Skip to main content

potong daging kambing itu...

Hn da selesai puasa 6..
aku masih berbaki 2 hari..
so ari last dia puasa tuh (eh bukan last 2nd last)
aku ajak dia berbuka di Kopitiam kat C-Mart

sebab masa bulan puasa itu hari ada try jugak dorang punya pakej
not bad.. chicken chop dia anak aku cukup suka
so alang2 da gaji bawakler princess aku yang sungguh mencabar kesabaranku tuh
ke sana tuk makan2..





lagi pulak ntah kenapa aku teringin nak makan lamb chop
haaa ni sebab ada member yang jaga exam UPSR itu hari cakap
dorang jamuan raya makan kambing
terus tetiba aku teringin nak makan... apalagi tuh yang ajak Hn tuh
(niat mmg nak belanja dorang makan maaa)


around 630pm kami gerak dari rumah yang hanyalah sekangkang kera jer
ke C-Mart Arau..
hehe.. sonok ler Arau da ada supermarket besar.. aku rasa cam tiap2 hari jer nak gi situ

sampai jer terus gi tempat makan dulu.. buat order.. kang nanti nak masuk beli barang
takut kang tak sempat pulak Hn nak berbuka
wo we ordered chicken chop 2 set for twin n Hn
aku amik lamb chop
air pula ice lemon tea for twin, bandung 3 layers for me n apatah Hn punya air tuh
ada asam boi dalam juice dia..





off we go to shopping..
then Hn turun simpan barang dalam kereta and cargaassss ke tempat makan
these are our foods..




time makan adalah sungguh kritikal kalau ini budak ada di sisi
dia bukan mau duduk dalam highchair tuh lama2..
mmg mengelupur nak turun bawah.. main2..
adeh.. yang kitaorg nih kalut nak makan.. huhu
dugaan sungguh..




my lamb chop were ok..
uuu tetiba cam nak makan lagi..
tapi itu hari pas makan mau rasa cam tak stabil jer kejap diri aku nih..
rasa cam ner tah..
tapi orang kata makan kambing is better than makan daging lembu kan..

ikut sunnah Nabi Muhammad s.a.w



enjoying their foods n drinks..

cam tadak idea lak nak tulis apa..


ishhhhh air bandung tuh sungguh menggoda arrrr..
jom kengkawan kita gi makan nak tak..









sapa nak belanja..
sila angkat beg duit anda..






Comments

  1. bandung 3 layer dgn lamb chop tu my fav la kak ina...

    ReplyDelete
  2. uishh yeke lily.. hehe..
    gi lah makan yer...

    sedap gak..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...