Skip to main content

potong daging kambing itu...

Hn da selesai puasa 6..
aku masih berbaki 2 hari..
so ari last dia puasa tuh (eh bukan last 2nd last)
aku ajak dia berbuka di Kopitiam kat C-Mart

sebab masa bulan puasa itu hari ada try jugak dorang punya pakej
not bad.. chicken chop dia anak aku cukup suka
so alang2 da gaji bawakler princess aku yang sungguh mencabar kesabaranku tuh
ke sana tuk makan2..





lagi pulak ntah kenapa aku teringin nak makan lamb chop
haaa ni sebab ada member yang jaga exam UPSR itu hari cakap
dorang jamuan raya makan kambing
terus tetiba aku teringin nak makan... apalagi tuh yang ajak Hn tuh
(niat mmg nak belanja dorang makan maaa)


around 630pm kami gerak dari rumah yang hanyalah sekangkang kera jer
ke C-Mart Arau..
hehe.. sonok ler Arau da ada supermarket besar.. aku rasa cam tiap2 hari jer nak gi situ

sampai jer terus gi tempat makan dulu.. buat order.. kang nanti nak masuk beli barang
takut kang tak sempat pulak Hn nak berbuka
wo we ordered chicken chop 2 set for twin n Hn
aku amik lamb chop
air pula ice lemon tea for twin, bandung 3 layers for me n apatah Hn punya air tuh
ada asam boi dalam juice dia..





off we go to shopping..
then Hn turun simpan barang dalam kereta and cargaassss ke tempat makan
these are our foods..




time makan adalah sungguh kritikal kalau ini budak ada di sisi
dia bukan mau duduk dalam highchair tuh lama2..
mmg mengelupur nak turun bawah.. main2..
adeh.. yang kitaorg nih kalut nak makan.. huhu
dugaan sungguh..




my lamb chop were ok..
uuu tetiba cam nak makan lagi..
tapi itu hari pas makan mau rasa cam tak stabil jer kejap diri aku nih..
rasa cam ner tah..
tapi orang kata makan kambing is better than makan daging lembu kan..

ikut sunnah Nabi Muhammad s.a.w



enjoying their foods n drinks..

cam tadak idea lak nak tulis apa..


ishhhhh air bandung tuh sungguh menggoda arrrr..
jom kengkawan kita gi makan nak tak..









sapa nak belanja..
sila angkat beg duit anda..






Comments

  1. bandung 3 layer dgn lamb chop tu my fav la kak ina...

    ReplyDelete
  2. uishh yeke lily.. hehe..
    gi lah makan yer...

    sedap gak..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…