malam tuh.. so mana nak tengok twin lagi.. mana nak wearing Afi lagi.. so agak tercabar jugak ler kesabaran aku time tuh.. Hn dok layan anak buah dia yang balik sekali dengan adik dia malam tuh..



uikss jelir lidah pulak dah budak kecik nih..


saja seronok tangkap gambar sendiri kot cermin kereta

kesimpulan dari situasi dan cerita di atas.. kalau rasa tak selesa dengan high heels or kalau rasa kena buat perkara2 seperti di atas.. boleh ler spare satu kasut yang sedap n senang di sarung (gantian) kalau tak mau meraung ler kat situ kan.. hehe.. tapi aku still boleh control( sendiri mau ingat ler sapa suh cari sakit)

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..