Skip to main content

n3 gambar p Penang harituh

nih cerita Sabtu lepas.. masa aku ngan the family gi antar adik ipar aku ke Penang Airport.. dia mau balik Sabah bah.. hehe.. aku ada buat entry nih itu hari.. ler tak caya hah nah gi baca balik.. story pasal kami tak plan pun nak gi antar tapi n3 kalinih aku cuma nak gegambar yg aku snap harituh...


aku ngan Afi.. budak nih kalau tak di carry alamat nyer jenuh le aku kena berkejaran satu airport tuh mengejar dia.. sebab he will not walk but run ok.. so kalau nak pastikan perjalanan kami di mana2 tempat adalah selamat dan tidak huru hara.. jadinya either me or Hn will carry this big boy now.. tapi baby wearing Afi sekarang adalah amat seksa ok.. he is 11 kg now.. terasa sungguh bila wear Afi.. tapi apa boleh buat... dalam stroller boleh le gagah kot dalam 10-15 minit.. itu paling lama...



nilah ropanya adik Hn yang belajar nun di Sabah nun.. hehe.. semoga sihat dan selamat di negeri orang nooo.. itu hari masa balik raya she suggested me to buka gerai jualan barang2 dari Sabah.. apa lagi kalau tak gelang tangan mutiara dari sana.. dia cakap sungguh murah dan berbaloi menjualnya di sini.. aku no comment jer.. tapi tulah aku nih tak baper gemar menjual.. membeli boleh arr.. apapun tengoklah nanti camner.. boleh juga tambah pendapatan kan..



silap pakai kasut.. dan juga kes tidak bawak kasut spare.. so terpaksalah wear Afi while wearing this high heel.. boleh tahan gagah jugak ler aku sebab berjaya melakukan ini.. mujur tak terjatuh or what ever kan.. kalau tak sakit boleh malu pun boleh.. tapi once dapat seat dekat waiting hall tuh mmg terus arrr cabut kasut sat.. tapi tak lama pun sebabnya pastu jenuh nak mengejar si kecik nih..

airport pulak boleh tahan ramai jugak malam tuh.. so mana nak tengok twin lagi.. mana nak wearing Afi lagi.. so agak tercabar jugak ler kesabaran aku time tuh.. Hn dok layan anak buah dia yang balik sekali dengan adik dia malam tuh..



uikss jelir lidah pulak dah budak kecik nih..


saja seronok tangkap gambar sendiri kot cermin kereta

kesimpulan dari situasi dan cerita di atas.. kalau rasa tak selesa dengan high heels or kalau rasa kena buat perkara2 seperti di atas.. boleh ler spare satu kasut yang sedap n senang di sarung (gantian) kalau tak mau meraung ler kat situ kan.. hehe.. tapi aku still boleh control( sendiri mau ingat ler sapa suh cari sakit)

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…