Skip to main content

satu hari pada 20 September 2010

haritu hari Isnin.. bebudak mmg sekolah ler kan..
dan kebetulan pulak it's their 7th birthday..
so sejak dari malamnya dah kalut pesan tuk belikan kek bagai..
nak bawak ke sekolah.. nak celebrate di sekolah..

alkisah aku tidak jugak membelinya sebab maybe susah since aku pun sekolah
sapa nak tolong2 kat kelas dia nanti..
takkan nak susahkan cikgu2 dia pulak

what i did was aku pack kan jajan tuk dorang
plus a pencil each..
haaaa aku bagi pencil tuh sebab bebudak nih sokmo2 ilang pencil
jadi bila ada pencil sorang satu kan senang
hehe...
(jgn salah ertikan pemberian aku nih yer)

sempat ler singgah sekejap tuk delivered the jajan and then aku terus balik rumah
(aritu ari melawat pusat peperiksaan UPSR)
so dapat ler balik awal..




malam aku da plan nak bawak dorang makan/celebrate their birthday di Secret Recipe
kebetulan jugak anak Hn aka kawan sekolah dorang juga
adalah sama tarikh lahirnya..

we planned to do it together..
beli sebiji kek Tiramisu
then share among us two families..
not bad..
cuma letih mengawal si kecik yang sungguh aktif


kalau time letak atas highchair sangatlah dia aktif..
asyik nak panjat turun ke bawah jer.. nak makan pun tak senang
so we take turns la to eat kan..

mujur kek jer pun
no other side dishes.. sebab memasing da konyang makan kat umah
(dah tahu kang susah nak makan)



the birthday girls n boy..
baju ijau adalah adik b'day boy.. budak tuh pun da selamat di kerjakan dek Afi
elok dia tengok dok suap kek
Afi gi tarik kerusi dia (just imagine okeh)
sampai mujur budak tuh tak terlentang ke belakang..

hehe..
ganas tak anak ku




we booked the cake earlier that evening lah senang sikit.. kalau malam baru nak
order alamat kul baper nak blh makan kan..
kebetulan pulak mmg aku ngan Hn kuar gi Kangar so kamilah yang p order kek

aku ingat nak amik slices jer.. senang kan sapa nak makan apa..
tapi Hn insist to eat the Tiramisu (his feveret lepas aku introduce SC to him)
so bantai jelah




muka budak tak puas hati sebab kena duduk atas kerusi...
dia nak kalau dibiarkan bebas mengembara ke seluruh pelusuk kedai tuh
mana boleh kan...



gambar the birthday girls.. sampai jugak hajat aku nak bawak dorang gi makan
kat sini.. wpun plan asal just us tapi tak kisah lah
ramai2 pun sonok jugak..
hehe...


yuhuuuu tak mo balik ker..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...