Skip to main content

sonok jugak.. without plan


sekrang tengah berada di rumah my mom
mmg kami tak plan nak balik pun this week
sebab kan baru je balik dari cuti raya itu hari..
tapi alkisah adik Hn kena balik Sabah tonite
so last minute Hn cakap nak gi antar ke airport

so tadi lepas jer siap2 basuh baju semua bagai..
then lepak2 jap terus siap gi open house umah member satu sekolah
pastu balik rumah amik barang2 then cargas ke umah IL
amik adik n oso sepupu (kalau tak silap ler) Hn sebab dia pun balik Sabah


terus drive ke Penang..
mmg tadak langsung dalam perancangan sebab awalnya orang lain
yang nak hantarkan dorang nih ke airport...
tapi cam best jugak sebab dapat jalan2 ke belah Penang
dah lama jugak aku tak sampai airport (ceh jakun pulak dah)




sampai dekat2 kul 7 dah dekat sana
then terus adik aku gi check in dulu
pastu makan..
aku teringin nak makan Kenny Rogers...
tapi dorang semua nak makan McD..
makan jugaklah...


then pas dorang masuk balai berlepas kitaorang pun balik
Afi tido dari kuar airport sampailah sekarang..
hehe..
letih sungguh dia

aku pun letih jugak..
mana taknya dahler kena carry dia using Bjorn tuh
and oso at the same time aku pi pakai high heel..
alkisah ler kan nak dijadikan cerita..
abis letih kaki aku.. sian kaki aku kan..





nota : Bila nak sampai kaki ke Sabah nih..



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…