Skip to main content

satu hari pada 20 September 2010

haritu hari Isnin.. bebudak mmg sekolah ler kan..
dan kebetulan pulak it's their 7th birthday..
so sejak dari malamnya dah kalut pesan tuk belikan kek bagai..
nak bawak ke sekolah.. nak celebrate di sekolah..

alkisah aku tidak jugak membelinya sebab maybe susah since aku pun sekolah
sapa nak tolong2 kat kelas dia nanti..
takkan nak susahkan cikgu2 dia pulak

what i did was aku pack kan jajan tuk dorang
plus a pencil each..
haaaa aku bagi pencil tuh sebab bebudak nih sokmo2 ilang pencil
jadi bila ada pencil sorang satu kan senang
hehe...
(jgn salah ertikan pemberian aku nih yer)

sempat ler singgah sekejap tuk delivered the jajan and then aku terus balik rumah
(aritu ari melawat pusat peperiksaan UPSR)
so dapat ler balik awal..




malam aku da plan nak bawak dorang makan/celebrate their birthday di Secret Recipe
kebetulan jugak anak Hn aka kawan sekolah dorang juga
adalah sama tarikh lahirnya..

we planned to do it together..
beli sebiji kek Tiramisu
then share among us two families..
not bad..
cuma letih mengawal si kecik yang sungguh aktif


kalau time letak atas highchair sangatlah dia aktif..
asyik nak panjat turun ke bawah jer.. nak makan pun tak senang
so we take turns la to eat kan..

mujur kek jer pun
no other side dishes.. sebab memasing da konyang makan kat umah
(dah tahu kang susah nak makan)



the birthday girls n boy..
baju ijau adalah adik b'day boy.. budak tuh pun da selamat di kerjakan dek Afi
elok dia tengok dok suap kek
Afi gi tarik kerusi dia (just imagine okeh)
sampai mujur budak tuh tak terlentang ke belakang..

hehe..
ganas tak anak ku




we booked the cake earlier that evening lah senang sikit.. kalau malam baru nak
order alamat kul baper nak blh makan kan..
kebetulan pulak mmg aku ngan Hn kuar gi Kangar so kamilah yang p order kek

aku ingat nak amik slices jer.. senang kan sapa nak makan apa..
tapi Hn insist to eat the Tiramisu (his feveret lepas aku introduce SC to him)
so bantai jelah




muka budak tak puas hati sebab kena duduk atas kerusi...
dia nak kalau dibiarkan bebas mengembara ke seluruh pelusuk kedai tuh
mana boleh kan...



gambar the birthday girls.. sampai jugak hajat aku nak bawak dorang gi makan
kat sini.. wpun plan asal just us tapi tak kisah lah
ramai2 pun sonok jugak..
hehe...


yuhuuuu tak mo balik ker..


Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…