Skip to main content

satu hari pada 20 September 2010

haritu hari Isnin.. bebudak mmg sekolah ler kan..
dan kebetulan pulak it's their 7th birthday..
so sejak dari malamnya dah kalut pesan tuk belikan kek bagai..
nak bawak ke sekolah.. nak celebrate di sekolah..

alkisah aku tidak jugak membelinya sebab maybe susah since aku pun sekolah
sapa nak tolong2 kat kelas dia nanti..
takkan nak susahkan cikgu2 dia pulak

what i did was aku pack kan jajan tuk dorang
plus a pencil each..
haaaa aku bagi pencil tuh sebab bebudak nih sokmo2 ilang pencil
jadi bila ada pencil sorang satu kan senang
hehe...
(jgn salah ertikan pemberian aku nih yer)

sempat ler singgah sekejap tuk delivered the jajan and then aku terus balik rumah
(aritu ari melawat pusat peperiksaan UPSR)
so dapat ler balik awal..




malam aku da plan nak bawak dorang makan/celebrate their birthday di Secret Recipe
kebetulan jugak anak Hn aka kawan sekolah dorang juga
adalah sama tarikh lahirnya..

we planned to do it together..
beli sebiji kek Tiramisu
then share among us two families..
not bad..
cuma letih mengawal si kecik yang sungguh aktif


kalau time letak atas highchair sangatlah dia aktif..
asyik nak panjat turun ke bawah jer.. nak makan pun tak senang
so we take turns la to eat kan..

mujur kek jer pun
no other side dishes.. sebab memasing da konyang makan kat umah
(dah tahu kang susah nak makan)



the birthday girls n boy..
baju ijau adalah adik b'day boy.. budak tuh pun da selamat di kerjakan dek Afi
elok dia tengok dok suap kek
Afi gi tarik kerusi dia (just imagine okeh)
sampai mujur budak tuh tak terlentang ke belakang..

hehe..
ganas tak anak ku




we booked the cake earlier that evening lah senang sikit.. kalau malam baru nak
order alamat kul baper nak blh makan kan..
kebetulan pulak mmg aku ngan Hn kuar gi Kangar so kamilah yang p order kek

aku ingat nak amik slices jer.. senang kan sapa nak makan apa..
tapi Hn insist to eat the Tiramisu (his feveret lepas aku introduce SC to him)
so bantai jelah




muka budak tak puas hati sebab kena duduk atas kerusi...
dia nak kalau dibiarkan bebas mengembara ke seluruh pelusuk kedai tuh
mana boleh kan...



gambar the birthday girls.. sampai jugak hajat aku nak bawak dorang gi makan
kat sini.. wpun plan asal just us tapi tak kisah lah
ramai2 pun sonok jugak..
hehe...


yuhuuuu tak mo balik ker..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata